Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hükümet hayallerimizle oynadı: Kamuda engelli kadroları hala boş!

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
2010 yılı ocak ayında yapılan açıklamaya göre 2010 yılı sonuna kadar kamuda boş olan 38.bin kişilik engelli kadrosu doldurulacağı söyleniyordu.Ama gördük ki 8 bin kişilik alım yapıldı.Refarandumda da yine aynı vaadler yapıldı.Refarandum da da istedileri oyu aldılar ve bizi unuttular.12 haziran seçimleri geldi engellilerin adını dahi anmıyorlar.Demek ki seçimi garanti görüyorlar ki engelli oylarına ihtiyaçları yok.Oysa biz ne hayaller kurmuştuk.38 bin kişilik alım olduğu takdirde mutlaka işe gireceğimizi bizde normal insanlar gibi yaşayacağımızı düşünüyorduk.Biz bakım parası,engelli maaşı,yardım falan istemiyoruz.Bizlerde diğer insanlar gibi çalışıp kazanmak istiyoruz.Çalışmadan yardım alarak yaşamak psikolojimizi bozuyor.Kedinin fareyle oynadığı gibi bizimle oynamayı bırakın artık.Bizi kullanmayı bırakın artık.Bizim ahımız sizin hayatınızı cehenneme çevirir.Biz mutlu olmadıkça sizler orada huzurlu olmazsınız.

Sabrin sonu selamettir sabret mek lazim sabretmek sukunet icinde aci olur ama sonunda yenecek olan meyvesi tatli olur Allahin izniyle hersey istediginiz gibi gerceklesir .....

oyuncak olduktan sonra oynayan çok oluyor işte.oyuncak olduk ellerinde :(

susarak malesef kimse kimseye iş vermez. hakkımız var. kadrolar belli değil diyorlar ama öğretmen alıyorlar. hangi birim çalıştırdığı işçi sayısını bilmez. engelliler için merkezi sınav yapılacağı 25 şubatta 657 sayılı devlet memurları kanununa girmiş. 53. maddeyi okuyabilirsiniz. 3 ay geçmiş aradan kpss yapılıyor temmuzda bir çok kuruma memur alımı yapılıyor. 30 bin öğretmen alımı yapılıyor haziranda ama nedense bizi es geçiyorlar. yapacağız diyip geçiştiriliyor bir tarih verilmiyor. o sınav seneye olur. çünkü ilgili madde de

[SIZE="2"]Özürlü personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile özürlülerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Özürlü açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları özürlülere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, özürlü kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir.[/SIZE]

ben buradan şunu anlıyorum ekim ayına kadar alınacak personel sayısı ancak belli olacak son tarih olarak ekim ayı gösterilmiş çünkü. daha sonra sorular hazırlanacak sınav yapılacak ve gene paylaştığım bölümde yazdığı üzere.
[SIZE="2"]Özürlü açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacak[/SIZE]
yazıyor. sınav bu senede olsa alımlar 2012 yılında memur alımı zamanında olacak.

Ne çabuk unutuldu yılda sadece 30-40 tane engellinin memur olduğu.
Şimdi sınav biraz geciktimi ortalığı yıkıyorsunuz.
Yav hangi zamanda 5.000-10.000 alım yapıldı az sabredin ya ne bu aceleniz anlamadım gitti.
Adamlar alacaz diyorlar. İşine geldi mi en büyük Başbakan bizimkisi işine gelmedi mi böyle oluyor.

arkadaşlar gecen yıl alım olmadı mı? yani biraz insaflı olmak lazım (MEB' e Sağlık Bakanlığına) vs. bu daha başlangıç... Allahın izniyle alımlar olur hükümetin politikasında var... belki biraz geç olabilir ama alımlar olacak deniyor.. biraz sabır... hemen olumsuz düşünmek moralleri bozmak niyee...

Personel Alımı İçin SABREDELİM

Beni coğu arkadaş eleştirecek ama , en azından artık engellileri ayrı sınavla öğretmenliğe başlayabileceğiz. Bundan daha bir kaç yıl önce KPSS ile öğretmenliğe ve ya memurluğa atanma şansımız kaçtı.Ben kendi açımdan bakarsam koca bir SIFIR. KPSS den memur ve ya öğretmen olmak için en az 85-90 almalıydık. Şimdi hükümet en azından bizi artık özürlüler ile yarıştırarak alıyor. Ekim-Kasım döneminde alım olmasını ben de çok istiyorum ama biraz sabır.

