Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Honda City hakkında düşünceleriniz..?

ALİRİZA1

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar yeni honda city için düşüncelerinizi rica edecegim.kullanan veya bilen varsa yazsınlar lütfen 29000-tl gelecek ötv düşünce alman japon arasında tereddütteyim ama almanda bu kadar geniş araç yok.hem otomatik alman ve japon haricinde iyi oldugunu düşünmüyorum.

saygılar.

http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=city&page=genel-bakis
01b.jpg

tam olarak kastettiğiniz model degil ama 2006 yılında ötv indirimiyle honda jazz almıstık. O yıllarda jazz ve city modellerinde motor aynı sadece kasa farklılıgı vardı. arabayı aldıktan sonra gerek malzeme kalitesi gerekse kullanım özellikleriyle tam bir hayal kırıklıgı yarattı. daha önce toyota kullanıcısı oldugum için 2 japon aracını kıyaslayınca honda hakkında iyi düsüncelerim azalmıstı . hele kullanmaya devam ettikce mecburen bakım vs için yetkili servislere gidip geldikce arabaya olan hosnutsuzlugum genel olarak honda markasına yöneldi. 2 ay sonra 5 sene dolacak arabyı degistirmek istiyorum ve hiçbir sekilde honda almayı düsünmüyorum. alman japon ayrımına girilirse kesinlikle alman arabalarını tercih ederim daha dogrusu alman arabalarıyla baska hiç bir ülkenin arabasını kıyaslamamak gerekiyor. ben su an için vw tiguan almayo düsünüyorum. ötv indirimiyle 45000 birde kdv indirimi eklenirse 37-38 bin tl gibi fiyat olması gerekiyor.
gerci benim dediğim olay 2006 model bir araba için gecerli ama genel olarak honda markası ile ilgili düsüncelerim de aynı sekilde olumsuz.

Az kullanıcaksan honda iyidir, alınabilir, şununda unutma ama 5 yıl boyunca yetkili serviste yaptırıcaksınız arabanın bakımlarını.
Eğer çok kullanıcaksan dizellere yönel derim.

Merhaba;
Ben bu kasım ayında honda city otomatik vites araç aldım.Geçende 10 000 bakımı yaptırdım.Düşündüğümün çok üzerinde bir araç.Senelerdir tüm araçların otomatik vitesini kullandım.Bu araçtan önce 99 model 1.4 honda civic otomatik vites aracım vardı.155 000 km klimasız orjinal çiziksiz haliyle 14000 tl takasa verdim aynı gün modifiye edilmek üzere 15000 tl satıldı.Bu aracı aldım.Bu da 1.4 motor fakat performansı inanılmaz.Şöyle anlatabilirim arkadaşımda 1.6 2010 model opel astra otomatik vites var.Her birimizde 4 yolcu peşpeşe 45 derece yokuşu olan bir yere gidiyorduk sürekli yokuş çıktık ben 80 km hızla çıktım.Arkadaşım arkada bağırta bağırta çıktı biz indik bekledik nihayet geldi ve otomatikten düz vitese aldığını ve 1. viteste zorlanarak çıktığını söyledi,arkadaşımın sürücülüğü mükemmeldir.Bakımda ben 170 tl verdim.Arkadaşımın 30000 bakımında ekstra değişen bir şey yok 486 tl verdik inanamadım.Benim aracın 30000 bakımında vereceğim ücret 230 tl civarı.Şehir içi ortalama 7 şehirlerarası 5.5 civarı yakıyor ortalamam 6.4 civarında. Kesinlikle tavsiye ederim.

arakadaşlar chevrolet aveo araçlara bakmanızı tavsiye ederim. suan 6 000 tl indirimde yeni kasa araçlar gelecegi için

buzdan;

bende chavrolet aveo almayı düşünüyorum ötv indirimiyle çok uygun fiyata geliyor.Kullanan arkadaşlar varsa fikirlerinizi bekliyorum...

