Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İç kulak ameliyatı geçiren var mı?

ligoras

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
22 Ocak 2012 Güncel: Ameliyat oldum. Buna dair deneyimim bu konunun ikinci sayfasında: http://www.engelliler.biz/forum/sag...k-ameliyati-geciren-var-mi-2.html#post1245132

Arkadaşlar hangi doktora gittiysem açıp bakmadan müdahale edemeyiz dedi. Çünkü testlere bakıldığında şudur, budur diye hastalık görünmüyor. Tomografi de çekildim kemikler de sağlam ama küçükken düşmüştüm. Kulağımdan kan geldi. Doktorum belki milimetrik bir oynama olmuş olabilir kemiklerde, tomografide çok küçük oynamaları anlayamıyoruz dedi. O da diğerleri gibi açıp bakılacağını söyledi. Ondan önce burun ameliyatı olacağım için daha konuşmadık ama şu an araştırdım herkes riskli diyor. Benim sorunum belli değil. Belki yapıştırıcı ile yapıştırılabilir. Belki protez konulacak. Yani görünmüyor tomografi ve testlerde bir sorun.

Ameliyatı olan arkadaşlar buraya detaylı şekilde yazarsa hem ben hem de diğer arkadaşlar bilgilenmiş olur. Çünkü gerçekten internette yeterli bilgi yok bu ameliyat için.

merhaba en iyisi audogrammani ayri-ayri doktorlara gonder internetle ve yardim iste

öncelikle merhaba...Ben 2 kere ameliyat oldum.Bana da başta ihtimallerden bahsettiler.Açıp bakmadan anlayamayız işte kireçlenme de olabilir veya kemikle oynamıştır veya sinirlerde de olabilir dendi.Devlet hastanesinde oldum.Sinirlerde problem var dendi.Müdehale edilmedi.Ben güvenmedim onlara.Özelde prof. birini buldum.Ben yaparım dedi.Ameliyat oldum tekrar.Kemikçikle arasında iletişim bozukmuş bir parça taktı.Ama zamanla düzelir dedi 2 ay oldu bir düzelme yok sinirlerde problem var.Bana kalırsa amleliyat olma.Riskli bir ameliyat.%100 başarı yok.Cihaz kullanman daha faydalı diye düşünüyorum.

sivaslı;

Çok teşekkürler. Ameliyattan ameliyata fark ediyor. Ne teşhis konulacağını bilmiyorum aslında. Mecbur ameliyat olmam gerekiyor. Siz küçükken kaza veya darbe gibi bir olay geçti mi başınızdan?

acicaz bakicaz teshisi oyle koyacaz dediklerine inanama
bosa ameliyat olur olan isitmendende olursun agrin zisin akintin yoksa al isitme cihazini kalan isitmene sukret iste yillardir ameliyatlar dizisiyle ugrasiyorum koklear implat takalim deyip mafetti bu doktor milleti kulagim i

shukufe;

Merhaba @shukufe

Çok teşekkür ederim görüşün için. Sivaslı arkadaşın da başına gelmiş böyle bir talihsiz durum maalesef. Peki bir şey soracağım. Şimdi ben bir işitme cihazı edinsem, bu cihaz kulağıma sesi yükseltip vereceğinden dolayı bu işitme kaybım daha da mı ilerleyecek ilerki zamanlarda? Dediğim gibi konuşma sesini duyabiliyorum ama bazı kelimeleri çözemiyorum. Yüksek sesle konuşulsa bir de tamamiyle sol kulakla duyabilirim. Ayrıca sağ kulağımda hiç bir problem yok şu an. % 100 duyuyorum.

Yani duyma ile ilgili hiç bir problem yaşamıyorum. Fısıltıları, klavyeye basarken tık tık sesleri, konuşma düzeyindeki sesleri vesaire duyabiliyorum. Ama sol kulağımın orta derece duymaması da rahatsız ediyor. Mesela yastığa sağ kulağımı koyduğumda sol kulağımdaki işitme kaybını anlayabiliyorum.

Dediğim gibi cihaz alırsam sesi yükselteceğinden dolayı sol kulağımdaki işitme kaybı daha da mı ilerliyor acaba?

tam duyan bir kulak olduktan sonra obur kulak az duysada cihaz kullanmak istemeyebilirsin iz isitme cihazinin kulfetide cok gerci simdiki dijital cihazlarin ses ayarini bizlerin kaybimiza gore yaptiklarindan isitmenize bir zarari olmaz uygun ayarla
tam duyan bir kulak olduktan sonra asla ameliyat gibi riski almazdim ben

Ben de öyle düşünüyorum işte ama tek korkum sol kulağıma cihazı taktıktan sonra orta derece olan işitme kaybımın zamanla cihaz yüzünden büyümesi.. Yoksa yarın gider alırım emin olsam. Çok kararsızım ne yapacağım hiç bilmiyorum. Dediğim gibi bu endişem olmasa çok iyi aslında.

