Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Huzursuz bacak sendromu + sol gözde tembellik ile % kaç rapor?

vetbat

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar bugün hastaneye gittim. Göz polikliniği %30 verdi ancak KBB işitme kaybım hafif olduğundan (Sürekli çınlama ve uğultu, sol kulak zarı yırtık olmasına rağmen) oran vermedi. Sonra Nörolojiye gittim 7 yıllık huzursuz bacak sendromu ve ayakta kalınca veya 1 km civarı yürünce bel tutulması var, masabaşı oturunca sırt tutulması var, gece uykuya dalma ve dinlenme pozisyonunda huzursuz bacakla paralel çıldırma derecesinde bir rahgatsızlığım var. Ayrıca bacaklarımda hareketsizx kaldığı anda hissettiğim yürüyünce rahatladığım kronik bir orta şiddetli ağrım var. Nöroloji motor hareketler sağlam dedi yolladı. Bende sinirlendim muayenelerimi yarım bıraktım. Bir arkadaş o dediklerini psikiyatri ve ortopedi değerlendirecekti diyor. Yanlış mı yaptım? Bir de bu dediğim rahatsızlıklardan dolayı ek %20 oran çıkar mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Universite hastanesine gidecegim artik cunku bu dedigim rahatsizliklarin tanisi orada konmustu bir de ek 20 mi lazim 15 yetiyomu?

engelli sayılabilmen için dediğine göre yüzde 30 almıssın.Bahsettiğin rahatsızlıklarından yüzde on daha alırsan yüzde 40 olur ama sen yinede daha fazla almaya çalış.

mehmet19841

Aynen şansımı deneyeceğim artık. Diğer arkadaşlardan yorum gelmedi bekliyorum hala.

Huzursuz bacak sendromu için %10 veriyorlar, tabloda bu değer mevcut. Ben bugün bu değerden aldım. Uyku apnesi + huzursuz bacak. Toplam %20

Malesef ilk maceramız 30 da kaldı. İşin ilginç tarafı orta persistent astım da raporda etkiliymiş. Ben göğüs hastalıkları listede yok diye gitmedim.
Son 1 haftadır ikinci kez şansımı denedim. Astım %20, Huzursuz bacak yine "0", Gözden üniversite hastanesine sevk ettiler. Tahliller incelemeler cuma günü karar çıkacak. 25 puan vermeme şansları var mı acaba? 2010-2012 yıllarında tek gözden 20 alan sayısı çok fazla sonradan bu oran yükseltilmiş galiba 32'ye. Bilen var mı acaba? Bir de bu huzursuz bacağa neden oran verilmiyor. Sonuçta tanıyı koyan Araştırma hastanesi (il merkezinde sağlık raporunda en yetkili kurum) kitapta oran var kağıtta yok.

Huzursuz bacak teşhisinde çok zorlayabiliyorlar. Uyku testi ve ECG kontrolunden geçirip bana da "sizde bu hastalik yok" demişlerdi. Noroloji doktoru vermek istemedikten sonra Huzursuz bacak tanısı koymaz.
AMA, eğer huzursuz bacak yazildiysa raporunuza 10% alirsiniz. Yazmadilarsa, itiraz edin.

vetbat: Sağlık kuruluna gidip, yönetmeliğin UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR* (sayfa 97) kısmını açtırın. Sayfa 98 de, madde 6 da şu şekilde der:

6. Uykuda hareket bozuklukları (Huzursuz bacak sendromu, uykuda periyodik hareket bozukluğu, uyku ile ilişkili bacak krampları, bruksizm, uykuda ritmik hareket bozukluğu) __________________________________________________________10

Bu durumda, eğer özürlülük ölçütü belirleme raporunuzda HBS den bahsedip hiç oran vermedilerse, yönetmeliğe aykırı hareket ediyorlardir, hakkınızı arayın.

Haklısınız bir dahakine onuda eklerim. Sonuç yarın çıkıyor hayırlısı olur inşallah.

Sonuç: Göz %32 + Orta Persistent astım %20 = %46 - Hayırlı olur inşallah.

Vergi indirimine bu yeni raporla başvursam tekrar rapor isterlermi. Malum yorucu iş.

yardımcı olun arkadaslar
uykuapnsesı ıcın %35
kas ıskelet ıcın %5
bunlar yeterlımı vergı ındırımınden faydalanmak ıcın
bana huzursuz bacak ıcın vermedıler fakat rapora yazdı

nebı

Bu huzursuz bacak tam bir mualla10 oran var veren yok, ancak şöyle bir durum var uyku apnesine huzursuz bacağı ekledimi acaba? Sonuçta ikiside uykuyla ilişkili rahatsızlık. Bana bırakın oran vermeyi rapora hastalığıda yazmadılar. Senin puan 38 gibi başka hastaneyi dene istersen sonuç çıktıktan sonra.

gogus hastalıkları vermedı norolojıye gonderdı oda rapora yazdı ama oran vermedı

huzursuz bacak ıcın oran kım verdı gogusmu norolojımı bana vermedı ama rapora yazdı

Huzursuz bacak sendromu 6 yıldır var bende. 2 tane üniversite hastanesine gittim ikisi de aynı teşhisi koydu. Nöroloji bakıyor huzur bacak sendromuna ama puan vermediler. Göğüs hastalıkları Orta Şiddetli astımdan 20 verdi + tek göz 1 metreden parmak sayma 32 puan. Rapor sürekli ama huzursuz bacak eklense 50 üzeri sonuç çıkacak 2 yıl daha erken emekli olacaktım.

Arkadaş resmen %46 lık özürümden hiç bir sıkıntı çekmezken Oran verilmeyen Huzursuz bacak sendromundan dolayı ne uyku uyuyabiliyorum nede oturabiliyorum. Sürekli bacaklarımı oynatmam, ezdirmem, vurdurmam, ovalamam, masaj yaptırmam hatta kırıp parçalara ayıracak kadar sıkmam gerekiyor yoksa geçmiyor arkadaş. Ne ağrı kesici ne başka bi şey fayda ediyor. Oran neyse de bu durumda olan arkadaşlar nasıl rahatlıyosunuz yardımcı olsanız bana. Şimdiden teşekkürler...

vetbat psikolojik muayene olmanızı tavsiye ederim.Bahsettiğiniz yakınmaların nedeninde psikolojik sorunlarda olabilir.

Psikolojik değil testler yapıldı. Ağır stres sebebiyle oluşan huzursuz bacak sendromu. Siyah hardal tohumu deneyeceğim bakalım.

vetbat

Yaklasim yanlis huzursuz bacaktan almak istorsan noroloji ye muayene olacaksin bacak arilarindan bahset uyurken tepinmelerinden bahset ve ilaç yazdir sonrada ilacin dozunu arttir ise yaramiyorsa ve sonrada kurula git dozajin dan ve arilarini soyle %10 al sonrada bana teşekkür edersin

Hocam benimde tek gözde tembellik var ve görme oranı %0.5 in bile altında birde bu huzursuz bacak sendromu da mevcut sizce bu ikisi 40 a tamamlar mi?

Üst Alt