Arkadaş yerli araba alın ( üretimi Türkiyede olsun ) en azından Türk halkı da bu kazanca ortak olsun,
ve dizel arabayı tercih edin, daha ekonomik.

daha yeni honda jazz aldım İ-shift araba çok iyi yakıtı az ve gidip görmenizi tavsiye ederim.

arkadaşlar neden taksi tercih ediyorsunuz biryere gezmeğe gittiğinizde tekerlekli sandalyenizi ve diğer eşyanız varsa nasıl sığdırıyorsunuz ben sağlamken 2004 te doblo 1200 lük aldım 110000 km yaptım 6 senede bakım hariç bir kuruş arıza masraf etmedim sadece motor küçüklüğünden şikayetim vardı oda yokuşlarda diğerler araçlara kıyas 1 fites düşüyordu ama düzlükte 170 rahat basıyordum geçen sene onu satıp cady aldım tabi 1900 1200 dobloya göre canavar gibi fakat kısa yol çok aşırı binersen turbo gidiyor 2500 tl bakımı çok ağır masraflı tabi dobloya göre ben 8 ay önce bu hale gelince vergi indirimi bandrol ödememe olayı engelli olduğumdan bu cadyyde yoktu onu satıp geçen ay doblonun sıfırını aldım 2011 model prestiş paket husisi olanını aldım değeri 48000 tl bana 34500 geldi araba mükemmel yakıt km de 26 kr yakıyor 1600 motor cadyye 10 basar tabi benim düşüncem demek istediğim geniş olması tekerli sandalyemizi eşyalarımızı rahatca koyuyoruz honda alan arkadaşlar nasıl koyuyorlar zor olmuyormu

gorbi. doblo ve o sınıftaki tüm araçlar kamyonet sınıfına giriyor ve ÖTV %10 indirim oluyor. bunu tüm bayileri gezdim hepsinden de aynı cevabı aldım. hususi de ticaride kullansan %10 indirim var

hayır güzel araştır doblonun husisi olanı var ben aldım şu an biniyorum vizesi 2 yıllık ve radara 120 hızı var hatta özllikle 100 km hızla radara girdim doğruymuş hız limiti 120

doblonun panorama modeli 1600 motor prestiş paket tabi prestiş paket isteğe bağlı 2000 tl farkı var panorama husisi geçiyor sizin orda bayide yoksa gel denizliden alalım sana

vuralh iyi araştır gittiğin bayii yalnış biliyo, yeni doblo panaroma ve fiorina hususi sınıfa girio ve % 37 ötv uygulanıyo.. o sorduğun bayiyi ara bas fırçayı .. aynısını bana wolsvagen bayisi yaptı biri ruhsatta kamyonet gözüküyo alamassın dedi, başkası ticari olduğu için %10 ötv uygularız , 3 bin lira karın olur dedi ..

bana fiat bayiisi soyledi ve tüm bayileri gezdim. citröen pegaout onlarda aynısını soylediler bu türlerin tamamı kamyonet sınıfına giriyo bunlardan alırsan sadece inirim %10 olur denildi.

sanırım gecen yıl bu sınıf araçlarda bir değişiklik olmuştu. bilen birisi bu konu hakkında acıklama yaparsa ii olur

senin bayilere arkadaşın dediği gibi bas fırçayı ben daha yeni aldım yazılarımı okumadınmı dobloda husisi var panorama modeli gel sana denizliden alalım

Arkadaşlar teşekkürler açıklamalarınız için honda ile chavrolet yanyana koydum honda city çok hoş yakıt tüketimi chavroletten iyi olacagını tahmin ediyorum.biliyorsunuz ki otomatik alıcagız jazz düşünüyordum ama i-shift ten vaz geçtim.city de bagaj var 8.3 yakıt tüketimi ş.içi shavrolet 8.9 pek bi fark yok ama honda nın sadece adı mı var.

yeni honda cıvıc hakkındaki düşüncelerini?

Selam arkadaşlar otomatik honda hakkında ki düşüncelerinizi rica ediyorum.teşekkürler,

Üst Alt