Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Hukuk] Eleman alırken '%50 oranında olmalı' denebilir mi?

banderas

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
merhaba
arkadaşlar ben ykb bank a bir cv gönderdim cevap geldi olmadı aradılar ve inanamadım bu nedemek oluyor bana mantıklı bir açıklaması olan lütfen izah etsin yada açıklaması varmı sorunmu ney :
sorun benim rahatsızlıgımdaki derece %60 fakat onlara %50 ye kadar lazım-mış böyle bir talepleri dogrumu veya böyle bir talep haklımı

kriterler bunlar peki 50/60 ne demek anlayamıyorum bilen açıklasın lütfen

[size=4]ENGELLİ PERSONEL
Şehir/Ülke: İstanbul, Kocaeli
İlan Tarihi: 21.02.2006
İşe Alınacak Personel Sayısı: belirtilmemiş
Genel Nitelikler: İstanbul şubelerimiz, Genel Müdürlük ve Yapı Kredi Bankacılık Üssü/Gebze'de engelli kadrosunda görevlendirmek üzere,
- İstanbul ve Kocaeli'nde ikamet eden,
- Üniversite mezunu,
- En fazla 1975 doğumlu,
- Takım çalışmasına yatkın, insan ilişkilerinde başarılı,
- İstanbul veya Kocaeli İş Kurumuna kayıtlı ve yasa gereği engelli kadrosunda görev yapmaya uygun

* Adayların sağlık kurulu raporlarında yazan işgücü kaybı yüzdesini ve engellerini açık olarak önyazıda belirtmeleri gerekmektedir.[/size]

"engeli olmayan engelli arıyoruz " demek gibi birş

"engeli olmayan engelli arıyoruz " demek gibi birşey bu
burada engellinin durumuna göre bir ayrımcılık söz konusu ! önccelikle bu yazışmaları noter de belgeleyiniz ! yasal olarak resmi sağlık raporunda
çalışabilir veya çalışamaz demesi önemli dir ! eğer size böyle bir % ön şartı sunulamaz resmi raporunuzda "çalışamıyacağı şartlar yazıyor : " " zaten sizi buna göre değerlendirebilirler. bunu dışında keyfi yoruma açık bir şekilde size ayrımcılık uygulandığını düşünüyorsanız konuyu adliyeye taşıyabilirsiniz ! elinizde kapı gibi RESMİ raporunuz var davayı kazanabilirsiniz, ! davayı.
çünkü iş-kur sizden daha yüksek iş yapamaz oranı olanları bile işe yerleştiriyor burada ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle
o yer hakkında manevi tazminat talep etmenizi önerebilirim !
konu ile ilgili daha fazla bilgi için avukatınızdan bilgi talepedebilirsiniz . burada bu işe girip girmem meselesi değil bu firmanın prestij kaybetmemesi için dava açtığınızda davayı geri alın diye size iş bile teklif edecekler.
bu ve buna benzer olaylarla siz ve diğer engelli arkadaşların için mahkeme kararı emsal teşkil etmesi önemli birileri bir şeyler yapmalı
ARTIK !
konuyu bize değil
gerekli adli mercihlere şikayet edin

SAYGILARIMLA

konuyla ilgili ilgili bankanın i.k sorumlusunun bizzat elektronik posta adresine attıgım mail cevabı paylaşacagım.

• sayın ..... .... ......

engelli alımı ilanınıza yönelik göndermiş oldugum cv me cevaben telefonla geri dönüşünüzü açıkçası açıklayıcı ve samimi bulmadıgım engelli alımında yasanın öngördüğü şekilde değil de farklı bir bakış açısıyla engelli değil saglam engelli aradıgınız konusunda tezat bir çelişkide oldugunuzu ve gerekli açıklamanızı yeterli bulmayıp bana aradıgınız kriterleri açıkça vede öngördüğünüz özellikleri ki bahsettiginiz %50 dereceden yukarısını almadıgınız dogrultusunda bir açıklamanız oldu
    bunu bana yazılı elektronik posta veya posta yoluyla gönderirseniz hem aydınlanmış olacagım hem de bir karanlığı da aydınlatmış olacagız !

bulent' Alıntı:
konuyla ilgili ilgili bankanın i.k sorumlusunun bizzat elektronik posta adresine attıgım mail cevabı paylaşacagım.

