Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

HYACYST Yöntemiyle idrar yolu enfeksiyonlarına çözüm bulan var mı?

gülali

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ogmente nesaneli oğlumun kültürlerinde üreyen mikroplar genellikle; E.coli, Klebsiella, Entorabacter, Escherichia coli türünde oluyor.
Son bir haftadır sağ bel bölgesinde oluşan ağrıyla hastaneye gittik. Taştan şüphelenildi öncelikle, ancak ultrs. ve röntgenlerden sonra sağ böbrekte İYE nedeniyle bir karaltı görüldüğü tespit edildi. Sonda takılı kalacak damar yoluyla da tedavisi olacak dendi.

Ancak ogmente mesane nedeniyle oluşan aşırı partiküller nedeniyle sık sık sonda tıkanması sorunu olunca, sonda çıkarılarak 3-4 saatte bir mesane yıkamak için geçici sonda takmaya karar verdik, yarın daha detaylı bir ultrs. çektireceğiz, kültür de çıkacak,

Hastane HYACYST yöntemi hakkında yarın bilgi verecek

çocuklarında kullanan var mı yöntemi, bilgi verir misiniz?

Yöntemi deneyen var mı arkadaşlar?

Selam Bülent,
Desteğin için teşekkürler öncelikle. Konu başlığını yanlış seçtim galiba ama olsun. Oğlumun ultrs.da şu anki tedavinin işe yaradığı belli oldu. Tekrar tahliller verdik. Çarşamba günü hocamızla görüşmemiz olacak, testlerimiz yine kötü çıkarsa bu yöntemi kendisine soracağım, bilgisi yoksa konuyu duyduğum Rize Üni. Tıp Fak.deki doktorlarla mailleşip, bu yöntemin mesane extrofili çocuklarda denenip denenmediğini öğrenceğim, buradan da bilgilendireceğim ilgilenenleri.

Havva hanım, denediniz mi bu yöntemi?

Bu konuda deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Bülent merhaba,

Bu yöntemi Cerrahpaşa'da anlattığımda aynı kongreye katıldıkları halde bihaberdiler. Cerrahpaşa dışındaki fakültelerin ne denedikleri de hiç önemsenmedi. Ve bu yöntem oğlum gibilerden birine denendiğine dair bir bilgi içermiyordu. Rize Üni.'ne de ben mail atmadım. Uzun süredir tamgün yasası yüzünden hastanede hocamızla görüşmekte sıkıntılar yaşıyorum. sağolsun hiç geri çevirmedi ama zaman açısından kaliteli hiçbir görüşme de yapamadım, soracaklarım o kadar birikti ki anlatamam. Bu tam gün kaosu bitmeden de bir arpa boyu yol alacağımızı zannetmiyorum. Enfeksiyonlar devam ediyor, temiz kültürümüz hiç olmuyor, profilaksi antibiyotik içmeyi sürdürüyoruz, mikrop direnç kazandıkça antibiyotiği değiştiriyoruz. İlginize teşekkür ederim, bir gelişme olursa burdan mutlaka bildiririm. Sağlıkla kalın.

Hay Allah! Dilerim bir an önce kurtulurusunuz bu enfeksiyon illetinden... Bu arada ben de HYACYST hakkında bilgi edinirsem, mutlaka buraya aktaracağım.

hyacyst ile bu deneyimi yaşayacaktım ama gittiğim hastanede bu uygulamanın yapılması kaldırıldı ve araştırma hastanelerine verildiği bizzat doktorum kendi söledi bende ilacı kendim temin edip yapalım önerisinde bulundum ilacı temin eden firma bizzat beni aradı ve fiyatının 400 tl olduğunu söyledi oda doktorumun aracılığı sebebiyle indirim yaptı 520 tl civarında olduğunu söledi ve şunu ekledi araştırma hastanelerinede verilmediğini söyledi bunu bende araştıracağım şişli hastanesi ve okmeydanı hastanesinden bu bilgiyi alacağım.. ilacın etkisine gelince doktoruma benim hastalığımdan olan kişilere uyguladınızmı dedim oda bana bir bayan hasta çok kötü durumdaydı ona uyguladık bize dua ediyor sadece 6 ayda bir geliyor dedi hastalığımın adı interstisyel sistit (ağrılı mesane sendromu) tabi bu uygulamanın yapılabilmesi için önce kesin tanı gerekiyor gerçi kendi tanımı kendim koymuştum fakat bunu netleştirmek için sistoskopi yaptırmak zorunda kaldım eger araştırma hastanelerinden bilgialırda ugulamaya geçilirse burdan sizleri bilgilendirebilirim konunun özüne gelince hcacyst interstisyel sistit için uygulanıyor hepimize
geçmiş olsun saygılar.

