Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hyundai hakkında ne düşünürsünüz? Hangi aracı seçmeliyim?

Kederli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar biliyorum bu tür sorular çok soruluyor, internette de bu konuyla ilgili forumlar vs var ama ben engelliler açısından soruyorum. Hayatımda ilk kez bir araç alabilme durumundayım. Daha önce ehliyet kursu dışında araç kullanma deneyimim bile olmadı. Engelim sağ koldan. Tabii ki ilk sorun para. Sedan otomatik bir araç düşünüyorum. 4 kişilik aileyiz. Şu an fiyatıyla en uygun araç Hyundai Accent Blue gibi duruyor. Ama ne bileyim araç hakkında iyi diyen de var, kötü bulaşmayın diyen de. Bir ara Ford Focus düşündüm. Opel Astra düşündüm. En son Honda Civic kafama takıldı. Tabii ki son saydıklarım biraz tuzlu. Faize bulaşmadan almak istiyorum. Yoksa faize girerek krediyle bunlardan da alabilecek fazla olmasa da gelirim var. Acaba kullanan varsa Hyundai konusunda geniş bilgi verebilecek var mı? Kesin uzak dur mu dersiniz? Diğer saydığım araçlara göre çok fark yaratacak eksiklikleri var mı? Şimdiden teşekkürler.

ben hundayi accent maduruyum.. fiyat olarak en uygunu o saydıgın araçlardan faizede bulaşmak istemiyorsan dizel olmak şartıyla alınabilir. alacağın araç dizel olmalıki arabayı aldığına deysin dizel olarak hundayının yakıtı düşük

Muhammed bey, acaba nasıl bir mağduriyetiniz oldu?

ben i20 alacaktım bayii e gittim 1000 tl peşinat verdim 15 gün içinde araç gelir dediler 1 ay geçti gelmedi sonra aradılar aracı teslim edemicez paranızı hesabınıza yatırıyoruz falan diye.. her aradığımda oyaladılar

İ20 kullanıyorum bana göre harika hem fiyattı da uygun.

hundai hakkında olumlu yorumu pek okumadım. ama i30cw süper. anlamam arabadan. sadece tasarımı hoşuma gitti.

Ben Hyundai Getz aldım 2011 yılında araçtan memnunum araç benzinli dizel felanda değil Hyundai servisi olsun yetkilileri olsun sürekli arayıp satan kişiden yada bulunduğum ildeki yetkili bayisinden memnun kalıp kalmadığımı sordu. Memnun olmadığım tek nokta oldu onuda şikayet etmedim. aracı yıllık servis bakımına götürürler ama ben 6 ayda bir baktırıyorum. 6 aylık bakımında aracın yağını filtrelerini vb. diğer bir çok şeyi değiştirdim. 370 lira masrafı tuttu peşin ödeyip ödediğime dair faturamı da alıp çıktım. Muhasebeci hanım ödendi olarak geçmemiş faturanın bir nüshasını ne yapmış bilmiyorum. Beni aradılar parayı ödemediğimi ödemem gerektiğini söylediler. Bende ödediğime dair bende faturanın bir nüshası olduğunu olayı iyi araştırmaları gerektiğini söyledim. Bir kaç gün sonra tekrar aradılar ödemem gerektiğini söylediler bende müdürünüze söyleyin beni arasın dedim tabi beni şefleri aradı bende adama yasal yolları başlat bakalım kim mağdur oluyor dedim. ondan sonra müdürü aradı. o gün gelemeyeceğimi söyledim anlayışla karşıladı faturamı alıp müsait olduğum bir gün gittim. Adam güzel de ağırladı sağolsun. ama dediğim gibi araç benzinli gayette memnunum.

ya arkadaslar buraya boyle yorumlar yaziyorsunuz parasi olan lütfen boyle seyler yazmasin sonra engellilere bir bok vermiyorlar diyorsunuz aglayip duruyorsunuz

özcan kamil;
İyi de Özcan bey ne yapalım paramız çok. Parayı koyacak yer bulamıyoruz. Sakla sakla nereye kadar. Zaten bize herşey bedava. Bir elimiz yağda bir elimiz balda. Artık saklamamalıyız. Zenginiz biz zengin. :))
(2006'da ehliyet almıştım. 8 yıldır araba diye dolanıp duruyorum. Koşullarımı çok zorluyorum ama yine de çok zor almam.)

