Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Hukuk] İlk işe giriş tarihi konusunda SSK'yı dava etmek..?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
ben 01.10.1991 YILINDA 21 YASINDA TICARET LISESI IKINCI SINIFINDA SIGORTALI OLDUM, % 40 SAKATLIK RAPORUM VAR, FAKAT OKULDAN SONRA ILK GIRIS TARIHIM 01.01.1995.
BENIM NORMAL KONUSLLARDA 2 YIL SONRA EMEKLI OLMAM GEREKIRDİ. SSK YA YAZI GONDERDIM, BANA OKUL GIRISIN SIGORTALILIK KAPSAMINDA OLMADIGINDAN, ILK GIRIS TARIHIN 1995 KABUL OLACAK DENDI. AMA S.S.K.GIRIS TARIHIM SITEDE 01.10.1991 GORUNUYOR.
BEN GUN ISTEMEME KARSILIK BASLANGIC TARIHIDE KABUL EDILMIYOR.

INSAN HAKLARI ACISINDAN BUNU DOGRU BULMUYORUM
BIR INSAN 1 GUN PRIM ODUYOR GIRIS TARIHI KABUL EDILIYOR, AMA BIZDE KABUL OLMIYOR.
ACABA SSK ALEYHINE BIR DAVA ACSAK GIRIS TARIHIMIZI 01.10.1991 YILINA CEKEBILIR MIYIZ?
BENIM DURUMUMDA OLUPTA EMEKLI OLANLAR VARMIS. BU INSANLARA ULASILIRSA EMSAL GOSTERILEBILIR MI?

zorunlu staj kapsamında olduğu için sigorta işlemez....

bende aynı durumdayım. 1990 daki girişim staj kabul edildiğinden. emekli olamıyorum. çözüm bilen bildirsin lütfen

ilginç doğrusu böyle olduğunu bilmiyordum .haksızlık bu ya.

89 işe girişim var.sigorta prim ödemelerim 93'te başlıyor...Demek ki bende 2 sene bekleyeceğim...Halbuki Yıl sonu emekli olurum diyordum...Hukuki bir adım atılırsa desteklerim...

[Soru] SSK Giriş-Başlangıç tarihleri hakkında..?

Sevgili Arkadaşlar soruyu özetle şöyle anlatayım;
Benim ssk girişim. 15.10.1997 bu giriş lise son sınıfta aldığım sigorta numarası ile birlikte kabul edilen SSK girişimdir.
Ancak o dönemde benim ne adıma ne de SSK numarama herhangi bir prim yatırılmadı. Ve Ben 2004 yılının 9. ayından itibaren çalışmaya başladım.

1 - Bu ssk girişimde aldığım numarayı şimdi kullandığıma göre benim ssk girişim 15.10.1997 mi oluyor?
2 - Geriye dönük prim ödeme gibi bir şansımız var mı? (Normal insanlar askerlik borçlanması adı altında ödeyebiliyorlar buda onun gibi bir şey olabilir mi)
3 - Bazen forumumuzda okuyorum 3600 gün ve 15 yıllık sigortalı olmak gerekir emeklilik için. Ben 1997 girişimi kullanarak mı 15 yıl sigortalılıktan faydalanabilir miyim. (Engelim % 40)

sende nerdeyse hayat hikayeni anlatacakmıssın bu oruç ayında ne böyle kabir sorusu gibi ramazandan sonra gel dostum bir düşünelim yada ssk genel müd. e mail cek
:D

sigortalılık süreniz 18 yaşınızı doldurduğunuz tarihte başlar.Benimde lise stajımda ssk girişim oldu 1990 yılında ancak emeklilik yaşımı hesaplarken 18 yaşını doldurduğum 15.01.1993 tarihinden itibaren hesaplıyorum.
Geriye doğru ödeme yapamazsınız.
%40 engel ile 15 yılda emekli olamazsınız.
6 ağustos 2003 de çıkan kanuna göre 19 yıl 4240 gün ile olabilirsiniz.

01.01.2007 tarıhınden ıtıbaren yururluge gırecek yenı yasada da bu hukum yer alacaktır. arkadaslar hıcbır sekılde staj sıgorta kapsamına yer almamaktadır
5510 sayılı yasa ıle ılgılı acıklayıcı hukum asagıdadır.
Sigortalı sayılmayanlar
MADDE 6- Bu Kanunun kısa ve uzun vadeli sigorta kolları hükümlerinin uygulanmasında;
f) Resmî meslek ve sanat okulları ile yetkili resmî makamların izniyle kurulan meslek veya sanat okullarında ve yüksek okullarda fiilen normal eğitim süreleri içinde yapılan, tatbikî mahiyetteki yapım ve üretim işlerinde çalışan öğrenciler,

hakan doğualp kardeşim peki benim durumumu nasıl degerlendiriyorsun

01/08/1996 sigorta girişim normal olarak lise 2.sınıfta yaz tatilinde çalıştım tam 1ay
01/01/1980 dogumluyum
2.derece engel gurubundayım
askerliğimide 18 ay yaptım
2000 de gittim askerliğe elverişlidir raporu ile
2004 te de %60 raporu ile işe başladım ne kadar komik değilmi
Benim hesaplarıma göre 15 yıl sigortalılık süresi 3600 işgünü dogrumu acaba ? teşekkürler.

http://emek.emekli.gov.tr/Oneri/

arkadaslar ssk nın bu bolumunde onerılerınız yenı sosyal guvenlık yasa tasarısında ele alınacaktır dıyor. bende meslek lısesı magduru oldugumu yazdım. Bızlerede askerlık borclanması gıbı yada yurtdısında oturanlara 4-5 euro gunluk odedıklerınde ssk lı olarak emeklılık hakları oldugunu yazdım. yenı yasa tasarısında bızım gıbı ıkı yıl staj yapmıs ssk dan baslangıc numarası almıs bordrolularada askerlık borclanması gıbı borclanma hakkı tanınamazmı dıye yazdım. sızlerde benım gıbı bu konuya egılır yenı ssk reformu bolumune yazarsanız hepımız sesımızı duyururuz

Üst Alt