Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hukuktan giren kimler var? Kadro sayılarının arttırılması için birlik olalım!
Hukuk kategorisinde giren kimler var ? Avukat kadrolarının arttırılması için birlik olalım. Geçen atamada 9 ondan önce sadece 1 kişi alındı. Bu sayılar çok az!
Ekpss ye giren hukukçular varsa netlerini yazarsalar bilgi sahibi olmuş oluruz. Hemde daha önce bu kadroya atananlar varsa herhangi bir şart isteniyor mu ruhsat dışında bilgi verecekler varsa sevinirim.
Evet bende gördüm geçen atamada sadece 1 kişi var kadro arttırımı için bimere yazmıştım ben ama genel amaçlı yazmıştım gerekirse avukatlık alımının arttırılması içinde yazabiliriz
Selam Ömer Bey. Yazdığınızı yeni gördüm. Biz şu an 2 arkadaş aktif mücadele etmeye çalışıyoruz. Eğer engelli avukat arkadaşlara ulaşabilirsek Ankara'da Devlet Personel Başkanlığından randevu alınarak kadroların arttırılması konusu görüşülecek
Kimseden ses çıkmamış. Herkes 95 üstü galiba. Kadro arttırma konusunda çalışacak yok
200 ü aşkın kişi konuyu görüntülüyor sadece 1 meslektaş yorum yapıyor. Ne içler acısı değil mi ? Kendi hakkını savunamayan, sürekli birbirinin ayağına sıkan hukukçular. Hukukçu demek hak mücadelesi demektir. Yarın öbürgün 2 avukat kadrosu açılıp 100 ve 99 alan atanırsa kimse ağlamasın. Öğretmenler ayrı bir atama hakkını aldılar. Üstelik kadro rakamları da çok yüksek. Öğretmenlerden daha yüksek puanlarla hukuk fakültesine giren , daha ağır eğitim alan , güya hak savunucusu !! bizlere ne oldu ? Kendi hakkını savunmaktan aciz İşte böyle 3-5 kadroya razıyız. Hakim, savcı olamıyoruz. Çünkü aramızda birlik yok dirlik yok. Avukat kadroları tamamen kalksın bence. Bize müstehak olan bu. Ha böyle de hukukçuluk olmaz. Bencil, duyarsız, tepkisiz , pasif .... Sakın kendinize hukukçu demeyin!
bir arkadaşımın sorunu '' lisans hukuk ekpss sınavına girdim yarın açıklanacak kaç kişi girmiş sıralamam kaç iyi sıralama gelirse av. Stajı için memurluktan istifa edeceğim'' cevap verirseniz sevinirim
Ekpss'de ve genel olarak kamu avukat alımlarında avukat kadrolarının arttırılması için"Barolar Birliği" öncülüğünde kamu kurumları nezdinde çalışma yapılacaktır. Bu amaçla önümüzdeki günlerde Ankara'da Barolar Birliği'nde yol haritasını belirlemek için bir toplantı olacaktır. Bu toplantıya katılmak isteyen meslektaşlar bana ulaşabilirler.Bu toplantıya katılma durumu olmasa da sürece destek vermek isteyen, gelişmelerden haberdar olmak isteyen meslektaşlarla da iletişime geçebiliriz. Duruma göre whatsapp grubu kurulması da düşünülebilinir.
Konuyla tam ilgisi yok ama siz hukuk okudunuz içim soruyorum görme oranın %50 üniversiteye hazırlanıyorum savcı olmak istiyorum ama görmeden dolayı olmuyormuş doğru mu acaba bilen varsa cevaplıyabilir mi
2802 sayılı Kanun'un 8. maddesinin (g) bendi hakim ya da savcı olmayacağınızı söylüyor. Keşke aday olsanız ve bu yüzde red alsanız ve Anayasa Mahkemesi'ne 2802'nin Anayasaya aykırılığı iddiasıyla dava açsanız, çok ama çok iyi olur. Ne olur bunu deneyin zira %100 haklısınız.
Hukukçu arkadaşlar
Yüzde 80 psikolojik olmak üzere,toplamda yüzde 85 engelliyim.Babam tarafından hakkımda açılan bir dava var.Avukata danışacak param yok.Aranızda bana yardımcı olabilecek biri varsa,yazsın lütfen.Sadece biilgiye ihtiyacım var.