Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hz. Cebrail'in Hız'ı

(diE)

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
[FONT=Comic Sans MS]Peygamber Efendimiz Cebrail (a.s)'a sordu:
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Ey cebrail hiç 7 kat semadan yeryüzüne korku ve dehset içinde hizlica indin mi?
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail : evet Ya Muhammed 3 kez dedigin sekilde indigim oldu.
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]bunun üzerine Peygamberimiz sordu : nasil oldu anlat ?
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]1. si dedi Cebrail ,Hz.Ibrahim atese atilirken Allah (c.c) bana dediki : Sor bakalim Ibrahim'in bizden bi dilegi varmidir [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]O sirada ibrahim atese atilmis sekilde havada ilerliyor(o zaman mancilik yöntemiyle atese atmislardi Ibrahim Peygamberi) [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Cebrail : hemen süratle indim yeryüzüne ve Ibrahim e sordum ; Varmidir Rabbinden istedigin birsey[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ibrahim peygamber cevapladi: Çekil çekil...Rabbim den geldiyse Basim üstüne. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Bunun üzerine Yaradan emretti.Atese serin ol Yere yumusak ol dedi. [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Peygamber efendimiz ya 2. si diye sordu Cebrail'e
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail (a.s) : yine Ibrahim oglu ismaili kurban edeceginde biçagin keskin yerini degil sirt tarafini ismailin bogazina sürtüyordu kesmek için. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]tam farkina vardi ve biçagi ters çevirip ismailin bogazina degdirecegi sira Rabbim emretti. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Yetis cebrail al su iki koçu Ibrahim bunlari kurban etsin dedi.iste o sirada çok korktum yetisemeyecegim diye ama sükürler olsun yetistim dedi. [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Peygamberimiz sordu :ya 3. sü Cebrail onuda anlat [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail (a.s): Ya RasulAllah onu ne sen sor ne ben söyleyeyim. Rabbime en yakin oldugum yerdeydim.kendi mekanimda ve 7 kat semanin en tepesi denebilir.Sen uhud savasindaydin ve.... [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]devam etmesini söyler Peygamberimiz :
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail : Savas sirasinda darbe aldin.darbe alinca migferinin demiri yanagina batti.Ashab geldi yanina ve sana olan terbiyesinden dirki o demiri eliyle degil agziyla yanagindan hafifçe çekti çikardi. Iste tam o sirada yanagindan süzülen bir damla kan yere düstü düsecek... [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Alemlerin Rabbi söyle dedi: Yetis Ey Cebrail.Eger Resulümün Kani yere düserse andolsunki Yerde ve gökte birtek canli birakmam [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail: iste o anda tüm gücümle yeryüzüne Uhud'a yöneldim.O kadar hizla indim ki .... Yanagindan süzülen kan tam yere damlamak üzereyken yetistim ve Kanadimin üzerine düsürdüm...Hamd olsun Rabbime...

Alıntıdır.[/FONT]

Üst Alt