aslan güncel bilgi için teşekkürler.Gerek kısa vadedeki gerekse uzun vadedeki etkisini deneyimleyen arkadaşlarımızın paylaşımlarını bekliyoruz

1 kere hyacyst yaptırdım 1 hafta sonra da yaptırmaya gtimiştim. uludağ üniversitesinde yapamadılar. ben de üretral darlık varmış diye.

Bu konuda deneyimi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz

bu ilacın yan etkileri var mı ki doktorum yapmak istemedi? nedense nette detaylı bilgi bulamadım.
1 yılı aşkındır sistitim var ama artık idrarda üreme olmuyor yinede ağrıdan gece gündüz duramıyorum. ne yasam standardım kaldı nede psikolojim 3 kere hastaneye yattım tak basladılar vs hiç bişey çözüm olmuyor. çözümünü bulmazsam çıldıracağım kesin yataktan çıkamaz oldum. ne yapmalıyım?

hyacyst hakkında daha öncede dediğim gibi devlet hastanelerinden kaldırıldığı için yaptıramadım. fiyatınıda 400 tl demişlerdi ilk ay için d.r 4 tane istediği külfeti ağır olduğu için yaptıramadım yaklaşık 1 sene kadar oldu mictonorm kullanıyorum fakat faydasını gördüm diyemem.. son bir haftadır bir ilaç daha buldum ilaç konusunda çok iddaalılar bir hafta yoğun telefon trafiğinden sonra tam karar vermiştim ki yurt dışından mailime cevap geldi özetle konu şu ben interstisyel sistitim fakat bana özellikle prostatit ilacını önerdiler ve iyi geleceğini söylediler interstisyel sistit için kullanılması gereken ilacın daha çok kadınlar için olduğu söylendi ama siteyi biraz kurcaladığımda ve yurt dışındaki üretici firmanında mailinde hem erkek hem kadında kullanılacağı yazıyor 03,12. 2013 sipariş vericektim fakat tekrar bir telefon trafiği yapıcam ona göre kararımı verecem bu ilaç tablet olduu için hyacyst gibi eziyetli olmayacak gerekli bilgiyi aldıktan sonra bizler gibi hastaların bilgilerine sunucağım heimize sağlıklı günler dilerim...

Bir arkadaşım kullandı bu yöntemi. Kısa bir süre faydasını gördüyse de hemen akabinde enfeksiyon tekrar etti.

Hadi hayırlısı düşle. Bol bol su içip TAK yapmayı ihmal etmeyesin. Dirençli bakteri varken en önemli çözüm bu! Mesanede idrar kaldıkça bakteri üremeye/çoğalmaya devam eder.

önerilerinizi yerine getiyorum, sağolun. yinede durumun hızla kötüleşme eğiliminde. 1 haftadır TAK torbasına idrarla peltemsi açık sarı tortu geliyor, sizce nedeni olabilir? sancıdan yataktan çıkamıyorum. nette cevabını bulamadım...

merhaba tak kullanıyorum inatcı sistitten dolayı bu tedaviyi 4. seyansını alıyorum henüz sonuç alamadım. bu arada bana tuvaletimi tutmayım diye hasta bezi yazdılar zira tuvaletimi hissediyor ama çoksık tuvalete gidemiyorum. benim sorum hasta bezi uzun süre ıslak altta bağlı kaldığı için sistiti neden olmaz mı? kullananlar kac saatte bir değiştiriyor? temizliği ne şekilde yapıyor vs bilgilendirebilir mi? lütfen...

düşle, o tortular infeksiyonun içerden söküldüğüne işaret ediyor olabilir. Bol bol su içmeye davam ederek temizlenme sürecini hızlandırmaya çalış... Dİlerim bir an önce kurtulursun. İyi haberlerini bekliyoruz...

