Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hükemet Engelliye Engel Koyuyor

Jungle

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Hükümet Engelliye Engel Koyuyor

Hepinizi Sevgiyle selamlıyorum arkadaşlar,

Bundan uzun zaman önce yaşı 35-40 olanlar bilir. Engellilerin hakları daha çoktu ve her geçen yıl haklarımızı elimizden bize farkettirmeden aldılar.

Kurbağa deneyini bilir misiniz? Size anlatayım; Kurbağı birden sıcak suyun içine atarsan sıçrayıp, sıcak suyun içinden kaçar ama kurbağayı soğuk suyun içine atıp yavaş yavaş kaynatırsan kurbağa suyun sıcaklığını algılayamadan ölür.

Bizim hikayemizde aynı böyle.

1- Eskiden Engelli adına kayıtlı otomobiller araç muayeneleri ücretsizde, TÜVTÜRK'e devredilmeden önce, Sonra TÜVTÜRK'e devrettiler ve Engelliye ücretsiz olan muayeneler ücretli oldu.

2- H sınıfı Ehliyeti kaldırdılar, yerine B sınıfı Kodlu ehliye alınacak diye kanun çıkardılar, burda ne mi oldu H sınıfı Ehliyet harcı yoktu Engelliye Artık ehliyet harcıda ödüyoruz. ne güzel di mi :)

3- 1.6 motorlu bütün araçları alabiliyorduk, sonra ne mi oldu dedilerki siz 1,6 çok lüx arabalar alıyorsunuz, alamazsınız aldırtmayız engel oluruz. hooop her yıl limiti yükseleceği belli olmayan fiyat limiti koydular.

4- Engelli raporları neredeyse her 3 yılda bir değişikliğe uğruyor kanunları değiştiriyorlar yeniden rapor çilesi çıkıyor.

5- Emeklilerin emeklilikleri iptal ediliyor. eskiden bunlar yaşanmazdı ama artık her engelli emekliliğim iptal olacak korkusuyla emekli hayatı geçiriyor.

ben merak ediyorum bu daha ne kadar böyle gidecek yaparsa kim yapar bunu siz söyleyin bunlar engelliye engel olmak mı değilmi yorumu siz yapın.

Son düzenleme:
Çok doğru şeyler yazmışsın ama engelli federasyonları ,dernekleri neden bu durumlarla alakalı girişimde bulunmuyor? Özelliklede SGK, sürekli engelli raporuyla emekli olduktan sonra engellileri yeniden hastaneye gönderip, raporunu yeni yönetmeliğe göre düşük çıkarttırıp maaşını kesmeleri olayı kabul edilebilir gibi değil. ben bu durum nedeniyle korkumdan emekli olamıyorum.

Son düzenleme:
Üst Alt