Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İç hastalıktan dolayı sonradan % 41 özür raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

akademisyen42

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1995 agusta ssk başlangıcı ile 20 günlük primim var. 1999 ekim de öğretmenliğe başladım. 2000 de üniversiteye öğretim görevlisi oldum ve halen çalışmaktayım. 2012 Eylül ayında hastalıklarımdan dolayı % 41 özür oranı verdiler. Maliyeden onay aldım. Raporum onaylandı. 3.derece indirimi aldım. Özür oranı sonradan oluştuğu için ne zaman emekli olabilirim. Ne kadar emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alabilirim. 1995ssk başlangıcımın faydası nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Emeklilik için 5510 satılı yasanın geçici 4. maddesine tabisiniz:

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, [...] çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Not: Bugün elde ettiğiniz vergi indiriminin emekliliğinize bir katkısı olmayacak. Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneden yeni rapor almanız gerek. O rapordaki oran emekliliğiniz açısından belirleyici olur...

Üst Alt