Arkadaşlar merhaba,
2010 yılından itibaren Honda Civic Prem. kullanmaktayım araçım benzinli ilk aldığım günden beri çoğu kişi tüp taktırmamı önerdi fakat ben özgürlüğüme engell olmaması için " AVM - İDO" hiç yanaşmadım.
Araç çok başarılı fazlasıyla konfor ve güven veriyor , yanından geçtiğiniz insan dönüp tekrar bakabiliyor fakat aşağıda uyarılarımı dikkate almanızı istiyorum.
Hondanın amortirösleri türkiye yollarına uygun değildir, bundan dolayı çok rahatsız olabilirsiniz, ayrıca araç performans araçı olduğu için yere çok yakın 160 Km üzerine çıktığınızda VSA sistemin araçı asfaltla birazdaha yakınlaştırmaktadır.
Honda Türkiye kendi dizel motorlarını türkiyede satılmakta olan dizel yakıtlarının kalitesiz olmasından dolayı "otomatik şanzuman" araç getirmemektedirler.
Araçın dışarıda çok kasvetli duruşu içine bindiğinizde buhar olup gidiyor, arka koltuğa 3 kişi bindinden istanbul yollarından tümseklerden geçerken tabiri caizse kıcınızı kaldırarak geçmeye çalışıyorsunuz deponun & bagajın dolu olmasını düşünemiyorum,
Araçımın deposu 40-50 LT ortalamasından yakıt almakta fakat istanbulda maksimum 370 - 385 Km görmekteyim anlayacağınız kadarıyla buda bir facia.
Yeni kasaları test ettim ve çalışmakta olduğum şirkette mevcut LPG benzine göre sıvı bir yakıt olmasından dolayı iki katı yakmakta, LPG fiyatları ucuz olmasından dolayı daha cazip gelmekte ve maktıklı ancak , araç pimi çekilmiş bomba gibi can ve mal güvenliğiniz için lpg araçları son tercihiniz olmasını öneririm.
aynı fiyat olmasa bilene daha az maliyetli daha geniş koltuk bagaj olmasını öneririm, hondanun bagaj kapasitesi 385 KG diğer segmentteki markaların ortalama 500 - 510 KG başladığını hatırlatmak isterim, çünkü bizlerin özel sebeplerimizden dolayı en önemli ihtiyacı kullanmakta olduğumuz araçların bagaj kapasitesi aldığımız arabaları 5 sene binmek zorunda kalıyoruz kimimiz evleniyor kimimiz ikinci yada üçüncü çocuk sahibi oluyoruz, ötv zamanı uzun olduğundan sıkıntıları nüksetmeye başlıyor.
Nasip olursa bende 2015 yılından hondama veda edeceğimiz çünkü 2.0 motorlu araçlardan daha çok yakmaktadır.
imkanlar dairesinde sıfır alabiliyorsanız Mercedes & BMW bakmanızı öneririm Alınabilecek imkanlar dairesine şuanda jetta 1.2 TSİ DSG alınması yerinde bir karar olacağını düşünmekteyim.
Fikirlerim ve düşüncelerim kısaca sizlerle paylaşmaya çalıştım aramızda bu araçı kullanana ve bana katılmayanlarınızda olabilir, fakat her yönüyle objektif olmamızın faydası olacağını siz değerli arkadaşlarımla paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Selamlar