Yaren, evet, kirli bez de enfeksiyon açısından riskli ortam yaratır. Mümkün olduğu kadar sık değiştirmeli ve mutlaka sabunlu bez ile temizleyip güzelce durulamalısın. Olabildiğince sık...

İlaç kullanımına dair deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin lütfen.

merhaba, bana uygulanan ilaç buymuş:
Tedaviye yardımcı GAG-Replasmanı:
Gepan® instill nasıl etki eder?
[h=1]GEPAN® INSTILL[/h]

GEPAN® instill %0.2 Kondroitin Sülfat Solüsyonu Kalitatif ve kantitatif bileşim:
40 ml Gepan® instill çözeltisi 80 mg sodyum kondroitin sülfat (%0.2) içermektedir.
Gepan instill® koruyucu madde içermez.
Form: İntravezikal instilasyon için çözelti.
Kullanım alanı:
Kronik sistitlerde, örneğin interstisyel sistitler, aşırı aktif mesane sendromlarında, kronik-nükseden idrar yolları enfeksiyonlarında ve radyasyon sistitlerinde geçici olarak mesanenin glikozaminoglikan tabakasının (GAG tabakasının) yerini almak üzere kullanılan steril sodyum kondroitin sülfat çözeltisi (% 0,2).
Kontrendikasyonlar:
Gepan® instill bileşenlerine karşı bilinen bir alerjisi olması durumunda kullanılamaz. Gebelikte ve 12 yaşın altında çocuklarda uygulanmasıyla ilgili deneyim olmadığından bu durumlarda kullanmayınız.
Pozoloji ve uygulama yöntemi:
Mesane tamamen boşaltıldıktan sonra bir Gepan® instill’in tüm içeriği bir kateter aracılığıyla mesaneye instile edilir. Gepan® instill en az 30 dakika ve mümkünse daha uzun süre boyunca mesanede kalmalıdır. Tedavinin ilk 4 haftası boyunca haftada bir instilasyon yapılması önerilir. Devamında ise, semptomlar geçene kadar aylık instilasyonlar gerçekleştirilmelidir. Semptomların seyrine bağlı olarak bazı hastalar aylık instilasyonlara geçmeden önce 6 hafta veya daha uzun bir süre haftalık instilasyonların devamına gerek duyabilir. Özel uyarılar ve kullanım için özel tedbirler: Gepan® instill kesinlikle sadece mesaneye instillasyonu için öngörülmüştür. Gepan® instill sistemik olarak uygulanamaz. Gepan® Instill tek kullanım içindir. Kullanılmamış artıkların atılması gerekmektedir.Yine aynı şekilde tek kullanımlık enjektörün hasar görmesi yada kullanılamaz hale geldiğini gösteren belirtilerin mevcut olması durumunda (örn; çözeltinin bulanık hale gelmesi, blisterde sıvı oluşması, enjektör kapağının yerine oturmamış olması gibi) enjektörü kullanmayınız. Etkileşimleri: Geçici olarak koruyucu Glikozaminoglikan tabakasının (GAG tabakası) yerini almak üzere kullanılan başka tıbbi ürünlerle bilinen bir etkileşimi yoktur. Ancak bu konuda uygulama deneyimi olmadığından GAG tabakası oluşturucu başka tıbbi cihazlarla eş zamanlı olarak kullanılmamalıdır. İlaçlar ile bilinen bir etkileşimi yoktur. Teorik endişelere bağlı olarak, idrar asitleyiciler (ör. Metiyonin, Amonyum klorür) gibi tıbbi ürünlerle eşzamanlı olarak kullanılmamalıdır. Hamilelik ve laktasyonda kullanımı: Gepan® instill, bu hasta grubunda tedavi deneyimi bulunmadığından, hamile kadınların tedavisinde kullanılmamalıdır. Araç ve iş makinesi kullanma kabiliyeti üzerindeki etkileri: Yoktur. İstenmeyen etkileri: Bilinen ya da rapor edilmiş bir istenmeyen etki bildirimi bulunmamaktadır.
