Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Honda Civic Executive lpg mi Skoda Octavia 1.6 tdi Style mi?

clawera

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
3
Merhaba iyi forumlar. Bu iki arac arasinda kaldim . Honda 109.500 tl skoda ise 117.500 tl.

Hondanin avatajli yanlari var dolu bir araba ikinci el satisi iyi ama malum kaporta sorunlarini duyuyorum.

Skodanin genisligi ve ic malzeme kalitesi bir tik daha iyi sanki ama onunda dsg gercegi var.

Siz olsaniz hangisini neden tercih ederdiniz ?

sana detaylı bigiyi StratoS abi verir tavsiyeleri güzel ve yerinde oluyor

son kararınızdan önce toyota'nın hibrit modellerini inceleyin, derim.

clawera

çok çok incelediğim söylenemez ama ben olsam skoda dan yana tercih kullanırdım. halen sıfır aldığım 2012 honda civic'i kullanıyorum ama menunda değilim. menun değilsen neden aldın yada neden hala kullanıyorsun dersen babamın zoruyla aldık ve aldıkdan sonraki yıllarda da değiştirecek bütçem olmadı.

otomatik vites honda çok hantal bir araç, araç devirleniyor ama gitmiyor, rampada bayıyor 3. hatta 2.vitesle bağıra bağıra rampa çıkıyor. inişi çıkışı çok olan bir şehirde iseniz hem rampada bayma meselesine hemde yakıt meselesine canınız çok sıkılacaktır. çok kez elektronik sorunu yaşadım ve servis çözemedi. çok soğuk (-20) havalarda kadran açılmıyor, servis çözüm bulamadığı gibi hondatr de saçma sapan cevaplar verdi. kendini korumaya alıyor vs. başka şikayet eden varmı diyorum yok diyorlar. sadece benimki korumaya alıyormuş!!

yeni kasalarda da durumun aynı olduğu duyumlarını aldım malesef. 1.5 turbo motorlusu için performans nasıl bilmiyorum. 1.6 i-vtec motoru araca göre zayıf kalıyor bence. zaten yurt dışında 1.8 ve 2.0 motorla satılan bir kasa vergi sebebiyle Türkiye de 1.6 satılıyor.

skoda ise dizelin gücü ile atik bir araç, kullanılan motor wv motoru her parça wv ile uyumlu, dgs şansımanların 2010 -2012 yıllarında kuru kavramalıdan yağlı kavramaya geçti diye biliyorum, kuru kavramada çok fazla sıkıntı yaşatıyordu diyorlar fakat yeni teknoloji dgs lerde sorun yaşanmıyor diye biliyorum. 2016 skoda 1.2 tsi fabia araçımızda var 7 vites dgs ile şimdiye kadar bi sorun yaşamadık araç tsi olmasından dolayıda çok atik bir araç hondadan soğuma sebebim birazda bu araç oldu.

forumlarda araçların + ve - leri ile ilgili yazanlar vardır. araştır biraz ama bilki orda arıza şikayet yazanlardan daha çok yazmayanlarda var sadece sorunu olanlar yazıyor. en azından kronik bir sorunu olup olmadığını öğrenirsin. ayrıca herkez kendi kullandığı aracı övecektir.
imkanın varsa almak istediğin aracı 1 hafta kiralayıp kendin dene ve sonuca öyle ulaş,

ve katrancalının da dediği gibi hibrit veya tam elektirikli araçlara da bakmanı tavsiye ederim.

KCETAŞ

Çok teşekkürler.
clawera
Samil38 beyin söylediklerine katılıyorum.

Ek olarak artık çift kavrama oturdu diyebilirim. Yani zorlamadığın sürece sana sıkıntı çıkarmaz. Ama illaki içim rahat etsin dersen, ek garanti alabilirsin. (Hediye ettirtebilirsin.)

Octavia birde geniş bir araç. Her zaman söylerim, şekil /donanım halledilir. Ama motor=güç/tüketim, boyutlar halledilmez. Araç nasılsa tıpış tıpış satana kadar öyle binersiniz.

500 lt nin üzerinde C sedan segmentte hangi aracın bagajı var?

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
katrancalı toyota baktım ancak ön konsol ve arka bölüm çok kötü olmuş aracı bu anlamda beğenmedim. ayrıca bagaj 471 litre bu anlamda civic ve octavianın çok gerisinde.
Samil38 izmitte yaşıyorum tamam bazı bölümlerde rampa var ama çoğunlukla düze yollarda gidiyorum. Çok fazla soğuk olmuyor buralar o anlamda kadran sorunu da olmaz diye düşünüyorum. aslında honda lpg , bağımsız süspansiyon ve daha az sorunlu cvt şanzıman seçeneği ile öne çıkıyor tabi octavia da konfor ve genişlik anlamında daha önde. StratoS un dediği gibi bazı şeyleri değiştirmek mümkün değil. buna göre kararımı vereceğim artık çok sağolun.

Üst Alt