Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İBB-İETT'ye kart sınırlaması getirdiği için mahkemeye versem kazanır mıyım?

epilepsi1986

Yasaklı Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Arkadaş biliyorsunuzki iett engellilere günlük 10 kullanmak suretiyle kart Sınırlaması getirdi. Bu konuyla alakalı Mahkemeye Verip Itiraz edicem. ACABA NOLUR ARKADAŞLAR. Dava acsam yarın öbürgun bi sikinti yasarmiyim. Siz can doslarimdan fikir almak istiyorum. Ben sara hastasıyım. Artı Kan kanseri (kml)

Bence sosyal medyayı kullanarak bir kampanya başlatalım dava açmaya gerek yok şimdilik.

arkadaşlar bana belçikadaki doğuş engelliler ve yardımlaşma derneğinin telefonu lazım acilen bilen varsa vere bilirmi

Hayatyaşamayadeğer kardeşim. Sen sanırım kocaelinde yaşıyorsun. Orda trafik derdi yok. Ben işyerime gitmek için 4 otobüs degistiriyorum. Anadolu yakadinda oturuyorum. Epilepsi ve kml hastalığı icin 10 gunde bir cerrahpasa gidiyorum. Senin trafik derdin yok. işallah sende KML hastası olursun belki o zaman anlarsın. Kusura bakma ama haftada 8 sefer sara nobeti geciriyorum. Sağolsun dayimin iş yerinde çalışıyorum.

bu dava konusunda ben de gönüllüyüm arkadaşlar iett ye konu ile ilgili bir şikayet metni gönderdim dava açmak isteyen arkadaşlarla ortak hareket etmeye hazırım bir çok engell derneği ile temas kurabiliyorum hatta iktidar partisinin engelliler komisyonu ile de temasım var önümüzdeki günlerde ankara ya gitmeyi planlıyorum bu konu ile ilgili ne gerekiyorsa üzerime düşeni yapmaya hazırım birlik olalım ve bu kararı kaldırtalım

Ya arkadaşım bedduaya ne gerek var?.. Hem de senin gibi, benim gibi, buradaki arkadaşların ekseriyeti gibi rahatsız olan, sakat olan, derdi tasası olan bir başka arkadaşına yapıyorsun bedduanı.. Adam fikrini söylemiş, fikri sana ters gelmiş, ille de beddua mı etmek gerek?.. Ne biçim mantık, ne biçim insaf bu yahu.. Seni şiddetle tenkit ediyorum ve ayıplıyorum.. Şimdi seninle aynı fikirde olmayan herkese beddua mı edeceksin?.. Yazıklar olsun..

Alifatih kardeşcizim baksana adam resmen diyorki gözünuz doymuyormu. Ben istanbuldayim o ise kocaeli.. Bende bu şekilde konusmayi semem ama resmen gözünuz doymuyormu demek istemiş arkadas.

Gerçektende İstanbulda bir yerden bir yere gitmek için dört kere vesait değiştiriliyor birde bunun dönüşü eder 8 bu vatandaş 1 günde sadece 1 yere gitmek zorunda mı kardeşim bu nasıl bir mantık ! (İstanbulda Engelliler için hayatı zorlaştırmaktan başka bir açıklaması yok) Zaten hayatı boyunca sağlık sorunlarıyla uğraşan vatandaşa bir tekmede belediyeden. Bu bürokratlar anca öbür dünyada allahın huzuruna çıkınca hakettiğini bulur :) Kendilerinin bir eli yağda öbür eli balda garibanın hakkını gasp etmese içi rahat etmeyecek.

Arkadaşım ben suratsız dolmuş şöförleri yüzünden parayla biniyorum .Tamam senin durumun böyle fakat bunu suistimal eden bir çok insan var ayrıca 65 yaş üzeri vatandaşlar da eklenince sınırsız ulaşıma bir çok sorun ortaya cıkıyor ben ise şu düşünceyle bu yazıyı yazdım acaba bir insan neden 10 dan fazla otobüse biner giibisinden sende acıklamanı yapmışsın beddua etmişsin fakat kimse sizin görüşünüzle aynı fikirde olmayabilir.Hem ayrıca bir günde 4 vaasta değiştiriyormuşsunuz tamam istanbulda ulaşım zorda işyerinize yakın yerleri tercih sebebi yapın yaşamak cok zor ise farklı illere taşının ne bileyım yaşamınızı birazda kendınız kolaylaştırmaya calışın hiç birisini yapamıyorsanız 10 dan sonra birkerede kendi cebinizden basın bence 10 dan fazlası lüks yinede görüşlerinize saygı duyuyorum.