Günaydın Ligoras öncelikle tek kulağın iyi duyuyuyorsa diğer kulağa cihaz takman bence gerekli değil. Bazı kelimeleri anlamıyorum demişsin eğer bu seni rahatsız ediyorsa cihaz kullanmak isteyebilirsin ve kullanabilirsinde. İşitme cihazı kullanmak işitme kaybını ilerletmez. Aksine kulakğını aktif halde tutar. Ama neden se halk arasında cihaz kullanmak kulağı tembelleştiriyor diye bir ön yargı var ama yanlış çok yanlış bu. Eğer istiyorsan için rahat olarak cihaz kullanabilirsin. Ameliyat konusuna gelince her ameliyatın riski ve sonuçta başarısız olma ihtimali var. insan böyle durumlarda gerçekten çok rahatsız edici bir durumu yoksa ameliyatı ikinci planda bırakmalı diyorum ben. Bu benim görüşüm her insan kendi kararını kendi vermelidir. Ama anladığım kadarıyla senin şu an ameliyata ve cihaza ihtiyacın yok. Doktorun ameliyat olmazsan neler olacağını söyledimi bunu merak ettim...

Bence de ameliyat olmamalısın 10-15 sene daha bekle. Doktorlara asla güvenmem asla.... Bu ülke de adam gibi KBB doktoru yok. Haline şükretmelisin bence durumun o kadar da kötü değil. Ben ameliyata girip de sağlıklı bir sonuç elde eden kimseyle karşılaşmadım daha.

Öyle demeyin ben çok gördüm sonucu iyi olan. genellemeyelim bence bu konuyu. Genede zorlanmadıkça riske atma derim tabi bende. Ama doktorun dediği de önemli ameliyat olmazsa zaman içerisinde gecikmeye bağlı ne gibi problemler yaşayabilir bunları öğrenmesi gerekir bence ve iyi bir karar vermesi gerekir. Herkesin teşhisi tedavisi ve doktoru aynı değil.

odyometrist;

Valla ne desem, çok teşekkürler. :) Burun ameliyatı da oldum, kulak ameliyatına daha 1 ay olduğu için üzerine pek düşmedik ama doktor sadece iç kulağı açıp bir sorun var mı diye bakacağız dedi. Ayrıca okmeydanı hastanesine gittim, orası da aynı şeyi dedi. Hadi burada 1 ay sonra zamanı geldiğince konuşuruz tamam ama.. Okmeydanı Hastanesi'ndeki doktor risklerinden bahsetmedi, direkt açacağız dedi. Ameliyat gün sırası bile verdiler istemedim. Doktorla görüşeceğim, bu hâli ile ilerleme riski varsa eğer o zaman düşüneceğim. Ama bir yandan da doktorlara güvenemiyorum. Her doktor direkt ameliyat diyor. Hatta Beşiktaş'ta başka bir özel yere gittiğimde KBB doktoru ben yapamam ameliyatı, çapa veya cerrahpaşa hastanelerinde profesörlerin yapması lazım demişti. Kulağımdaki işitme kaybının zamanla ilerlemeyeceğini bilsem ameliyat olmam, cihaz takardım. Ama bilemiyoruz ki.. Doktorla görüşeceğim bakalım. Olmazsa başka bir doktora daha gideceğim.

Bu arada flood yapılan gereksiz mesajları sildiği için teşekkür ederim yönetici arkadaşa.

kulak sinirleri cok naziktir cok gerekmedikce dokunulmamasinda fayda vardir en ufak bir operasyonda kalici kulak cinlamalari oluyor hicbirsey olmazsa:( ameliyat yaptilar diye isitme kaybin durmaz hatta ilerlemeyecegi varsa ilerler
ben her ameliyattan sonra ilerlediginden kahpe felek diye iyti bir soverim:mad: sanki ne vardi doktor telefonla bile konusabilir anlayabilirsin diyince hemen ucup bilir bilmez koklear implant taktirdim:mad: korolasi doktora inanmasaydim keske ama son pismanlik fayda etmiyor:( guzel bir isitme cihazi almaya kalkiyorum hooop ameliyat iste:mad::mad::mad:

shukufe;

Çok geçmiş olsun, başınıza gelen talihsiz olayları okudum. Bu yüzden doktorlara güvenemiyoruz işte. Ne yapacağım ben de bilmiyorum. Belki zararı olmaz ise duruma göre cihaz kullanırım eğer benim kulağımdaki sorunum ilerleyici değilse. Bir kaç doktorla daha görüşüp fikrini alacağım. İlerleme durumu yok ise cihaz kullanabilirim belki. Belki de böyle idare ederim. Bilemiyorum, risklerinden korkuyorum.

