Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Holter özet raporu ve diğer hastalıklara göre alabileceğim oran nedir?

Tolga_1988

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba! Ben 2019 yılında engellilik için heyete başvurduğumda astımdan 20 Ht 10 fizikten 14 işitme kaybından 2 toplamda %46 oran aldım formulle hesaplarak kurulda %39 düştü SÜRESİZ rapor çıktı itiraaz hakkım vardı fakat işyeri izin durumundan gidip uğraşamadım üzerinden 2 yıl geçti astımım ilerledi evde nebul cihazı ile ilaç alıyorum ilaç çeşitlerim çoğaldı ayrıca kalp çarpıntım olmaya başladı doktora gıttım ekg düzensiz dedi kan testi aldı troid temiz holter takıldı bugun holter sonucunu aldım doktorum izne çıkmış haftaya gelicek başka doktora gostermeye çalıştım ilgilenmedi öecbur kendı doktoruma gosterıcem muhtemelen aritmi çıkıcak göz den raporum var suni göz yaşı damlası kullanıyorum tekrar heyete girmek için ne yapmam gerekiyor sonucta yeni hastalıklarım var bu sefer engelli raporunu alırım diye tahmin ediyorum bana bu konuda yol gosterırmısınız ne yapmam lazım ne yapmalıyım

Tabiki en sağlıklı yorumu doktordan illaki alıcam ama holter değerleri ve rapor sonucundan anlayan biri varsa holter sonucuma bakabilir mi bu sonuclara gore nasıl tedavi uygulanır engel oranı alabılırmıyım

Holter özet raporu ( Toplam atımların yüzdesi ) 8 ——- Supraventriküler Ektopi 26 —— averaj HR 124 —— Maks HR 161 —— Min HR 87 ——— Taşikardi 14 ——- Min RR 304 —- Maks RR 1288

Arkadaşım, trasenin kendisine bakmadan tam olarak bir şey söylemek zor ama supraventriküler ektopi sayınız çok ciddi değil, ancak kalp hızınız olması gerekenden yüksek hızda atıyor. Astım veya astım için kullandığınız ilaçlara bağlı olabilir. Tedavi için betabloker benzeri bir ilaç vereceklerini düşünüyorum. Ama bu tablo için tam olarak aritmi denilebilir mi şüpheliyim. KAyıdın kendisini incelemek gerekir. Yine de durumun ciddiyetine bağlı olarak kardiyoloji buradan oran verebilir.

Yeniden engelli raporu almak için bildiğim kadarıyla yetkili hastanelerden birine başvurup rapor yenileme (revize) formu doldurarak başvuru yapmalısınız.

Holter özet raporu ( Toplam atımların yüzdesi ) 8 ——- Supraventriküler Ektopi 26 —— averaj HR 124 —— Maks HR 161 —— Min HR 87 ——— Taşikardi 14 ——- Min RR 304 —- Maks RR 1288

Holter sonucu normal görünüyor,+ olarak sinüs tşikardi var,sinüs taşikardi sağ karıncık olarak değerlendirilir .sol karıncık olsa değerlendirilmesi gerekirdi .önemli olan sol karıncık .
Aritmi ve ritim bozukluğu denilemez,
Bu taplo tek başına Engelli raporu için yeterli değil....
Tolga_1988

Merhaba! Bugun hastane kontrol ekg ve holter sonuçlarına göre kardiyoloji R00.2 ( ÇARPINTI ) olarak tedaviye yönelik ilaç raporu çıkardı kardiyolojiden bir oran alabilirmiyim
OğuzHan112 MeTePe

Tolga_1988
Çarpıntının nedeni nedir?
Önce bunu bilmek lazım(sinüs taşikardi) ise bu okadar önemli bir durum değil.
Muhtemel beloc veya dideral başlamıştır,

Kardiyoloji görüp muayene etmiş, önemli bir şey görse farklı tetkikler isterdi,

Bu durumda kardiyoloji puan vermez,versede kayda değer bir şey çıkmaz...

OğuzHan112

1 ay sonra mutlaka kontrol dedi Rytmonorm 150 gr ilacı başlattı benim yüksek oran ihtiyacım yok

Astım 20
Ht 10
Fizik 14
Kbb 2

Sadece %10 ihtiyacım var

20+14+10+2= %39,32 muhtemel %40 olarak çıkar...
Tolga_1988

Çarpıntı neden oluyor,anksiyete veya panik atak gibi rahatsızlıklar varmı?

Sürekli kullandığın ilac vs.kronik bir rahatsızlık varmı.çarpıntı durduk yere olmaz...

OğuzHan112 astım ve tansiyon ilaçlarım var sürekli kullandığım son zamanlarda çarpıntı olmaya başlamıştı doktora gıttım ekg çekildi çarpıntı çıktı kan testi ıstedı doktor troidler temiz çıktı holter takıldı holterde kalp atış hızı yuksek çıktı bugunde ilaç raporlandı çarpıntı olarak ben 2019 da dediğim hastalıklardan heyete girdim %39 verdiler şimdi çarpıntı çıktı ilaç raporlandı tekrar heyete gırmeyı dusunuyorum umarım %10 da olsa bir oran verilir %40 bulurum

Üst Alt