Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hybrid Arabalar hakkında görüşleriniz?

golden_heart

Aktif Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar arabaları incelerken,toyota yaris modelinin hybrid modelini gördüm.sanırım belli bir hıza kadar elektrik motoru aracılığı ile gidiyor,o hızdan sonrasında benzinli motoru çalıştırıyormuş.Bu hybrid modelin fiyatı da haliyle yüksek..
1-Sizce hybrid bir araba aldığımızda araızalanması durumunda diğerlerine göre daha mı çok masrafı olur ?

2-Hybrid arabalar gerçekten vaat edildiği gibi performans sağlarmı ?

Hybrid araç sahibi arkadaşlar varsa görüşlerini yazarsa sevinirim..Diğer arkadaşlarda yazsın tabiki :) arabalardan anlayana arkadaşlar var,bunun farkındayım..

Hybrid araçların öncelikli kullanım amacı şehir içi kısa mesafelerdir. Pilleriyle günlük gerekli mesafeyi karşılarlar, uzun yollarda benzinli normal motoruyla işinizi görebilirsiniz. Masraf konusu muhtemelen benzinli araca göre daha yüksek ücretler tutacaktır. Günümüz teknolojisiyle bence hybrid araçlar pek de iyi seçenek değil. Yakıt ekonomisi ve performans bir arada isteniyorsa dizel araçlar daha makul geliyor bana.

aslında imkan varsa en iyisi tamamen elektrikli araç almak; ancak hem yeni bir teknoloji olması hem de fiyatların çok yüksek olması korkutuyor insanı. Toyotanın yaris hybrid modeline gelince ben aracı gittim yerinde inceledim. şehir için yakıt tüketimi 3.4 litre şehirler arası yakıt tüketimi 3.7 litre olarak belirlenmiş. bildiğiniz üzere bunlar 100 kmlik mesafe için belirlenmiş miktarlar. şehirler arası yakıt tüketiminin fazla olması aracın yüksek hızda kullandığında daha fazla benzin harcamasından ileri geliyor.

Golden Heart aracın arızalanmasından bahsetmişssin: şimdi bildiğim kadarıyla 150 bin km garantisi var ayrıca ilave ücret ödendiğinde garanti süresi uzatılabiliyor. aracı test için kullandım. küçük bir testi sadece servisin bahçesinde ilk çalışmada direk elektirikle hareket ettiğinden çalıştığı bile anlaşılmıyor.

kendi fikrimi sana söyleyeyim. Kendimde uzun süredir toyota corrolla kullanıyorum yaklaşık aracı 8 yıldır kullanıyorum 8 yılda aracın arıza olarak masrafı 500 tl yi geçmedi. toyota motorları en sağlam motorlardan biridir. ve güvenilir bir marka olduğu için ben toyotayı gözü kapalı alırım. yeterli buna yetecek bütçem olsun. ben araçlarda vergi muafiyetinden yararlanamıyorum. bildiğim kadarıyla yaris modeli vergi indirimiyle 35-38 bin arası gibi bir fiyata geliyor.

Araç alırken en çok dikkat edilecek unsur bence yakıt tüketimi. bence bu araç gayet makul. zira bir arkadaş dizellerden bahsetmiş yaris gidi 1.6 dizel motorların yakıtının 20 kuruşun altına ineceğini pek zannetmiyorum. Bu yüzden elektrikli araçlar bence en makulu. bir de geleceğe dönük olarak piyasadaki araçlar yavaş yavaş elektrikli araçlara döneceğini düşünüyorum.

okaneren ;
arkadaşım süper anlatmışsın düşüncelerini..teşekkürler.. dizel araba almanın mantığı uzun yol yapılıyorsa iyi olduğu yönünde sanırım..yani uzun yol yapılmadıktan sonra dizel almanın mantığının olmadığını söylüyolar..şimdi bu açıdan bakınca bu aracında şehir içinde faal olması,tasarruf sağlaması düşününce mantıklı..ben bu aracın açıklamalarında şuna takıldım ; frene bastıkça aküyü şarj ediyomuş..bu açıdan bakınca şarj sorunu çok olurmu ki ? diye aklıma geliyor..hani dönen tekerlerden değilde neden frenden sağlanan güç elektriğe dönüştürülüyor ?

