clawera
çok çok incelediğim söylenemez ama ben olsam skoda dan yana tercih kullanırdım. halen sıfır aldığım 2012 honda civic'i kullanıyorum ama menunda değilim. menun değilsen neden aldın yada neden hala kullanıyorsun dersen babamın zoruyla aldık ve aldıkdan sonraki yıllarda da değiştirecek bütçem olmadı.
otomatik vites honda çok hantal bir araç, araç devirleniyor ama gitmiyor, rampada bayıyor 3. hatta 2.vitesle bağıra bağıra rampa çıkıyor. inişi çıkışı çok olan bir şehirde iseniz hem rampada bayma meselesine hemde yakıt meselesine canınız çok sıkılacaktır. çok kez elektronik sorunu yaşadım ve servis çözemedi. çok soğuk (-20) havalarda kadran açılmıyor, servis çözüm bulamadığı gibi hondatr de saçma sapan cevaplar verdi. kendini korumaya alıyor vs. başka şikayet eden varmı diyorum yok diyorlar. sadece benimki korumaya alıyormuş!!
yeni kasalarda da durumun aynı olduğu duyumlarını aldım malesef. 1.5 turbo motorlusu için performans nasıl bilmiyorum. 1.6 i-vtec motoru araca göre zayıf kalıyor bence. zaten yurt dışında 1.8 ve 2.0 motorla satılan bir kasa vergi sebebiyle Türkiye de 1.6 satılıyor.
skoda ise dizelin gücü ile atik bir araç, kullanılan motor wv motoru her parça wv ile uyumlu, dgs şansımanların 2010 -2012 yıllarında kuru kavramalıdan yağlı kavramaya geçti diye biliyorum, kuru kavramada çok fazla sıkıntı yaşatıyordu diyorlar fakat yeni teknoloji dgs lerde sorun yaşanmıyor diye biliyorum. 2016 skoda 1.2 tsi fabia araçımızda var 7 vites dgs ile şimdiye kadar bi sorun yaşamadık araç tsi olmasından dolayıda çok atik bir araç hondadan soğuma sebebim birazda bu araç oldu.
forumlarda araçların + ve - leri ile ilgili yazanlar vardır. araştır biraz ama bilki orda arıza şikayet yazanlardan daha çok yazmayanlarda var sadece sorunu olanlar yazıyor. en azından kronik bir sorunu olup olmadığını öğrenirsin. ayrıca herkez kendi kullandığı aracı övecektir.
imkanın varsa almak istediğin aracı 1 hafta kiralayıp kendin dene ve sonuca öyle ulaş,
ve katrancalının da dediği gibi hibrit veya tam elektirikli araçlara da bakmanı tavsiye ederim.