Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İç kulak %52 işitme kaybı olan 2022 maaşı alabilir mi?

chauche

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben ılk defa 2022 maaşı için başvuru yapıcam bu konu hakkında hıc bılgım yok malesef en bundan 10 yıl once %52 işitme kaybım vardı ıkı kulak'dan yanlış hatırlamıyorsam 10 yıl once annem benım ıcın ücretsiz akbil kartı almıştı ve özürlü oranı %60 dı neye göre bu hesaplandı bılmıyorum acaba şimdi sosyal vakıfa gıdersem alma şansım varmı

chauche
Sadece işitme kaybından %60 oran mümkün değil. Ya da çok eski tarihli olabilir. Vakıf muhtemelen yeni rapor isteyecektir.

hocam bende ariyetten dikkat eksikligi ve hiperaktive bozuklugu vardı ondanda kaynaklanabılır %60 vermesi

Bu işitme kaybından 2022 maaşı almam münkünmü

Arkadaslar salı gunu heyete gırdım muayene oldum 5-6 bölümden psiyatrı noroloji genel cerrah kbb vesaiere fakat benım işitme kaybımdan başka bir rahatsızlıgım yok birde dehb hastasıyım fakat onun ilac tedavisi goruyorum ben bu heyete kbbdeki işitmeden kaybından dolayı 2022 maaşına başvuruda bulundum orta derece bır işitme kaybım var buyrun buda odyometri testi aslında ben peh bir umutsuzum

https://hizliresim.com/5NvJpL test sonucları

Maaş alabilmen için enaz %40 oraninda raporun olmali,yalnızca kbb,den test sonucuna göre bu oranı alman mümkün görünmüyor.

52 kaybın varsa çift kulak 33 34 arası alırsın hastalık ekletcen orta kayıplarda 40oran gelmez

Kardeşim merhaba konuşma bozuklugu olduğundan bahsetmişsin şu an bende öyle bir durum yok sap kulak ileti derecede sol kulak orta derecede işitme kaybım var. İli üç ses bir araya geldimi sesleri karıştırabiliyorum henüz cihaz kullanmadım sol kulakta tüp var bu 6.tüp yedinci operasyon yolda sıvı birikmesi oluyor. Ortalama iki yılda bir tüp değişiyor. Sağ kulakta %77 sol kulakta %30 duyma kaybı çıkıyor. Emeklilik için hiç başvuru yapmadım. Sağ göz tembelliği, küçük çapta mide fıtığı, skolyoz başlangıcı, topuk ta göçme ve topuk dikenim var. Ne kadar oran verirler bilmiyorum cesaret edemiyorum açıkcası

Resim eklemeyi bilmiyorum test sonucumu yükleyemedim o yüzden

Üst Alt