• sayın ..... .... ......

engelli alımı ilanınıza yönelik göndermiş oldugum cv me cevaben telefonla geri dönüşünüzü açıkçası açıklayıcı ve samimi bulmadıgım engelli alımında yasanın öngördüğü şekilde değil de farklı bir bakış açısıyla engelli değil saglam engelli aradıgınız konusunda tezat bir çelişkide oldugunuzu ve gerekli açıklamanızı yeterli bulmayıp bana aradıgınız kriterleri açıkça vede öngördüğünüz özellikleri ki bahsettiginiz %50 dereceden yukarısını almadıgınız dogrultusunda bir açıklamanız oldu
    bunu bana yazılı elektronik posta veya posta yoluyla gönderirseniz hem aydınlanmış olacagım hem de bir karanlığı da aydınlatmış olacagız !

bu şekil bir e-posta ya cevap alacağınız sanmıyorum :(

ama keşke daha kesin ve net terim ve ifadeler kullansaydı
daha iyi olurdu

bu ifade resmen seni dava edeceğim bana koz ver demek gibi olmuş !

bu mesaja cevap alacağınız sanmıyorum ama kesine ve net resmi bir yazışma dili ile yazmış olsaydınız daha iyi olur du

örneğin
iş başvurumun sonucu olumsuz olsada
telefonla bana bildirdiğiniz için
teşekürederim

benimle aynı eğitimi görmüş başka bir engelli arkadaşım daha var
engelli iş yapamaz % de si benden daha düşük olduğu için

aradığınız engelli kadrosu için engelli elemanın
RESMİ SAĞLIK RAPORUNDAki %si kaç olması gerekiyordu ?

bir de bu iş için kaç engelli alınacağını öğrenmek istiyorum

arkadaşım aradığınız ön şartlara uygun ise
iş konusunda size yönlendirmek isterim

herşey için şimdiden teşekürlerimle

saygılarımla iyi çalışmlar dilerim : )

işte böyle bir ifade kullanırsanız karşı tarafı rahatlıkla e-posta üzerinden
cevap alabilirdiniz

artık ifade alırken kimse işkence yapmıyor :) yaw biraz relax yaw :)

sizin ifadeniz biraz sert olmuş ( adamı bi ! dövmediğin kaldı : )

bir ata sözü derki :
"TATLI DİL YILASNI DELİĞİNDEN ÇIKARTIR !" :)

bence banka ya beden işçisi arıyor yada temizlik işçisi onun için agır sakatlıgı olanı almıyor

kusura bakma eren ben ali cengiz oyunlarıyla ugraşamam normal olarak uslubum
la konustum farklı birşey yazmadım tamamıyla gerçekleri yazdım ben bu ülkeye görevlerimde ayrıcalıgım oldugu halde ayrımcılık yapmadım ben doguştan engelliyim ama %60 raporum la 18 ay güneydoguda görev yaptım bedelliyi beklemedim onlar gibi üniversite okuyamadım vs vs vs vs vs

bulent' Alıntı:
kusura bakma eren ben ali cengiz oyunlarıyla ugraşamam normal olarak uslubum
la konustum farklı birşey yazmadım tamamıyla gerçekleri yazdım ben bu ülkeye görevlerimde ayrıcalıgım oldugu halde ayrımcılık yapmadım ben doguştan engelliyim ama %60 raporum la 18 ay güneydoguda görev yaptım bedelliyi beklemedim onlar gibi üniversite okuyamadım vs vs vs vs vs

bulent kardeşim, ali cengiz oyunu yapan sen değilsin , ONLAR ! ve bir arasöz derki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarı şu an şu işe alınmama gerekçeniz oradaki insan kaynakları müdürü . adı altında çalışan kişinin senin işe alırıız ama en az %50 iş performansı göstermen gerek diyen ve böyle düşünen birileri varsa karşınızda bu bir oyunmudur yoksa !?
RESMİ RAPORUNUZDA atıyorum %99 iş yapamaz bile yazsa ŞU KOŞULLARDA ÇALIŞABİLİR yazıyorsa ve iş veren size bu konuda ŞART lı bahane sunduğu an karşınızdaki insan kaynakları size karşı AYRIMCILIK uygulamıştır!
bunu anlamak için HUKUK okumaya gerekyok. konuyu bir avukata tanışarak ulaşabileceğiniz sonuçları sorun. burada 1. olarak sizin 2. olarak diğer engelli arkadaşların başına gelmiş bir ayrımcılık söz konusudur ama sonuç olarak yazacağınız mesaj eğer resmi bir işlemde kullanılacaksa net bir şekilde olayın karşı taraf tarafından net bir ifade biçiminde belirtilmesi gerekmekte onun için gereğini yapın bu şey gibi filmlerde sivil bir polis mafyanın içine girer üzerinde dinleme cihazı ile mafya liderinin konuşmasınında o ifadeyi kullanması ve itiraf etmesi gibi bir olay ama bu bir film değil !
sonuç olarak bu iş yeri sizi işe almıyacak ama bu konuda hakkınız YASALAR önünde alabilirsiniz
bir daha ki başka bir iş görüşmenizde bu olayı tekrar yaşadığınızda ve gruba olay hakkında tekrar dert yandığınızda ben bu yazdığım yazıları tekrar yazacağım ! :(

