Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hukuki Yardım Talep Edenlere destek olabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yasarmaral

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba,

Foruma üye olma amacım engelli vatandaşlarımıza hukuki anlamda yardım sağlamaktır. Her türlü hukuki sorunlarınızı danışarak, hak kayıplarınızın önüne geçmek amacındayım. Engelli akrabam olması dolayısıyla durumu bildiğim için, yaşanan sorunların önüne geçmek için elimden geldiğince yardımcı olacağım.

Hiçbir şekilde ücret talep etmeyeceğim. Her anlamda size yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım.

Saygılarımla
Yaşar Maral

Teşekkür ederiz. Her tür demişsiniz bir çok dal var uzman olduğunuz bir kısım varmı?

Merhabalar Ümit Bey,

Medeni Hukuk(tazminat,aile,borçlar)
İcra Hukuku
İş Hukuku
Sigorta Hukuku

Sürekli içerisinde bulunduğumuz hukuk dallarıdır. 'Her türlü' yazmamın sebebi kendim konunun dışında olsam dahi bilen bir avukat arkadaşımdan sorunun cevabını almak için gayret göstereceğim. Ben yorumunuz için teşekkür ederim.

Saygılarımla
Yaşar Maral

mail yoluyla ulaşıp sorunumuzu yazalım tamam da,
neden bu formda da konulara sizin bilgileriniz çerçevesinde
yardımınınzla çözüm aramayalım bence bir çok kişiye yardımcı olablir.

İyi akşamlar benim bir sorum olacak kafam çok karışık son 7 yıl hesabına göre bakurum ssk yı üç buçuk yılda iki ay yirmidört gün geçmiş şimdi üç buçuk yıl daha ssk ödemem gerekiyor yüzde 46 engelliyim bakuru fazlasını sildirmem için mahkemeye versem dava kaçyıl sürer

Şimdiden teşekkürler

@yasarmaral
Öncelikle iyi niyetli girişiminiz için teşekkür ederim.
Konu engellilik olunca birçok hukuki sorun da ortak olmaktadır, iş kazası, sürekli işgöremezlik ödeneği, tazminat, emeklilik konularında sgk ile anlaşmazlıklar, engeli ile çelişen işerde çalışmaya zorlanma gibi sorunlar bir çok engellide ortak sorunlardan sadece bir kısmı.
Mail yoluyla değil de sorulara forum aracılığıyla çözümler sunsanız eminim aynı sorunla başbaşa olan bir çok arkadaş için de faydalı olacaktır.
Bu bölümde sorulan sorulara cevap verebilir, yol gösterebilirsiniz, tüm forum üyeleri istifade etmiş olur.
Tekrar teşekkür ederim.

@Tolgaela28
Hangi statüden emekli olacağınızın belirlenmesi için son 7 yıla daha doğrusu ödenmiş son 2520 güne bakılır hangisi fazla ise emeklilik o statüden olur.
Bahsettiğiniz durumda davalık bir sorun yok. Son 2520 gün içinde ssk yı 1261 güne tamamlayacak şekilde bir kaç ay 4A lı olarak çalışırsınız olur biter, tekrar 3,5 yıl çalışacaksınız diye bir durum yok.

Öyle demiyo her yere başvurdum çalışacaksınız diyorlar şu anda ödüyorum geçti bakuru ama saymıyorlar

Teşekkür ediyorum bilginize keşke sizin dediğiniz gibi olsa

#yasarmaral size bırsey soracam
ben bir işyerınde calısıyordum kansere yakalandım cıkıs yaptım .. 7 sene calıstım maasımı alıp cıktım ..
doktorlar konustum ssk mutlaka yatır yoksa altından kalkamazsın dedı eski işyerınde ssk mı yatırazmadım özel nedenlerden dolayı...
sağa sola haber verdım ssk yatırmak ıcın kımseden evap gelmedı yatırmak ıcın ...
cunku kalkıp calısıp ssk yatıramazdım o zamanlar her gun hastaneye gıdıp fılm biyopsi vs vs tetkıtler yapıyordum hastaneye yattım ... ordan taburcu olup baska hastaneye sevk ettıler özel hastaneye sevk olmadan bir işyerı bulduk ssk yatıracak dedı tamam guzel haberdı...
sonra özel hastaneye sevk ettiler ve orda yattım ıkıncı hafta olunca ssk hala yatırılmamıs gozuktu ve muhasebecı olacak kişi giriş yapmayı unutmus .. neyse hastanede yattıgım 2 hafta girişim yapıldı yani yatılı iken...
neyse 1 ay yattım ve bana ilk 10 günlük ile ardından 3 ay istiharat raporru verdiler 3 ay bitti.ssk aradım ne zaman rapor parasını alacam dedım .. sen bu parayı alamazsın dediler cunku yatılı ıken işe giriş yapılmıs ... şimdi ne yapmam lazım bunun geri donusumu varmı ve hala istihara raporu almaya devam edıyorum hıcbırınınkını alamıyorum alamazsın kesinlikle dedıler %80 engelliyim bunun bir çözümü var mı