Tabiki Bu Benim Fikrim. Ya SİZCE

sabir melegim herseyde bi hayir vardir bununda bizlere hayir oldugunu düsünelim ve dua edelim

inşallah la maşallah la olacak iş değil bu sabredeceğiz elbet ama ben 23 yaşındayım benimde hakkım değilmi yuva kurmak sınavmı yapacaklar ne yapacaklarsa yapsınlar resmen oyalıyorlar bizi şerefsizler.

ben sadece bunu anladim hic sabir yok bizim millette

sevgidostu;

Sizin fikriniz sadece fikrinize saygı duyulur..! Ama gerçekler size göre, bana göre değildir!..
Demem şu bu sistemin adil olduğunu size kim söyledi:confused: Veya hangi kutsal kitap da bu sistemin bir tezahürü, bir işareti var:confused:
Sınavın adil olması herkezi eşit şartlarda eşit ağırlıklarda yarıştırma ile oluşur. Bu ülkede fırsat eşitsizliği varken sınav hak yeme aracıdır sadece!

İstisnai durumlar haricinde bence adil bir yerleştirme ancak adil bir kura çekimi ile olur... Hem böylece boş kadrolarda 1 kura ile dolar. Siyasilerin seçim emellerine alet edilmemiş koz olmamış olur....
Anlayana...............
Bu yapılacak işlerin sınavla uzaktan yakından alakası olmadığına göre.. Basit bir masa başı memurluğu için sınavmı olurmuş hiç:confused:

devletten umudu kestim özelde bile iş bulamıyom.yazık yaaa haziranda 24 yaşındayım ve hala işsizim

Evet Ama

Biliyorsun bizim millet sınavsız olan atamaları tamamen torpil olarak kabul eder. Hatta MEB yaptığı sınavın puan sıralamasını ve atama listesini yayınlamasına rağmen yine siyasi bulan kişiler bile oldu. kura olursa hükümet adil atama olduğunu hayatta millete inandıramaz. Ama zaten artık üniversite mezunu özürlü arkadaş azaldı. Mesela MEB in memur alımında sınavı gecerli 4.000 kişiden 2.000 kişi memur olarak atandı ve bu yıl artık tahminim lisans ve önlisans mezunların çoğunu eritir. İnşallah

Biliyorsun bizim millet sınavsız olan atamaları tamamen torpil olarak kabul eder. Hatta MEB yaptığı sınavın puan sıralamasını ve atama listesini yayınlamasına rağmen yine siyasi bulan kişiler bile oldu. kura olursa hükümet adil atama olduğunu hayatta millete inandıramaz.

Teziniz çürütülür..:eek:
Peki o zaman bu millet enayimi? Yılbaşında milli piyango çekilişine katılıyor:confused:
Demek ki kura bu sınavdan defalarca daha inanılır geliyor halka:rolleyes:

Oysa ki sınavların ne kadar sağlıksız ve adaletsiz olduğu aşikare.. Adam hiç soru cevaplamamış bir sürü puan almış!
Adamın biri çok cevaplamış az puan almış..! Bunlar ayrı bir konu..

Benim anlatmak istediğim bu değil! Herkez bu ülkede eşit şartlardamı eğitim aldıda siz o insanları aynı sınava sokuyorsunuz:confused:
Sizde biliyorsunuz ki Türkiye de düzgün bir eğitim sistemi yok!
En güzel örneğini TIP fakültesini 1.likle bitiren öğrencinin basına yaptığı açıklama açıklıyor!..
Ben anamı babamı bu okullardan mezun olana teslim etmem demedimi:confused:

Şimdi gelelim sadete bir basit memurluk için sınav yapmak ne kadar etiktir?
Etik değildir! Adaletsizliktir. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır..
Bu şartlarda o işe ihtiyacı olmayan ailesi zengin olanların adres belli olsun diye iş sahibi olacaklara ayrıcalık sağlar bu sistem! Nitekim bu ülkede parası olan iyi eğitim alabilir!..
Adil bir sistemde hilesiz hurdasız bir KURA en sağlıklı yoldur.
İkinci bir ön eleme olabilir. Mülakat gibi...
Üçüncü aşaması yapılacak işin eğitimi verilerek işbaşı yaptırılır!.

akp li dayı bullmadan boş konuşuruz dayı bulursan sınvada gerek yok yeenler

Valla ne dayım var ne Amcam.
Türkiyenin İyi bankalarından birinde Genel müdürlüğünde Bilgi işlemde 3 sene çalıştım engelli personel olarak.
Sonra Memurluğu kazandım kimsede yardım etmedi.Girdim sınava kazandım.
kardeşim kendinizi geliştirin senin bilgin olduktan sonra işte bulursun aşta
Amca dayı hikaye siz komplo teorileri hazırlıyorsunuz. hikaye yazmayın gidin kendinizi geliştirin.