1998 senesinde 0 km bir Hyundai Accent (yumurta kasa) satın aldım.. Bir kaç ay sonra arabada adını şimdi hatırlamadığım önemli bir parçasında arıza çıktı.. Garanti kapsamında ücretsiz olarak hemen değiştirdiler parçayı.. Bu model tazı gibi bir araç idi yani çok seri ve canavar gibi fırlıyordu ve rahatlıkla sollama yapabiliyordunuz.. Memnundum ancak modeli eskidiği için elime geçen bir fırsattan yararlanarak 2011 senesinde bunu satıp ikinci el Getz modeli aldım.. Her ikisi de tabii ki otomatik vites.. Getz modeli Accent'e nazaran bana biraz daha hantal gibi geldi ancak bundan da memnunum.. Yakıt sarfiyatı piyasadaki mevcut araçlar seviyesinde ancak özellikle uzun yolda 90 km gibi standart hızda giderseniz sarfiyat oldukça düşüyor ancak hızı arttırdığınızda yani 140 km gibi bir süratle gitmeye kalktığınızda yakıt sarfiyatı artıyor.. Eski aracımı servise pek götürmedim ancak Getz modelinin bakımlarını serviste yaptırıyorum.. Bakım masrafları korkulacak gibi değil, özel serviste bakım yaptırdığınızda ödeyeceğiniz ücretle kafa kafaya gelir diyebiliriz.. Yani hem yedek parça fiyatları hem de işçilik ücretleri serviste oldukça makul seviyede, kazıklanma yok diyebilirim.. Öte yandan parçayı dışarıdan aldığınızda da fiyatları oldukça makul, yani bir Opel, Mersedes, Vosvos gibi pahalı değil yedek parça fiyatları.. Getz'den tek sıkıntım ön camın devamlı olarak buğu yapması.. Ayrıca sola dönüşlerde sağ ayna hizasına denk gelen kısım biraz kalın olduğu için sağ tarafı görüş açısı biraz sıkıntılı, Accent modelinde sola dönüşlerde sağı daha rahat görebiliyordum.. Kliması güzel çalışıyor.. Kısacası dostum ben 1998 senesinden beri Hyundai kullanıyorum ve her iki modelden de memnun olduğumu söyleyebilirim.. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim..

benım hundayiden mağduriyetim kazayı hundayi aksentle kaza yapmam (benden kaynaklı aşırı hız, yinede bi bmw yada mersedesle yapsaydım o kazayı bu kadar ağır hasar almazdım.) güvenlik açısından zayıf olduğu kanatindeyim kaç yıldız olduğunun bir önemi yok. trafik kurallarına uydugunuz sürece alınabilir (aşırı hız tutkunu değilseniz yine sorun yok)

Yorumlayan arkadaşlara teşekkür ederim. İlk çıktığı yıl sanırım 2011'di ve çok hoşuma gitmişti Accent blue modeli. Tabii ki yeterli bütçem olsa ne bileyim Volkswagen, Opel, Honda, Toyota almak isterim ama aynı özellikteki modelleri 10-15 bin TL daha pahalıya geliyor.

bende 2009 hundai accent era var 43 binde .paraya göre araç benim işimi görüyor param olsa civic alırdım. otomatik vites yazın antalyaya gittim geldim 5kez uzunyolda yakıtını ölçtüm 188 kuruş yakıyor lpg .dar gelirli aracı bu.

Arkadaşım Bende 2010 yılından beri Hyundai Getz Otomatik Benzin LPG li kullanıyorum. Kullanıcı olarak söylüyorum araçta benim yaşadığım tek sıkıntı bagaj konusu oldu. 2015 yılında sedan bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum. bagaj konusu dışında gayet memnunum. söylentilere pek kulak asma derim ben 2015 yılında ben değerlendirme yapacağım duruma göre gene hyundai alabilirim.