Hayatyaşamayadeğer dostum. Az önce ağır konuştum. Özür dilerim dostum. Ama istanbul çok trafik sorunu var. Onu bırak demissinki başka iste çalış hani iş nerde. Sara hastası olduğum için kimse almıyor. Ve bu lanet olası kml hastaligim. Hayattan biktim. Ailem burda bide başka şehre taşın demissin. Nereye tasinim dostum

illa haklı olacağınız demi ? neymiş 10 kereden fazlası lüks müş ? neymiş işe yakın yerde oturmuş ? neymiş başka illere taşınmış ? neymiş cebinden para vermiş ? yahu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamak gerçekten zor . sayın arkadaşlarım burdaki sıkıntı 10 kez yada 20 kez veya elli kez otobüse binmek değil . sıkıntı engellilerin haklarına sahip çıkamadıklarıdır . sayın arkadaşlarım çoğu engelli bir günde meçbur kalmadıkça zaten 10 binişi geçemez çünkü yorulur bunu idrak edemeyen insanlarmıyız biz ? illaki idrak ederiz iyi ama konumuz ne ?

sayın arkadaşlar hakkımıza sahip çıkmaz isek yavaş yavaş hepsini kaybederiz . kanun ve yönetmeliğe göre bu sınırlama mümkün değil . dava açarsanız kazanırsınız demiyorum kazanırız da demiyorum hakkımızı koruruz diyorum

saygılar

Hayatyaşamayadeğer;

Sen ve senin gibi bu mantıkla düşünen arkadaşlar olduktan sonra engellilere günde 10 geçiş hakkı vermeleri bile fazla.
Sen parayla biniyorsan ozaman sende imkanlarını değiştir işine evine yakın yere geç .
Suistimal eden varsa devlet suistimal edenleri bulsun.Bunu neden bütün engellilere uyguluyor.Herşey elektronik zaten ordan tespit edip gerekeni yapsınlar.

Engellilerin giremediği sokaklar - CNN TÜRK

Sanada katılıyorum DADAŞO6 dediklerinde sonuna kadar haklısın

Hakkimizi Aramak sucmu

Arkadaşlar bence hakkımızı aramak sucmu. Gelin eylem yapalım. Bakın Mesala Engelliler gününde Kartal Belediyesi Baskani Engelli Bir arkadaşımıza şaka yapti Tüm Haberler Kanallari Gasteler Hep Yayinladi. ARTIK ODA GERÇEK MI SAKADANMI BILMIYORUM AMA. BU IETTNIN KOYDUGU KurALI hiçbir kanal veya Gaste dile getirmedi.

İDO'ya Eskihisar-Topçular, Bandırma -Yenikapı gibi hatların ücretsiz ulaşım yönetmeliği kapsamında ücretsiz olması gerektiğini ancak ücret alındığını,, bunun nedenini sormuştum.
Yönetmelikteki İlgili madde şöyle;

MADDE 4 – (1) 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacaklar aşağıda belirtilmiştir:

İDO'dan gelen cevap ise aşağıdaki gibi;

T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş %40 ve üzerinde oranda engeli bulunan engelli / özürlü kimlik kartı ve sağlık raporuna sahip yolcularımız, ücretsiz seyahat haklarını şehir içi ve toplu taşıma kategorisinde bulunan Sirkeci – Harem araba vapuru hattımızda kullanabilmektedir. İDO’ nun taşımacılık yaptığı diğer hatlar bu yönetmelik kapsamı içinde bulunmamaktadır.

Gösterdiğiniz ilgi ve duyarlılığa teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
İDO Müşteri Hizmetleri

bakın burada diğer başlıktan bir alıntı yaptım . bu yazıyı yazan arkadaş yorumumuzu merak ediyor . kıssaca ido diyorki sadece şehir içi hatlardan yarlanırsınız . bu bir hak gaspı . engelliden çalınan bir hak gaspı . kimse yorum yapmamış . kimseninde umrunda değil zaten . adamlar yukarıya kanun metnini koymuş ve demişki hakkınız yok ???? adamların kanunlarda virgülün ne anlama geldiğinden bile haberleri yok . şimdi çıkıp yav dadaş06 sen ankarada oturuyorsun sana ne mi ? diyeceğiz

saygılar

bişi çıkmaz boşuna uğraşmaya deymez izmirde indirimli günlük 10 basımlık hiç yoktan iyi bunada şükür ieşe gidip gelelim yeter alalh dha beterinden korusun devlet her zaman kazanır bizse sürünmeye devam

iettnin yaptığı haksızlık.

