Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Holter sonucuna göre ritm bozukluğu var mı ve varsa % kaç rapor alabilirim?

yaşar18

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
PR,QRS ve QT mesafeleri normaldir
Minimum kalp hizi 144/dk
Ortalama kalp hızı 82/dk
Minimal kalp hızı 60/dk
247 kez SVE izlenmiştir
14 adet VES izlenmiştir
AV blok,SUT,VT veya,>2,0 sn pouse izlenmemiştir

Arkadaşlar ritim holter sonucuna göre kalbimde ritim bozukluğu varmı acaba bu sonuca kaç oran verilir acaba
Yardımlarınız için tskler

Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir:% 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir: % 10

Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir:% 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır:% 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir: % 30

Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3):% 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3): % 50

Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4):% 100

1.İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale
2.Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu
3.Kateter ile ablasyon
yaşar18 ; yukarıdaki tabodan oran verilir.

TSK ederim ama bu sonuçlar ritim bozukluğuna girermi Dr doğru düzgün cvp vermiyor bilen varmı acaba

Arkadaşım size şu an için rapor vermezler.

Önce ilaç tedavisi, olmazsa ablasyon, olmazsa ICD uygulaması yapılması lazım. Nihai duruma göre rapor verilecektir.

Şu anda %10-20 gibi bir oran alabilirsiniz.

Ve evet... bu sonuçlar ritm bozukluğu, doğru adıyla "aritmi" dir.

Onu bilemiyorum. Tedavi vermeyelim, rapor verelim diyeceklerini pek sanmıyorum.

Aritmilerde alt sınır %10 ama sizdeki aritmi günlük yaşamı çok etkileyecek düzeyde gözükmüyor.

yaşar18 bu holder sonucunu doktora gösterin onlar ilaç tedavisine başlamanız gerektiğini söyler ise ve bunun için ilaçraporu düzenler ise %10 en az verilir bütün doktorlar tarafından bende Aritmi hastasıyım ilk 10 daha sonra%20verildi bana

yaşar18

burada normaldir yazmıyormu . bende taktırmıştım çok öncelerde . normal yazıyordu . göstermeye gerek duymamıştım dokra

Değerli arkadaşım,

Holter sonucunuzda patolojik bulgular var ancak bunlar ciddi bir aritmi hastası olduğunuzu ispatlamaz. Sanıyorum siz cihazın verdiği otomatik sonucu yazmışsınız. Ancak cihazlar zaman zaman hatalı okuma da yapar. Önemli olan doktorunuzun bakıp incelemesidir.

Sizin holterinizde SVE ve VES değerleri yüksek ancak bu değerler yaşa, çeşitli hastalıklara, kullanılan ilaçlara vs. bağlı olabilir. Bunu görür görmez hemen hastalık var diye düşünülmez. Yaşınıza baktım, 45 gözüküyor. Eğer hafiften kalp hastalığınız falan varsa 24 saatte 14 VES olması gayet normal, hatta düşüktür.

Benim kanaatim bu sonuçlarla rapor almanızın biraz zorlu olduğu çünkü normal yaşayışınızı etkileyecek düzeyde bir aritmi görünmüyor. Ama en doğrusunu sonuçlarınızı değerlendirecek olan doktorunuz bilecektir.

burada normaldir yazmıyormu .

Orada normal yazmıyor. O sadece ekg'de mesafelerin normal olduğunu yazıyor.

Doktor bu sonuç normal diyor anlamadım herkesde bu sonuç çıkar diyo

Ritim bozukluğu varsa raporda Aritmi (+) yazar oda %10 civarı oran verir.
Mitral kapağında da sorun varsa ondanda oran alabilirsin belki...

Üst Alt