Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Hukuk] Kimlik bilgilerimi telefonla alsalar dolandırıla bilir miyim?

harme28

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Başımdan şöyle bir olay geçti telefonla bankadan aradıklarını söyleyib kredi kartı almak istermisiniz bütün kimlik bilgilerimi aldılar ilkbaşda inandırıcı geldi ama sonra şüphelendim bankayı aradım bazen böyle kampanyalar oluyo felen dediler ama pek fazla bilgialamadım acaba kimlik bilgilerim yüzünden dolandırıla bilirmiyim ne yapmalıyım varmı başına böyle bir şey gelen.

Dolandıramazlar.. Kredi kartı bilgilerini felan vermemişsindir heralde?
En çok yapacakları, "kampanya düzenledik, ... ürünü alır mısınız" veya, "çekiliş yaptık size ... çıktı" gibi ikinci bir girişime ön hazırlık olmuş olabilir bu arama. Bekle... İllaki yeniden arayıp, bi "ödül" kazandığını söyleyeceklerdir (eğer dolandırıcıysalar). O zaman akıllı ol işte! "Siz numaranızı ve adresinizi verin, ben yanınıza geliim" de. Hatta, "polis olan babamla birlikte gelmek isttiyorum" de, ve ekle, "dolandırıcılar o kadar çok ki..." :)

kredi kartı bilgisi felan vermedim.bu gun okudum birini bu yöntemle kırka yakın suç işlemişler adamın adına bankadan çek koçanı alıp şirket kurmuşlar çekler karşılıksız çıkınca şikayetler adamcıazın polis kontrulunde suçlu oldugunu anlamış kendisi olmadını ispat edene kadar hapis bile yatmış.

Üst Alt