Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İBS ve Diyabet için verilecek özür oranı nedir?

Bolkar33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar.

İBS ve Diabet tip-2 den dolayı 2 yıllık ilaç raporum var. Diyabet'te HBA1C tahlilim 6,9 ve 6,5 çıkınca ilaç raporu verdiler ancak geçen ay yapılan bir tahlilde açlık kan şekeri 140 çıkmasına rağmen HBA1C 5,6 çıktı.

İBS içinde çeşitli tahlil ve en sonm kolonoskopi yapıldıktan sonra yine ilaç raporu aldım ve 2 farklı ilaç kullanıyorum her ne kdar kolonoskopi raporunda bir şey yazmasada doktor sadece dört dörtlük bir ibs hastasısın dedi.

Bu arada üçüncü kademe olarak tabir edilen bel fıtığım ve dizimden iç menisküs ameliyatım var menisküs ameliyatından sonra ayağım bir türlü düzelmedi mesela hala sandalyede namaz kılabilyorum yada alafranga lavaboya gidebiliyorum

bunlarla ilgili özür raporu %40 üzerinde alabilirmiyim?

Sonuçlara göre tip 2 değil pre diyabetsin gizli şeker rapor için gittiğinde sonuçlar böyle çıkarsa şeker hastası saymazlar benim pazartesi randevum var pre diyabet oran verilir mi öğrenen bilirsem buradan yazarım yada heyet e girince ama pre diyabet e oran verilmiyor diyorlar

Cevap için teşekkür ederim.
Aslında glukofen isimli diyabet ilacı kullanıyorum birde kreon var pankreas salgı ilacı ki bunu ibs için kullanıyorum her ikiside şekeri düşürüyor. Bir müddet içmeyip heyete öyle gitsem muhtemelen HBA1C yine 6,5 civarında çıkacaktır. Yani heyet bu ilaç kullanımını göz önüne almaz mı?

Randevum ertelendi doktor hasta diye yarın gideceğim bilgi alınca paylaşırım

takip ediyorum bu konuyu. bakalım prediabet diye oran vermiyecek mi dr. bence verir. nedeni, ilaçla o değerde tutuluyor şekeri.

Endokrinoloji doktoru bilgi vermedi pre diyabet var acil randevu al gel tedavi başlayacağız dedi heyet hastası oldugun için bilgi veremem dedi heyet e 16 Mayıs da gireceğim bende bulamadım pre diyabet e oran veriliyor mu sen gittin mi hiç sana ne dediler

Ben sorduğum da bilmiyorum Bunu heyet karar verir diye Dr. muallak bir cevap vermişti.

Haftaya benim tekrar bir kontrole gideceğim başka bir Dr ona tekrar sorarım artık.

Evet dün konuştum tip1 ve tip 2 haricinden verilmiyor denildi

Tip2 diyabet %20 olmakta.Ben Tip1 diyabetim.HA1C 9 larda olduğu halde %30 vermişlerdi.Tip2 iseniz ve başka hastalıklarınız yoksa başvuru yapmayın derim.

İrritabl (Spastik kolon) bağırsak sendromundan:

1:Kolonik veya rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukları sınıflama kriterleri:

Sınıf 1) Özür oranı:% 10
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısa süreli belirti ve semptomları ve aktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi ve sistemik bir bozukluk olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması ve cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması..

Sınıf 2) Özür Oranı:% 25
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve hafif ağrının eşlik ettiği bağırsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan hafif Gİ semptomlar ve diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gerekmesi ve beslenme sonuçlarında bozulma olmaması..

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulgularıveya anatomik kayıp veya değişimleri ve Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı ve aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması ve temel belirtiler (ateş, anemi veya kilokaybı) bulunması..

Sınıf 4) Özür Oranı:% 75
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları ve aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi ve temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi) bulunması veya remisyonların uzunsürmemesi.

Merhaba bir konu hakkında size sormak istedim soru var bende morbid obezite ve hipertansiyon var ve pre diyabet teşhisi konuldu şuan %37 oran alıyorum ama pre diyabet den dolayı şeker ilacı kullanıyorum tansiyon ilacı ve obezite ilacı kullanıyorum sınırda kalıyorum rapor almak için pre diyabet den oran veriliyor mu acaba yardımcı olursanız sevinirim

"Gizli Şeker (Pre-diyabet) Nedir?Eğer bir kişinin kan şekeri düzeyi normalden yüksek olmasına karşın diyabet tanısı koymaya yeterliyükseklikte değilse bu durumda kişi pre-diabetik (gizli şeker hastası) olarak tanımlanır.Diyabet Önleme Programına katılan pre-diyabetiklerin %11’inde diyabet gelişmiştir. Bazı çalışmalarpre-diyabetik çoğu kişide 10 yıl içinde Tip 2 diyabet geliştiğini saptamıştır. Yani Pre-diyabet Tip 2diyabete adaylık durumudur."

Bu açıklamadan anlaşılacağı üzere Pre-diyabete oran verilemez.Hastalık oluşmamıştır ,hastalık adayıdır birey.

Sugaremro ama şeker ilacı kullanıyorum ben pre diyabet olarak sabah akşam şeker hastası dan farkım nedir aynı ilacı kullanıyorum

Zengue37

Kullandığınız ilaçlar yükselen şekeri düşürmek için kullanılıyor ise Tip2 diyabet teşhisi konulabilir.Ama size verilen ilaçlar sanırım şeker düzeyini düşürmekten ziyade dengelemek için kullanılıyor.

Sugaremro

Şeker yüklemesinden sonra şekerim 154 çıktı 200 üzeri olsaydı şeker hastası oluyordum verdikleri ilaç normal tanıdığım şeker hastaları da kullanıyor

İlaç matofin 850 mg ilaç içinde ki kağıt da tip 2 diyabetler için diyor

Büyük ihtimalle yemekten sonra ki yükselen şekeri düşürmek için kullanılıyorum

Üst Alt