8 yıl GETZ kullandım 4 yıldırda ELENTRA ikisindende çok memnunuz.

bende araba alacağım araştırıyorum. opel korsa, festa titanyum.wosvagen polo 37 -40 bin arası indirimli bana gelecek sekilde otomatik dizel araç bakıyorum.

2011 Hyundai Accent benzinli kullanıyoruz , tek eksisi yakıtı biraz fazla

Biraz araştırma yaptım. (Gerçi araştırdıkça insanın kafası iyice karışmaya başlıyor ya...) Toyota Corolla otomatik modelleri de düşünebilirim. Sanırım Hyundai Accent Blue'ya göre daha çok tavsiye edilen marka ve model.

Benim merak ettiğim bir konu daha var; bunun için ayrıca başlık açmak istemedim. Şimdi ben ehliyet alma süreci dışında araç kullanmadım yani şoförlüğüm yok denecek kadar az. Diyelim yakındaki bir şehre araç almak için gittim. Firmayla anlaştım aracı satın aldım. Ben bu aracı kendim sürüp getiremem. O zaman ne yapacağım? Tabii ki sürüş eğitimi tekrar alacağım ama araç almayı bekleyecek değilim; elime geçen fırsatı değerlendirmek istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim? Tecrübesi bilgisi olan var mı acaba?

slm

aynı dert bendede var. ehliyetim var ama hiç sürüş tecrübem yok tabiki ehlyeti olan ve tecrübesi olan biriyle gidip almak lazım. wosvagen polo sordum ben otomatik ve dizel donanımıda güzel sürüş konfor paketi ve sigortayla beraber 42 bin tl olur dediler. dediginiz gibi araştırdıkça insanın kafası karışıyor iyice karasız kalıyor.

2006 model hyundai accent era .otomatik vites kullanıyorum. fiyatı uygun, parçası ucuz, beklentin yüksek değilse al derim. AMA... güvenlik, sağlamlık, ve yakıt olarak diğer modellere bak derim.

bende i 30 cw 2011 modeli var otomatik vites dizel 115 ps cok güzel bir araba hem geniş içi ve bagajı bu zamana kadar bir sorun yaşamadım tavsiye ederim.

9 adet Hyundaı sıfır km alıp sattım halen hyundaı kullanıyorum

öncelikle 90 lı modeller ile şimdikileri kıyaslamayınız...o zamanki teknolojilerle kafanızı karıştırmayın.Ki zaten o zamanlarda bile,donaım motor olarak piyasa ortalamasının üzerinde idi...

birincisi hyundaiyi sadece kullananlara sorun,çünkü her kafadan bir ses çıkar ve meyve veren ağaç taşlanır,karalama yapılır...

son kullandığım araç Accent blue prime full modeli 1.6 crdi 128 hp (sınıfında en güçlü motor hatta bu motor d sınıfı araçlarda bile yok)

bu güce rağmen aracın yakıt tüketimi uzun yolda 4.5 litredir

benim açımdan önemli olan bir yönüde yüke dayanıklı olmasıdır,bu araca ben 900 kg yük atıyorum ve dik rampada 6.vites 130 km hız ile hiç zorlanmadan çıkabiliyorum.

konfor bana göre çok çok iyi derecede olup,bagajı yeterli büyüklüktedir.

servis ağı türkiyede en fazla olan 2. markadır.yedek parça bol ve ucuzdur.ayrıca çok dayanıklıdır kolay kolay arıza çıkarmaz.

motoru eskitemezsin,sorun vermez kesinlikle,hayatta hararet yaptıramazsın

ön takım 120,000 kmden önce tık demez arıza çıkartmaz

donanım olarak sınıfına göre çok iyi düzeydedir.