Bu olaya sessizmi kalicaz Arkadaslar

Biz türk insanı her şeye boyun [FONT=arial]eğeriz[/FONT][FONT=arial] ? Şuan istanbuldaki engelli arkadaşlarımız bir olsa biz bu hale gelmeyiz. BİRLİK YOK [/FONT]

Hakim gunde 10 kere basiyo musun diyince evet diye yalan soyleyeceksin. Bilir kisi raporu istense yalanin ortaya cikcak. Mahkeme masraflarida sana kalcak. İstanbul icinde 4 vesayetten fazla bir yere gitme geregi yok eskiden olsa eyvallah metrobus metro tranvaylar uzun hatlarda calisiyor zaten. Kendinizi fazla kasmayin muhtacsaniz konuşun degilseniz susun. Bu kısıtlama zaten iyi noyetli olmadigimizdan yapildi....Biraz dusunurseniz!

pesimist 57

çok uyanık adamsın . ayrıca yaratıcı bir zekaya sahipsin . aslında gündemde kalmasını istediğin konulara olumsuz yazılar yazarak milletin bilinçlenmesini sağlıyorsun . yoksa yazdığın yazılara kendini bile inandıramazsın . seni gidi seni :) yukardaki örneğinde güzel olmuş . hani derler ya '' ya hakim böyle derse ne yaparsınız ? '' anladım ben sorunu . eğer hakim böyle derse ki diyemez çünkü kanun adamıdır o . hakim kanunları yorumlar kanunlara uygunluk var mı yok mu ona bakar . idari davalarda idari davaların kanunlara uygunluğunu denetler . kişilerin zararı ikinci bir konudur hakim için . davayı açan arkadaş yapılan uygulamanın iptalini isterse hakim buna karar verir . eğer kişinin bir zararı varsa zararın tazminine karar verir .

saygılar

Yoo hiçte oyle bi niyetim yok. Ana sayfada hangi konu varsa ona yorum yapiyorum.

Ben Anlamıyorum. Engelli Arkadaşlaimizdan Bazıları iett Savunmus.

ÖLESE ASGARI ÜCRETE YAPILAN % 3 ZAM BİLE ÇOK bence. işallah % 1 zam yapılır. Ve günlük limit 5 olur. Bakalım o zaman napacaksiniz

arkadaşlar bu sorun engelli kardeşlerimizin yoğun girişimleri ile çözülmüştür hayırlı uğurlu olsun

Ne sorunu ? arkadaşlar ! kendi kendinize sorun yazıp sonra da çözdük diyorsunuz
Ben 2 Yıldır İstanbul da ücretsiz ulaşım sınırlaması yaşamadım
Kartım halende Sınırsız devam ediyor.

mehmet sen farkında degilsin fakat 2 kere sınırlama geldi enson iptal ettiler sen fazla otobüsleri fazlakullanmadıgın için fark edememişsin galiba

Bazılarının dünyadan haberi yok diyorlar ya bu gerçek yani,ne içiyorsanız bizede söyleyinde bizde içelim arkadaş.Bilmiyorsanızda biraz araştırın öyle yazın vardı yoktu yazmadan...

mesele 10 kez geçiş yapıp yapamamak değil önemli olan engelli oluşumuzdan bize toplu taşıt araçlarına ücretsiz geçme hakkı veriyorlar mı veriyorlar. eee bunda 10 ile sınırlama ne oluyor 11 geçişimde engelli olmayacak mıyız?izmirde de aynı gaflete düştüler sonra geri adım attılar ama malesef refakatci geçirmeye sınırlama yaptılar.o yüzden bir kısıtlamaya sessiz kalınırsa başka kısıtlamaları da peşinden gelir.

mesele 10 kez geçiş yapıp yapamamak değil önemli olan engelli oluşumuzdan bize toplu taşıt araçlarına ücretsiz geçme hakkı veriyorlar mı veriyorlar. eee bunda 10 ile sınırlama ne oluyor 11 geçişimde engelli olmayacak mıyız?izmirde de aynı gaflete düştüler sonra geri adım attılar ama malesef refakatci geçirmeye sınırlama yaptılar.o yüzden bir kısıtlamaya sessiz kalınırsa başka kısıtlamaları da peşinden gelir.
ayyüzlü aynen haklısın

Üst Alt