Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hortumu kulak kalıbına nasıl sabitleriz?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
kulak arkası işitme cihazı kullanıyorum.
Cihazı kulaktan çıkarırken hortumdan çekiyoruz o anda hortum kalıptan çıkıyor.nasıl sabitleriz bant-uhu vs...ne yapabiliriz.
kalıptan tutup çıkarmak istediğimde zor oluyor hatta kulak kepçesine zarar vermiş oluyorum.

japonla:eek:bikeresinde ben yaptim. ama az sur yoksa berbat ediyor beyaz beyaz lekelerle. oyle cok dayandiki sasarsin. hortumu keserek cikardik artik:)kalipta gume gitti.

ben hep kaliptan tutarak cikaririm.nal kadar kalip kolay oluyor. ama naida cihazi aktifduyudan alirken iki kalip yapmislardi. biri tutacak yeri olmayan kucuk kalipti. cihazin ayari bi iyi olmamisti ama sicak havalarda kullanirim diye sevinmistim bu kucuk kaliba.kullandim baya bunun tutma yeri olmayinca mecbur hortumdan cekerek kullanmistim. benim 95 db kaybima iyi gelmedi bu kucuk kalip.

Abartılı olmamak üzere sıcak silikon kullanabilirsin . El becerin var ise defter atacından yani kıskaçtan kelepçe yapabilirsin .

Biopor malzeme ile yapılan kalıplar yapışkan tutmuyor. Zamanla hortum deforme olup inceldiğinde, kulaktan çekerken elinizde kalıyor.
Bir çözüm, biopor malzeme kullanmamak. Diğer bir çözüm ayda bir (en fazla 2 ayda bir) kalıp hortumunu yenilemek. Ama Türkiye'de sadece iki tür malzeme ile üretim yapılıyor. Biopor veya "sert kalıp" (Halbuki dünyada 10'dan fazla malzemeyle kulak kalıbı üretilebiliyor).
Firmalara baskı yapılıp, kalıp malzemesini çeşitlendirmek mümkün. Bence en iyi çözüm bu.

Mehmet Akşit

firmalara baskiyi kim yapabilir Mehmet Aksit bey.biz kullanicilar gidiyoruz isitme merkezine duymaz duymaz.bide duymuyo bu diye duyan insanlar cok buyuk:p burunlarindan kilaldirmazlar. kalibada mecburuz duymak icin. zatende kac isitme merkezi kendi yapiyor bu kaliplari.kalibi yapanlara bizler muhatap olmuyoruz.

siz bu isin otoritesi olarak bizlerin yapabilecegi bir sey varsa bizlere yol gosterirseniz cok hayir dua alirsiniz isitmeyenlerin aleminden.

İşitmeyle ilgili derneklerin bir araya gelip, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, SGK ve Sağlık Bakanlığı düzeyinde baskı oluşturması gerekiyor. Ağlamayana "kalıp" yok!

Üst Alt