Arkadaşlar oylar akp ye seçimden sonra da alımlar başlar ve sınav olacak merak etmeyin. Bu kadar acele etmeyin.Hangi hükümet zamanında bu kadar alım oldu söyleyin.

Bazı arkadaşlar milletin kafasını bulandırmasın LÜTFEN...

Acele etmeyin,sabırlı olun,bundan önceki hükümetler zamanında ne kadar alım oluyordu diye anlamsız cevaplar yazanların çoğunun tuzu kuru ve yaşıda gençtir eminim.Bu hükümet değilmi engelli kadroların boş olduğunu bilerek 8 yıl hiç bir alım yapmayıp 2010 yılı ocak ayında açıklama yaparak yıl sonuna kadar 38 bin engelli kadrosunun doldurulacağını söyleyip de sözünü yerine getirmeyen.Biz kimin sözüne güveneceğiz.Burada taraflı davranarak yazılar yazarak hükümeti savunmaya çalışanları kınıyorum.Güneş balçıkla sıvanmaz.Gerçekler ortada.

Evet evet sabredelim. Hatta oyumuzu duygularımızla en çok oyanayabilecek partiye verelim. Sabreden derviş... Bu insanlar nasıl geçiniyor ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor yerine içimizden birilerinin sabredin zırvalıklarını görüyor olmak gerçekten üzücü. Şunu da ekleyeyim benim iş derdim yok ama sırf bu yüzden de insanların sorunlarına sabredin diyerek duyarsız kalamam. İsdihdam yaratmak zorunlar. Tabi siz sabretmeye devam etmedikçe...

oylar akp ye diyen kimse kafamı bozmasın benim hani lan kimi aldılar kaç bin boşluk var bak bakalım.Senin bakanın görme engelli kardeşime nasıl laf etti görmedin mi hala akpye oylar diyo ya

benim amacım kimseyi tanrı konumuna sokmayın oy verdik iyi dediler dayım yoktu yok diyincemi sabır diyonuz sülalecek dünyayı geziyorlar rahmetli özal ailesi gibi oldular bulundugum ilçede özülüyüm başka ilçelerden 3 işçi almış belediye adamlar 40 km den gelip çalışıyor benim evim 2 km yani dayı meselesi ve sınavsız girdiler gitdigi her yerde namaz kılan başkan onun adaleti müslümanlıgı bu inandırıcımı gofti muslüman gelde oy ver o altı kurular yassın dursun

su bir gerçek arkadaşlar iş okuyana var bakıyorsun sınav açılan bütün kurumlar ya üniversite mezunu yada yüksek okul veya lise mevzunu iştiyorlar artık lise mezunu bile zor olaçak bu gidişle bakın söyle gerçekten artık hep üniversite ve yüksek ögrenim görmüş kişiler sınavlara giriyor 3 tane kurum sınav açtı bunun sadece içinden saglık bakanlıgı ortaokul ve ilkokul mevzunu aldı burda nerde adalet ameliyatlar yüzünden okuyaamdım bir gerçek 38 bin engelli diyorlardı hani nerde ortaokul veya ilkokul olunca insan olunmuyormu nerde hak hukuk biz artık 2022 evde bakım parası iştemiyoruz dağdan inen pkk lıya iş verliyorsa ev veriyorda herşeyi veriyorda onu adam yerine koyuyolarda bizi ada yerine bile koymuyorlar bu ülkede anlamakda güçlük çekiyorum artık sunu artık kabullenin bizler engelliyiz nolmal insanlardan daha çok yapma etme gayretmiz var onlaradan daha iyi yapabilriz ne sınav nede kura boş görelen kadroları engell arkadaşlarımızı yavas yavas alırsın işe görüyorki malesef ama bu ülkede bizi adam yerine koyan bile yok seçim geliyor nerdeyse engelliye sunu yapaçagız diyen birileri yok herhalde biz sadece iş iştiyoruz yaş 28 hala ne iş var nede evlilik var bizim iştediğimiz kendi ayaklarımızın üştünde yasamak sadece bu başka birşey iştemiyoruz adeletli olun yeter ne bu böyle koca devlet engellisine sayip çıkamıyor başka ney söyleyim artık

2006 da balta formülü ile engelli kardeşlerimi rapor üzerinde engelli olmaktan çıkaran, devlet olarak engelilerin engelini kaldıracakken engelliler arasında bile eşitsizlik edenler 9 yıl boyunca iktidarda idiler bugüne kadar bi icraat yok tıpkı referandumda yaptıkları gibi yasal güvenceye alacaklardı güya seçim yaklaşınca vaatler bitmez bunlara rağmen hala savunanlar var tabi aşağılamalarıda unutmamak gerek herkesin çocuklarına birgünde özel yasalar çıkaranlar neden bizlerle ilgili sorunları çözmediler acaba ezbere siyaset yapmasın kimse sonra burda hakkım yendi diye basbas bağırıyorsunuz hak arıyacağınız yerde siyasi şovmenliğe soyunuyorsunuz avallar..... ( sözüm hiçbir konuda aydınlatıcı yorumlarda bulunmayıp açılan konularda sadece ezbere yalaka siyaseti yapanlara)

benim aynen düşüncem su katılan katılır katılmayan katılmaz devlet yeterinçe engellisine sayip cıkmıyor bukadar basit bizler sadece insanlar gibi yasamak iştiyoruz iş iştemek suçsa ben bunu herdafasında yapacagım yeter artık ama tek sucumuz bu ülkede engelli olmakmı ne bu böylr herkes cepini doldurkan biz sadece onları hala destekliyoruz bu nasıl iş anlamak mümkün degil

iskocyalim;

ben mesleğimde kendimi çok iyi geliştirdim ama sırf görme engelliyim diye beni geri çevirdiler. kendi işim dışında iş arayayım dedim bilgisayarım iyi klavyede de hızlıyım dedim ama hala işsizim ve 27 yaşındayım. 5 yıllık bir bölüm mezunuyum ege üniversitesinden ve iyi derece ile bitirdim. bu iş kendini geliştirmeyle olmuyor yeterli değil malesef. siz kendi açınızdan bakmışsınız. engel durumunuza göre işe girme olasılığınız değişir ve bir o kadar da güçleşir. benim gibi üniversiteden mezun olmayan kişilerin torpille benim mesleğimi yaptıkları yere ben alınmadım hatta engellisin alamayız denildi mesleğimi yapıp yapamayacağım birle sorgulanmadı denenmedi. bu ülkede bu zihniyet oldukça kendini geliştirsen de engelli isen iş bulmak zor. Dayının olması lazım gerçekten. kendi açından değil de herkes açısından bakmak lazım olaya benim gibi kaç kişi geri çevrilmiştir kimbilir.

inşallah la maşallah la olacak iş değil bu sabredeceğiz elbet ama ben 23 yaşındayım benimde hakkım değilmi yuva kurmak sınavmı yapacaklar ne yapacaklarsa yapsınlar resmen oyalıyorlar bizi şerefsizler.

kusura bakma serdar kardeşim ama Allah dilemeyince hiçbirimiz adım bile atamayız, nefes dahi alamayız. bu şekilde isyan ederek konuşmak bizleri sadece yıpratır. Allah dilerse herşey olur. sabır ve dua kardeşim.

arkadaşlar benim umudum yüksek alınacak ancak biz biraz sabırsız davranıyoruz.özel de iş arayanlara gelecek olursak elinsaf özeller de biton engelli açığı var ben bursa dayım bizim buralarda böyle 1 ay içerisin de 3 yerden teklif aldım çalıştığım için 3 ünüde geri çevirdim.herkesin cenab-ı mevlam yar ve yardımcısı olsun

kardeş gerilme sağlığına zararlı adamlar daha geçensene binlerce kişiyi(sağlık bakanlığı) işe aldılar bunun yanında belediyeler ve özel kurumlar hariç hep bana hep bana demeyin sabredin.Allah yardımcınız olsun

birisi demiş isyan boyutuna gelmeyin..Allah dilerse olur diye..haklı bencede.sabredin diyende haklı..ama sabredemeyen arkadaşlarda kendince haklı..bu durumda aklı selim olmak en doğrusu.birisi demiş; şu kadar boş kadro var dediler ama hala alım yok...demiş..isteseler onun bile lafını yapmazlardı bana göre..bence devletin içinde engellilere karşı toplu bir tutum yok..ama oda aşılacaktır..buda bizlerin sesini duyurması ile olacak..dikkat ettim iş bulmakla ilgili yorumlar azaldı sitede bu aralar..bence tatışıp daha fazla neler yapabiliriz..yazı yollamaya devam edelim bence..telefonları aramaya devam edelim...

Üst Alt