SAYGILARIMLA

eren kardeşim sen haklısın inan haklısın çünki alicengizi yapan biz degiliz zaten yapsaydık bu durumlarda olmazdık allah a şükür bunada şükür kuran-ı kerimde de naklettiği gibi kötüler :twisted: er :!: yada :?: geç :arrow: cezalarını çekecektir.

% sine göre ayrımcılık ! :(

bulent' Alıntı:
eren kardeşim sen haklısın inan haklısın çünki alicengizi yapan biz degiliz zaten yapsaydık bu durumlarda olmazdık allah a şükür bunada şükür kuran-ı kerimde de naklettiği gibi kötüler :twisted: er :!: yada :?: geç :arrow: cezalarını çekecektir.

bir insan kaynakları sitesinden alıntıdır
"ÖZÜRLÜ PERSONEL arıyor"
..................4857/30 no'lu yasa gereği...................
...** ADAYLARIN SAĞLIK KURULU RAPORLARINDA YAZILI OLAN İŞGÜCÜ KAYBI YÜZDESİNİ VE ENGELLERİNİ AÇIK OLARAK ÖN YAZIDA BELİRTMELERİ GEREKMEKTEDİR.....
Engellinin
RESMİ SAĞLIK RAPORU
ENGELLİ ÇALIŞMA ŞARTLARINI BAKMAZSIZIN
iş yapmaz % desine göre ( sen gel kardeşim)
veya senin % den fazla ( sen gelme) demek
bu engellilere yapılan bir ayrımcılıktır !
bu konuda ilgili dernek ve kuruluşların harekette geçmesini istiyoruz !
iş başvursunde % ibaresi talep eden işyerleri hakkında
şu engelliye verilencek nufus kağıdı davasındaki
gösterdiğiniz hasasiyeti göstermenizi isteriz

bak işte kimsecikler yok etrafta ! :(
herkez kendine müslüman herkes kendi derdinden
iyi de nasıl çözülecek bu engellilerin ortak sorunlarına bile çözüm bulamıyoruz
dahası sanıyorum turkquard mıydı neydi sanırım T.C. kimlik için dava açmışlar dedim ki onlara mailla
yaw ona gelene kadar daha önemlisi bu sorun var
cevap bile alamadım dahası yahoo daki e-posta grubunda sürüldüm ! :(
engelleniyoruz işte her yerden ! :(

işte eren arkadaşın benim bahsetmiş oldugum konu ve yazdıklarımında nedeni buydu yani bireysel bir mücadele degil nitekim ilgili firmadan bana sesli yanıt geldi zannederiki mahkemeye başvuracagım zannettiler allah göstermesin bir daha mahkeme yollarını atsalarda şikayet etmem artık :wink: nasılsa hiçbirşey olmu
yor olmayacakta :D ben yine iş bulurum yine iş bulurum onlarsa hesabı yok mah
kemede verecekmiş yok yargıtayda yok aihm de yahu susmamak ok ama bir yere
varamıyorsun sorumlular susarken ben ne yapayım allah yardımcımız olsun seninde dediğin gibi sürülürsün başka birşey olmaz kendi içimizden bile sürerler tıpkı senin yaşadıkların gibi benim yaşadıklarım ve belkide yaşayacaklarımız gibi herkez kendini kurtarmaya çalışır kendınce haklı bir nedeni vardır kanun vardır nizam vardır devlet vardır millet vardır ama asıl olan ilahi adalet :!: ama sonuçlar ve sonuçları çok fenadır .

hani yaş sınırı kaldırılmıştı bu ne biçim uygulama.
yoksa her ilin kendisine göre mi kanunları var.

Üst Alt