Herkese merhaba.
Sağ ayak polio sekeli alt ekstremite 5 cm kısa ve ince. ÖTV Muafiyetli araç almaya karar verdik.
Yaşadığımız süreci buradan anlatmak istiyorum.
Öncelikle aracı seçip almaya karar verdik. Ertesi gün Galeriye işlerin yürümesi için verilen vekalet ve Engelli Raporunuzun Noter onaylı 2 adet suretini teslim ettik. Galeri bize aparat konusunda 800 TL fiyat verdi. Biz de kendimizin bu işi halledeceğini söyleyerek galeriden ayrıldık.
Aparat konusunda projeci ve aparatçıyla pazarlık yaptım ve anlaştım. Aracı alarak önce aparat taktırdım. Sonra aracı projeciye götürdüm ve projeyi çizdirdim.
Proje için gerekli evraklar şunlar ; Ehliyet Aslı ve Fotokopisi - Engelli Sağlık Raporu Aslı ve Fotokopisi, Aracın Teknik Belgesinin Aslı - Araç satış faturasının aslı. Bunları projeciye elden teslim ettim. Önemli detay Eğer raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yok ise H sınıfı ehliyette gaz-fren sola otom. vites ibaresi geçerli oluyor. Bu arada aparat malzeme ve montaj bedeli olarak Faturanın da aslı gerekiyor.
Proje çizildi, Aparat takıldı. Projeler hazır. Şimdi bütün bu dosyalar projeci tarafından TSE onayına sunuluyor. Onaydan sonra aynı evraklar ile araç TÜVTÜRK de muayeneden geçiyor. Oradan da Vergi Dairesine yine aynı evraklar ile ÖTV'den muafiyet yazısı alınıyor. En son aşama Trafik Tescil Belgesi ve Plakalar. ve işlemler bitiyor. Size de hayırlısı ile aracı kullanmak düşüyor. Bu işler kaç gün alıyor derseniz şöyle söyleyeyim Ben 3 günde bu işleri hallettim. Sağlıklı günler dileğiyle.
Bu arada araç Opel Astra 1,4 HB Sport Active Select. 42,500 TL + Masraflar.