Tolgaela28
Emeklilik şartlarını süre ve prim olarak sağlamışsanız ve son 2520 primin en az 1261 i ssk statüsünden ödenmişse emekliliğiniz de ssk dan olacaktır bunda tereddüt yok. Tam olarak dile getiremediğiniz başka bir sorun olmalı durumunuzda.

İstege bağlı bakur ödemiştim üç buçuk yılı geçirmişim şimdi 1261 ödüyorum sikorta girişim 92 ssk günü üçbin 37 üç buçuk yıl 2 ay 24 günde bakurdan var bakurumu son üç buçuk yılda fazla ödemişim ssk beni bakura aktarmış

Fazla ödemeyi sildiremedim üç ayı sildirebilsem emekli oluyorum işte 2 ay 24 gün fazla ödemeden dolayı olamadım günün gelmiş dedi unkapanı gönderdim emekliliğimi yazı geldi üç buçuk yıl daha diye

Şimdi 5 aydır ödüyorum ama çok zorlanıyorum ödemekte çünki çalışamıyorum çocuklarım okuyo

Eksik ödesem birşey olmuyordu zatende bu zoruma gidiyo ufuk bey bu ülkede bakur numarası olan herkezi emekli ettiler biz fazla yatırdık diye suç oldu çıktı kafanızı arıttım teşekkür ediyorum cevabınız için

Tekrar merhaba, Maili paylaşmamın amacı özel olarak mahremini korumak isteyen insanlar olabilir düşüncesiydi. Burdan da ilerlemesi aynı zamanda faydalı olur.

Bildiğim üzere, Nisan ayında torba yasayla bağkurdan borçları sildirmek için üç aylık başvuru süresi verildi. Bu süre sanırım sona erdiği için borç silmeniz kabul edilmiyor. Kurumlar bu tarz muallak olayları sürüncemede bırakıyor. Hak kaybına uğradınızı düşünüyorsanız, dava açma hakkınız her zaman var. Yardımcı da olurum ancak dava öncesi son bir yol olarak BİMER'e başvurmanızı öneririm.

yasarmaral
Torba yasa ile gelen kolaylık, primi ödenmemiş olup borç görünen süreyi borçla birlikte sildirebilmek şeklindeydi. Arkadaş ise borçlu değil isteğe bağlı olarak primlerini yatırmış, bu yüzden ver primimi sil hizmetimi deme şansı yok malesef.

yasarmaral

ssk dan emekli maaşıma bankaya borcumdan dolayı haciz gelirmi bilgi verirmisiniz

borcu ödeyecek durumum yok. bankalar arasında kara listedeyim nasıl silinecek bu zaman aşımı varmı,

SGK'ya ve nafakaya ilişkin borçlar dışında emekli maaşı haczedilemez. Borçlunun muvafakati gerekir.

Sigorta Hukuku olarak sigorta şirketleriyle olan hukuk problemlerine cevap vereceğim. SGK ile ilgili sorunlar çalışma alanım olmadığı için sanırım Ufuk Bey daha net yardımcı olacaktır.

Benim hukuki mevzularda fikir danışmaak istediğim birden fazla konu var sizinel nasıl temas kurabilirim acaba

Mahkemeye bakurdan üç ayı sildirebilirmiyim daha önce örnek dava varmı diye varsa kaç yıl sürer diye sormak istemiştim sağolun

borcumdan dolayı eşimin üzerine olan evimize icra gelir mi, evlenmeden önce borçlanmıştım bankaya,bu saatten sonra evlilik sözleşmesi yapsak olurmu,
borç benim borcum oturduğumuz eve haciz gelmesin diye ne yapabilirim?