birde yukaraki arkadaşın dediği gibi,acaba parçalarıda normal benzinliye göre pahalımıdır ?

zaten tekerden elektrik üretiliyor. fren sırasında dönen tekerlekten ama. ayrıca asıl alternatörden elektrik üretiyor. fren sırasında boşa giden kuvveti geri almağa çalışıyor sadece....

bu araç kaç km hızdan sonra benzinliye dönüyor peki

ilk sırada 50 km hıza ulaşana kadar batarya ile gidebiyor. sürekli bataryayı kullanmak istersen 2 km gider ve elektrik biter. bunlarda amaç araç durduğunda motor elektrik üretmeeğe geçer ve pilleri doldurur.boşa çalışmamış olur yani. bir de fren sırasında tekerlerden elektrik üretir. bu enerjiyi de kalkış sırasında kullanır.

hibritler elektrik ile 2 km gider,
plug in hibridler 20 30 km gider,
saf elektrikliler ise 100 170 km....

plug in hibrit olanlar daha türkiyede yok

ismayil;

siz baya biliyonuz sanırım bu konuları..saolun verdiğiniz bilgiler için..yalnız verdiğiniz bilgilere bakınca pek bi cazip yanı kalmıyo hybrid'in.araba dur kalk yaparken o kadar çok yakıyormu ki,bu adamlar böyle bir şey yapmaya yeltenmiş ? bide düşünüyorumda,sürekli 50 ile gitmesi gerektiğinde adam 2 km sonra mecburen 50'yi aşmak zorundamı benzine geçmesi için ? yani sizin deyiminize göre,2 km sonra pil biter.. yada 50 ile gitmenin ayarlanmış bir süresimi var acaba..yani 1 dk 50 ile gidilsede bir müddet sonra benzine geçsin diye bir sistem olabilirmi ?

ismail bey saf elektrikli sistem hangi araçlarda mevcut.türkiyede war mı ?

ister 50 ile git ister 20 ile mesafe 2 km civarında.. kalkış sırasında motor verimli çalışmaz ve benzin tüketimi bu yüzden abartılı olur. bu sırada araç bataryaları kullanır.

bir de benzine geçip geçmemeyi araç kendi ayarlıyor zaten.

bi de ilaveten tüp mü taktırsak :) batarya uzun gitmiyormuş yaa bende yaris hybrid düşünüyordum ama dizel daha mantıklı görünüyor

ismayil ;
anladım ismail bey... hybrid iyide aslında parası çok..ona verilecek para ile auris alır insan..yada WV golf alır..

özgür kız;
sıfır alırken anlaşmalı tüp taktıran markalar var zaten..istersen oda olur.. :) bi yerde yazı okumuştum,bir uzman ; "dizel bir araba ile normal benzinli arasındaki 8-10 bin TL farkı vermeyip normal benzinli aldığınızda 8-10 bin TL ile kaç sene arabayı zaten kullanırsınız" demişti.yani ona vereceğin fazla parayı benzin alarak kullandığında da aynı kapıya çıkıyor..keza zaten dizel arabadan verim alabilmek için çok yol yapmak gerekiyormuş..kısa mesafelere gidip gelen,az kullanan için dizel uygun değilmiş..bunu kaç kişi dedi bana..

bazı memleketlerde (kaliforniya gibi) hibritlri özendiriyorlar. vergi avantajı vs. daha bizde o tür durumlar yok. şimdilik hibritten uzak durun derim

Yeni düzenlemelerle hibrit araç almak avantajlı olurmu?
H sınıfı ehliyetimle ötv siz toyota rav 4 hibrit almayı düşünüyorum
Tavsiye edermisiniz?

son görüşlerininz nedir arkadaşlar??

Arkadaşlar merhaba varmı hibrit araç alan kullanan arkadaşlar tavsiye edersiniz.

Üst Alt