Etki mekanizması:
Mesanenin iç yüzeyi GAG tabakası olarak bilinen geçirimsiz koruyucu bir tabakayla kaplıdır. Bu GAG tabakası karmaşık, iyonik olarak bağlı glikozaminoglikan ve glikoprotein ağından oluşmuştur. GAG tabakasının en yaygın olan proteoglikan bileşeni kondroitin sülfattır. GAG tabakası potasyum iyonları, kalsiyum kristalleri, bakteriler ve proteinler gibi idrarda bulunan maddelerin altta bulunan mesane duvarının epitelyum hücreleriyle temas etmesini ve bunları tahriş etmesini önler. Hasarlı bir GAG tabakası potasyum iyonları, kalsiyum kristalleri, bakteriler veya altta bulunan epitelyum tabakasında hasara neden olabilen tahriş edici maddelere karşı azalan koruma sağlar. Mesane, endojen üriner glikozaminoglikanları iyonik olarak bağlı ağın içine katmak suretiyle GAG tabakasını bir miktar tamir etme yeteneğine sahiptir. Ekzojen olarak sağlanan ek glikozaminoglikanların GAG tabakasına katılmaları, yetersiz endojen glikozaminoglikan üretimi durumunda, hasarlı bir GAG tabakasındaki delikleri geçici olarak doldurabilir. Gepan® instill özellikle mesanenin iç yüzeyinin üzerinde bulunan GAG tabakasının geçici olarak yerini alması için geliştirilmiştir ve büyük ölçüde saflaştırılmış ve özel olarak işlenmiş sodyum kondroitin sülfat içerir. Saklama koşulları:+25ºC’nin üzerinde saklamayınız. Dondurmayınız! Son kullanma tarihi katlanır kutunun ve blister etiketin üzerine basılmıştır. Gepan® instill'i son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız. Aynı şekilde, tek kullanımlık enjektörün hasarlı olması durumunda da kullanmayınız. Ticari takdim şekli: 40 ml kondroitin sülfat çözeltisi içeren tek kullanımlık enjektör. Kullanma ve taşıma talimatları: Ürünü kullanmadan önce oda sıcaklığına veya gerekirse vücut sıcaklığına getiriniz. Mesane tamamen boşaltıldıktan sonra Gepan® instill’in tüm içeriği katater aracılığıyla mesaneye instile edilir. Bunun için önce enjektörün kapağının çıkarılması ve Luer-Lock bağlantısı üzerinden ilgili katatere bağlanması gerekmektedir. Ardından Gepan® Instill, en az 30 dakika olmak üzere, mümkün olduğu kadar uzun bir süre mesanede kalmalıdır.Tedavinin ilk dört haftasında instillasyonun haftada bir kez yapılması tavsiye edilmektedir. Bunun ardından, semptomlar ortadan kalkıncaya kadar tedaviye birer aylık aralıklarla devam edilmelidir.Bazı hastalarda, tedavinin, haftada bir instillasyon yapılan, başlangıç aşamasını semptomların gidişine bağlı olarak altı ya da daha fazla haftaya yaymak ve bundan sonra aylık uygulama düzenine geçmek gerekli olabilir

arkadaşlar bu ilaç kronik prostatite de iyi gelirmi acaba

Bu yöntem de enfeksiyon açısından bir işe yaramıyor sanıyorum. Başarılı bir örnek hiç duymadım bugüne kadar.

iğne enjeksiyon ile tedavi mevcut ama %70 bir başarı oranı var.onu deniyeceğim yakında.

Üst Alt