Sizin borcunuzdan dolayı eşinizin üzerine kayıtlı eve haciz gelmez. Herkes kendi burcuyla sorumludur.

yasarmaral
Öncelikle buradan yardımcı olmak adına tüm gayretinizi takdir ve tebrik ediyorum.İcra hukukunda uzman olduğunuz için size bir sorunumuzu ileteceğim.
Hanıma babasından miras kalan 6 dönüm arazimiz var.tarla toplamda 48 dekar ve 8 kardeşler.herbirine 6 dekar pay düşmekte.Tarlamızı,Yeni toprak kanununa göre,bölünemez bütünlükte olduğundan dolayı başkasına satamamaktayız.Kardeşlerde bir araya gelip ortak bir karar alıp topluca satışta yapmamaktalar.Her biri bir yerde ve çoğu alakadar olmamakta bu konuyla.Şimdi bu araziyi başkasına satamıyoruz ve kardeşlerden birisi de almaya yanaşmamakta tüm tarlayı.
Soracağım husus şudur;Bu bize düşen payımıza banka yada herhangi bir şahıs icra koyabilir mi?ve diğer bir sorum da,hanım payını kardeşlerinden birisine devretmek istediğinde,yapmamız gereken işlemler nelerdir?tek başına payını bir kardeşine satabilir mi?bu satış işleminden dolayı herhangi bir harç yada pul vs ödememiz gerekir mi?
Cevabınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Pay geçişi için tapuya gidip pay devrini bağış veya satış yoluyla yapacaksınız. Paydaşlar arası geçişlerde diğerleri müdahele edemez. Ancak üçüncü kişiye satış olursa önalım hakkı kullanabilirler. Pay üzerine banka haciz işlemi uygulayabilir. Satışa çıkarttırabilir.

Yaşar bey öncelikle verecek oldugunuz cevaplardan dolayi şimdiden teşekkür ederim...ben 2014 yılı ağustos ayında bir trafik kazası geçirdim. Yaşım 34. Yol kenarında dururken bir aracın carpmasi sonucu % 45 engelliyim...engelli raporunu almadan önce bana çarpan kişi ile ceza davası gorulmeden 13000 tl aldim...anlaşma ( ibraname ) imzaladik ve savcılıkta ki dava dosyası içerisine koyuldu ve dava düştü...ibraname de maddi manevi tum alacaklarimi aldim, şikayetçi değilim, en geniş şekilde ibra ediyorum yazıyo...daha sonrasında rapor aldım. Vede tekrar dava açtım...karşı taraf yabancı plaka olduğu için Tr deki motorlu taşıtlar buro ya dava açtım...ilk duruşmada motorlu taşıtlar büro tck 73. Maddeye dayanarak temiz istemiş fakat hakim adli tıp a sevk etmiş...18 aralıkta adlı tipa gittim fakat tekrar muayene için çağıracak larını söylediler...Şubat 4 2016 günü on inceleme için durusma günü verilmiş...size sormak istediğim hakim davayi kabul eder mi. Yoksa düşürür mü...vede tck 73. Maddeyi çürüten başka bir madde varmı.,.saygılarımla...

Tolgaela28

Sildiremezsiniz boyle bi dava yok son 2520 gun icinde 1261 gun hangi kurumda fazlaysa o kurumdan emekli olursunuz sayet bagkurda 1300 gun yaptiysaniz oyle 2_4 ay odemeyle durum duzelmez 3.5 yil ssk odemekten baska caren yok

2009 yılından itibaren özel bir şirkette çalışmaktayım, yaklasın 1 ay içerisinde kamuda işe başlayacağım. İşyerinden tazminatımı alabilmenin hukuki bir yolu var mıdır acaba?

nisan 1993-eylül 2001 yılları arasında bir firmada çalıştım. Firma kapandıktan sonra sgk primlerimin eksik yatılması nedeniyle hizmet tespit davası ve tazminat davası açtım .Dava sonuçlandı 597 gün yatırılmayan sgk primleri mevcut prime eklendi.Toplam 3208 gün sgk primim olmuş oldu.Ama kafamı karıştıran tazminatın miktarı 12.400 lira. Bu miktar az değilmi sizce.Bilgi verebilirmisiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt