Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Huysuz Bacak Sendromu hakkında bilginiz var mı?

pari85

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Arkadaşımın annesine bu teşhis konmuş, hiç tedavisi yokmuş arkadaşlar bilginiz varsa paylaşın Allah rızası için lütfen :(

Huzursuz bacak sendromu (restless legs syndrome [ http://en.wikipedia.org/wiki/Restless_legs_syndrome ] ) - bacak ya da kollarda tarif edilemeyen "hareket ettirmem lazim ya. bir garip hissediyorum boyle.." gibi ifadelerle anlatilmaya calisan huzursuzluk hissi.

Tedavisi yok bu hastaligin. Sebebi de kesin olarak belli degil bildigim kadariyla.
1) dogustan var. ilerleyen yaslarda artiyor gun icinde tekrarlama sikligi ve siddeti.
2) 40 yasindan sonra ortaya cikabiliyor, gene ilerleyen yasla birlikte artiyor.

Turune gore genetik olabiliyor, ama kesin gorulecek diye bir neden yok cocuklarda. fifti-fifti.

Demir eksikliginden olabiliyor bazen. veya bir cok hastaligin etkisi sonucu ortaya cikabiliyor. bu nedenle "su ilaci alirsaniz gecer" veya "su tedavi ile duzelir" diyemem.

Gece yatmadan once cok artar bu hastaligin etkileri. ayaklarini mesela yorgana surtersin 10 dakika araliksiz. stres durumuna ve hastaligin seyrine gore bu 10 dakika olur 1 saat. uyuyamazsin. gece uykundan uyanirsin hatta. stresliysen sirf ayakla da kalmaz elin kolun da bu hastaligin etkilerini gosterir.

Genelde ilac olarak gabapentin iceren ilaclar verilir (neurontin 600mg veya 800mg) . gece uyumadan 1 saat once 1 tane icersin. uyku yapar. duruma gore ilac dozu degistirilebilir.

Olumcul veya bulasici degil. sadece hastanin etrafindaki insanlar veya ayni yatagi paylastigi insanlar rahatsiz olabilirler. bu hastaligi olanlara ayaklarini hareket ettirdikleri veya haliya/yorgana sürttükleri zaman kizmayin, zira bunu yaparken refleks olarak yapiyorlar, gecici bir rahatlik veriyor. bu hareketleri farkinda olmadan yaparlar.

bende de hatta aile fertlerinin hepsinde var .parkinson hastalarına verilen bir ilaçla hasta rahatlıyor deseniz ki kesin bir tedavisi var şimdi yok .İlaç içtiğim zaman sıkıntı yok . foruma yeni üyeyim bayağı eski bir metine cevap vermiş oldum.

malesef bende de var bu illet bazan kalkıp bacaklarımı soguk su ile yıkayıp tekrar yatarım o arada uyuyabilirsem ne ala yoksa salla dur bacakları sabaha kadar bir ara gabaser diye bir ilaçkullandım iyi geliyordu amabaşka hastalıklar için başka ilaçlarda alımaya başlayınca etkileşim yapar korkusuyla bıraktım şimdilerde iyi sayılır ama bazanda bir azdımı aylarca uykusuz bırakıyor nalet

bi ablamızda vardı huzursuz bacak sendromu doktoru magnezyum almasını söylemiş çikolata, ceviz , soda ve diger magnezyum olan besinlerin iyi gelecegini söylemiş...

@Christian,

Neurontini ben de bugün kullanmaya başladım huzursuz bacak sendromu için, ilac bağımlılık yapıyor mu bir de ben şu anda ders çalışıyordum ders çalışmayı, öğrenmeyi olumsuz etkiler mi

Üst Alt