5 yıl garantilidir.ve servis hizmetleri müşteri memnuniyeti süperdir.

bakımları 15,000 kmde yapılır ve 300 tl civarında tutar

ikinci eli çok iyidir piyasada nerdeyse birinci sıradadır.

Accent blue 2011 de çıkmıştır 3 yıl geçmesine rağmen herhangi bir kronik problemi olmamıştır.

sonuçta benim şu anki kullandığım araç 110,000 km de olup bakım haricinde servise girmemiştir.

diğer hyundaılerimde aynı şekildeydi.

şiddetle tavsiye ederim dediğim gibi sağın solun lafına bakmadan içiniz rahat şekilde alın kullanın,çok memnun kalacaksınız.

Volkswagen kullanan ve her ay servise aracın sorunları yüzünden giden bir arkadaşıma zorla Accent blue aldırmıştım 2 yıldır sorunsuz kullanıyor ve her seferinde dua ettiğini ve çok memnun olduğunu söylüyor.
_____________________________________________________________________________________________________________

kardeş şimdi okudum öncelikle kötü bir araç alıp şoförlüğünü ilerlet bence,şimdi sıfır araç alçaksın vurursan falan yazık olur yani...

en az 1yıl şöyle şahin gibi ucuz bir araçla deneyim yap bence...

birde bakma istersen şu sitede biraz dolaş derim www.hyundaiclubtr.com

Sen sağlam bi araç al kardeşim eski araç alıp kendinide milletide tehlikeye atma.Şöförlüğünü ilerletmek istiyorsanda akşam trafik azalınca veya cumartesi pazar öğleye kadar sakin trafikli yerlerde alıştırma yap. şehirdışına çıkana kadarda şöförlüğü olan biriyle çık belli bir noktada sana versin aracı,sürekli kullandıktan sonra heycanın geçer alışırsın normal trafiğe yavaş yavaş girersin.

Bende SKODA RAPİD i öneririm walla ben çok memnun kaldım.

Tavsiyeler için teşekkürler. Ancak başka bir araç alıp acemiliğimin geçmesiyle uğraşamam; tekrar al, sat bilemiyorum. Ama tabii ki aracımla hemen trafiğe dalmayacağım; önce bir sürücü kursundan sürüş dersi almayı düşünüyorum (tabii ki varsa böyle bir hizmet) sonra trafiğin anasını ağlatacağım :))
Bir modele baktığın zamanda o kadar birbirine zıt görüşler var ki... Biri yere göğe sığdıramıyor, diğeri yerin dibine batırıyor.
Aynı özelliklere sahip diyebileceğim iki araçtan Hyundai Accent Blue otomatik 34 bin TL ye geliyorken Toyota Corolla 41 bin TL'ye geliyor. Aradaki 7 bin TL az değil ama işte Toyota'nın da sanırım kalitesi ortada. Bilemiyorum neye karar vereceğimi...

Dar oldugunu dusunmuyorsan hyundai al. Borca girmeden veya en az borca girerek al. Zaten sifir araba sana 7 8 yil sorun yaratmaz.

Kaderli ben seçimimi yaptım
hyundaı accent blue otm 34,500 tl inşallah hafta sonu teslim edecekler.14 bin tlsinide 22 ay sıfır faiz yaptılar
dediğin gibi toyota en boş otm vites 44 bine geliyor.ayağımızı yorganımıza göre uzatmakta fayda var.

arslan01;

Hayırlı olsun; Allah kazasız, gereksiz masrafsız binmeyi nasib etsin. Benim de hoşuma giden ve almayı düşündüğüm bir modeldi. Aracınız mode plus mı?

yukardada yazdığım gibi markaya para yatırmanın anlamı yok hyundaı son zamanlarda büyük atılım ve kalitedede önemli oranda atılım yaptı...yani bir renodan bir toyotadan daha dayanıklı ve sağlam olduğunu söyleyebilirim.

içiniz rahat alıp kullanın 5 yıl garantili araç,çok memnun kaıp bir snraki aracınızda hyundaı olacak bunaemin olun...

alanlarada hayırlı olsun güle güle kullanın

Üst Alt