Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hükümet değişirse evde bakım aylıkları kesilir mi?
Kesilirse bile yasal olarak mahkemeye başvurup hakkınızı almanız da mümkün.Bu gibi aylıklar muhtaçlık sınıfına girdiği için kesilmesine göz yumulmaz,içiniz rahat etsin.
Yasalarla belirlenmiş bir hak ortada. Yasalar değişmediği sürece kimse hak sahiplerinin yasal haklarından faydalanmasını engelleyemez. Yeni bir hükümet yasaları değiştirir mi? Eğer gelecek yeni yasada kamu yararı yoksa kazanılmış hakları kimse değiştiremez. Anayasa mahkemesinden döner.
Bunları tabi mantığa dayanarak ve mantık çerçevesinde söylüyorum. Hukukçu değilim ama az çok bizde bir şeyler okuyoruz, öğreniyoruz. Hayat öğretiyor.
Eğer yasalarla kazanılmış bir hakkı bir hükümet keyfi olarak iptal etmek isteseydi 1976 yılında başlayan 2022 maaşlarını çoktan kaldırırlardı. 1976 yılından beri devam etmektedir.
2022 sayılı kanun 01/07/1976 tarihinde yürürlüğe girmiştir. O zamandan beri Engelli Maaşı sürekli alınmaktadır. Kanun maddesinde değişiklikler olur fakat kanun kalıcıdır.
Boş konuşmayın arkadaşlar
Bu ülkede bir gecede eğitim sistemi ve bir-çok yasa KHK ile değiştiriliyor.
Kaldı ki,evde bakım maaşı sürekli bi maaş olmayıp yardım niteliğinde olup kesilmesi heran için mümkün olan birşeydir.
Doğrusu anlamayana laf anlatamıyoruz,işine mi gelmiyor bazılarının bilmem ama artık bunlara laf anlatmaktan yoruldum!Kesse bile mahkeme yolu açık dememe rağmen yok diyor dava açamazsın diyor ?Ne anlatacağım ki şimdi ben buna
Ya saçma saçma ısrarcı olmayın!
Bu Bakım parası yasası kalkarsa mahkemeye gitsende bişey elde edemezsin.Bu ödeme, tamamen sosyal devlet ilkesi bağlamında karşılıksız olarak devletçe yapılan bir sosyal yardım niteliği taşıdığı, ödenmesi zorunluluğu bulunmadığı için her zaman uygulamadan kaldırılma ihtimali bulunuyor.
hiç lafı uzatacak halim yok. hükümet değişikliği evde bakım aylıklarının kesilmesine neden olmaz. bu konuda rahat olun.
evde bakım aylıkları 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu'nun ek 7.maddesi gereğince ödenen sosyal yardım niteliğindeki aylıklardır.
kanun değişikliği yetkisi TBMM'dedir. hiçbir parti ve milletvekilleri, hükümet, bu hakkın gasp edilmesine kolay kolay yeltenemez. bunu kimse göze alamaz.
10 defa da anlatsam yine anlamayacaklar var.O yüzden bilgiye saygı yoksa herkes hukuk profesörü ilan ediyor kendisini.Kimseye laf anlatamıyoruz Herkes kendi anayasasında adeta!Ben kesilmez,kesilmeyecek diyorum!Var mı ötesi!
Cidden bunu anlayana,anlamak isteyene anlatmak lazım.Ötede boşuna laf anlatırsak işimiz var..Haktır diyoruz kimse elden almaz ama yasa bu yasa değişse bile mahkeme engelliyi ve bakıma muhtaç kişiyi haklı görecektir diyoruz;yok diyorlar kim ödeyecek bu parayı diyorlar işte ne diyebiliriz ki böyle insanlara
bimer e yazmışlar bayram harçlığı gelir kriterine eklenecekmiş eğer kriteri asarsa keserlermiş. ama herkes 1000tl almayacak yani rapor oranına göre para alacaklar var yada pay hakkı kadar 100tl alanda olacak 1000tl alanda
Ya arkadaş ben senin gibi ezbere konuşup atıp tutmuyorum!
Bakım parası sürekli bi maaş olmadığı için heran için Kesilmesi mümkündür. Ben senin gibi ezbere konuşmuyorum. Bu konuda mahkeme kararı bile var,Bakım maaşı kesilebilir.
Mahkeme kararı bile var Bence daha da ısrar etme.
Süreğen bir maaşta,
çeşitli bahaneler uydurarak hiç acımadan neden kesiliyor bazı gariban engellilerin maaşı.
Zaten hükümet vermemek için bahaneler uydurur.
Yeni hükümet gelirse Tamam, unuttun artık diyecek
hükümet dağıttığı bayram harçlığını evde bakım maaşlarını keserek mi zararı çıkaracak acaba daha öncede emekli maaşlarını düşürerek herkese para dağıtmıştı. [FONT=Verdana]2008 de emekliği perişan etti şimdide engellileri mi edecek ?[/FONT]
Emekliye her bayram verilecek ikramiye için bizzat aile ve sosyal politikalar bakanlığının çalışanları ile görüştüm ikramiye yıla bölünerek hesaplanacak ve çıkan sonuç eve giren gelire eklenecek yanlız emekli kendisi ise ayrı ölüm aylığı maaşı alıyorsa ayrı hesaplanıp eklenecek bilginize böylelikle Kalem hanım herşeyi biliyor onada çok teşekkür ediyorum
evde bakım maaşları kesilmez, tam tersi, seçim vaatlerinde miktarın artacağı vaatleri var, ayrıca gelir şartını kaldırmak isteyen partiler var. rahat olun bu bir sosyal yardım. hiç bir parti bu yardımları kaldıracağını manifestosunda söylemedi, aksine desteği artıracaklarını söylediler.
kim açıkladı bunu ? ben duymadım ötenazi bilinci açık ve kendi isteği olan her kişiye uygulanmalı bence yurt dışında ağır engelli olup ağrılara dayanamayanlar ötenazi partisi verip tüm sevdikleriyle vedalaşıyor.
saf gibi atlamadım bir eksikliği dile getirdim . Avrupa da ötenazi partileri yapılıp acılar sonlandırılıyorsa biz de neden yapılmıyor.
sonuç olarak her gün acı çeken biri olduğunu düşün ve bu ağrılara acılara artık dayanacak gücün yok vücudun iflas etmiş durumda ve makinelere bağlı olarak sadece nefes alıp verebiliyorsun , doktorlar umudu senden kestiyse senin de bu hayattan vaz geçme zamanın gelmiştir diye düşünüyorum.
Bu aylıklar şu yada bu hükümet gelir gider yinede kesilmez verilmiş haktır lakin şöyle bir senaryo olursa ozaman alınamayabilir olmazda inş devlet işçisinin memurunun maaşlarını ödeyemez hale gelirse ki en son krizde olmuştu lüxenburgtan borç istemiş onlarda sadakamız olsun demiş bir milyon dolar civarı bir para vermişler ve maaşlar ödenmiş falan gibi bir durum olursa kötü bir ekonomik durumda ödenemeye bilir buda en fazla durum düzelinceye kadar olur hükümetlerin gelmesi gitmesi bu bakımdan etken olabilir