Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Hukuk] Kira yasaları ve kiracı olarak bir kaç soru..?

dsarica

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
16
Mrb arkadaşlar ,aramızda Avukat olan var mı?
Kira yasaları ve kiracı olarak bir kaç sorum ve sorunlarım olursa nereye nasıl müracaat edebilirim?
Mesela;Ev sahibim yapmış olduğum zammı beğenmediği için kirayı almıyor ve evden çık diyor,yada benim istediğim kirayı verirsin diyorsa,ne yapabilirm,hukuki süreç olarak nereden nasıl başlamam gerekiyor?bilgis olan veya bu konuda yaşadığınız hukuki bir durum varsa buraya yazarsanız sevinirim?
tşkler

MERCİİ TAYİNİ İSTE

KARDEŞİM EĞER EV SAHİBİN KİRAYI ALMIYORSA (İLERİDE ALEYHİNDE AÇILMASI MUHTEMEL KİRA BEDELİ DAVASINA KARŞI) SULH HUKUK MAHKEMESİNE BİR DİLEKÇE İLE BAŞVURARAK KİRAYI ÖDETEBİLECEĞİN BİR BANKA HESAP NUMARASI TALEP ET. DAVA SONUNDA BELİRLENEN BANKAYA AYLIK KİRA BEDELİNİ YATIR.

EV SAHİBİM , KİRAYI ALMIYOR DEĞİL BANA PROTOSTO ÇEKECEK OLUYOR,270 YTL DEN 400 YTL İSTİYOR,BANA PROTOSTO ÇEKERSE ,BEN NE YAPMAM GEREKİYOR,BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ VE İZLEYECEĞİM YOL HAKKINDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM
TŞK

DSARİCA

SEN ESKİ KİRAYI GÖTÜR EĞER KABUL ETMEZSE ÜSTTE DEDİĞİM GİBİ DAVA AÇ VE KİRAYI ORAYA YATIR.

PROTESTO DEĞİL İHTARNAME ÇEKEBİLİR. BU İHTARNAMEYE DE NOTER ARACILIĞI İLE CEVAP VERBİLİRSİN.

1-DAVAYI BEN Mİ AÇAYIM?
2-ESKİ KİRA ARTIK BİTTİ YENİ KİRADA ANLAŞAMIYORUZ,
3-İHTARNAMEDE CEVAB OLARAK NOTERDEN NE GİBİ, CEVAB VERMELİYİM,YANİ İSTEDĞİN KİRA ZAMMINI YAPAMADIĞIM İÇİN BANA EVİ BOŞALTMAM KONUSUNDA İHTARNAME ÇEKERSE.CEVAB OLARAK;..

İLGİNE VE YARDIMLARINA TEŞEKKÜR EDERİM

dsarica

kardeş davayı sen açacaksın.

EV SAHİBİ ESKİ KİRA BEDELİNİ ALMAZ İSE BU DAVAYI AÇACAKSIN.

SANA İHTAR ÇEKEBİLMESİ İÇİN KİRA SÖZLEŞMESİNİN BİTİMİNE 1 AY KALA İHTARNAME ÇEKMESİ GEREKİR.

Senin dava açman söz konusu değil. Kontratta artış oranı yazmıyorsa enflasyon oranında arttır ve elden almıyorsa posta havalesi ile ev sahibine gönder. Alıp almaması ondan sonra önemli olmaz. Beğenmesse ev sahibi kira tesbit davası açabilir. Zaten onda da daha çok kiracının lehine karar çıkar.
Dikkat etmen gereken tek şey ev sahibinden daha önce ödediğin kiralara ait makbuz ya da imza almış olman.

neptune

kardeş yanlış anladın galiba. mercii tayini davasını sadece kiracı açabilir.

Mercii tayini davası açılmasına neden gerek duyuyorsun ki? Kontratta ev sahibinin adresi yazar. Para posta havalesi ile gönderilir. Alıp almamak ev sahibine kalmış. Almassa postacı almadı diye not düşer ve ev sahibi de zaten kira vermedi diye ihtar gönderemez. Artık para kiracıdan çıkmıştır ve geri de almaması gerekir. Eğer "adreste bulunamadı" diye havale geri gelirse belki o zaman düşünülür.

kira ile yukardaki cevapları okudum ve bir Avukat tanıdığa sordum. verilen yanıtlar hep eksik ve sonunda telefisi zor olan hukuki sorunlar çıkabilirmiş.
Bu nedenle bir Avukattan tam ve hukuki bilgi almanız doğru olacakmış.
Çünkü yapılması gereken bazı işlemler için bazı özellikler varmış.
Mesela posta ile göndermede, ikamette ödemeli gönderilmiş olacakmış..

Üst Alt