Arkadaşlar bu arada dijital ve analog cihaz olayı nedir. İnternette araştırdım, birinde sesleri otomatik ayarlanıyormuş. (Dijital) Peki ya analogda biz mi ayarlıyoruz? :confused:

Vallahi bazı arkadaşlar ameliyat ol diyor, bazısı ise riskli diyor. Olan arkadaşlar da memnun değil. Yahu çıkmazdayım. Kaç gündür düşünüyorum.

Güncel, çevremde ameliyat olmuş kişi hiç bulamadım yahu. İnternette dahi bir siz arkadaşlar varsınız. Başka olan göremedim.

Ligoras, iç kulak ameliyatları her zaman risklidir ve gerekmedikçe asla olmamalı. Bende baş dönmelerinin şiddetle nüksetmesi nedeniyle( dr. test esnansıda sinire dokunmuş olduğundan yan etki olarak başdönmeleri başlamıştı)yıllarca başdönmesinden muzdarip oldum. O kadar kötüydü ki anlatamam.
Sonra şimdiki Dr. i buldum. o ameliyatı mecburen yaptı ve düzelme sağladı. Senin sorunun tam nedir? Her rahatsızlık farklıdır ve kişiden kişiye farklı sonuçlar alınır. Önemli olan burada doğru DR. dir. Ama şunu söyleyebilirim benim ameliyatı olduğum Dr. Türkiyede iç kulak üzerinde 1 numara deniyor. İç kulakta her doktora güvenilmez. Basit bir rahatsızlık değil. İç kulak beyinle bağlantılı. Çok iyi araştırman lazım. Devlet hastanelerine şahsen güvenmiyorum. Ameliyatları asistanlarına yaptırıyorlar. Dr.lar ise parayla çalışıyor sana orada. Dr.e Devlet hastanesinde para vereceğine git özelde yaptır. Sağlık bu..

Shukufe Dr. lar Cİ implantla duyarsın diyorlar. (öyle derler. her ameliyattan ceplerine para giriyor)CI ile asla normal duyulmuyor. Ben Almanyada Dr. la da görüştüm. Hannover Tıp Ünıv. CI implant biyonik kulak nakli yani, konusunda dünyada en iyilerinden ve Dr.lar Türkiyedeki gibi ek para almaları yasak olduğundan işi para nedeniyle yapmaları mümkün değil.CI İmplant küçük çocuklarda konuşmayı ve dudak okumayı daha iyi öğrenebilsinler diye yapılırsa faydalı olabiliyor. Yetişkinlerde pek faydası yok. Yetişkinler için işitme cihazı kullanılması daha faydalı. Boşuna iç kulağın kurcalatılmasına gerek yok. Bende test sonucu kötü yan etkiler (başdönmesi) bırakmıştı. Asla asla tavsiye etmem iç kulağın kurcalanmasını.

nisanruzgarı;

Çok teşekkür ederim. Gideceğim hastane özel hastane zaten. 2.000 TL para ödeceğim. Yav düşünüyorum da aslında doktorun para için yapacağını sanmam. Yan, bu 2.000 tl den ne kadarı doktora kalıyor ki. Yani para için yapacağını sanmıyorum ama kendisine güveniyor hekim. Yine de riskli bir ameliyat olduğu söyleniyor. Herkesin de sağlık sorununun farklı olduğunu düşünüyorum sizin gibi. Bakacağız artık doktorla görüşeceğim.

Arkadaşlar ameliyat malum riskli ama bir yandan da bünyeden bünyeye farklılıklar olacağını düşünüyorum. En önemlisi de duyma sorunumun ne olduğunu bilememek. Belki de çok basit bir şey olabilir. En azından doktorumla konuşup, riskin büyük olması halinde müdahale edilmemesini rica edeceğim. Bakalım valla bu stresten kötü oldum. 16 gün falan var doktora gitmeye. Kendisi başarılı bir doktor, burun ameliyatıma bakarak söylüyorum. :)

Arkadaşlar şimdi aklıma geldi. Yaklaşık 4 sene önce ve 1,2 sene önce ağzımı burnumu kapatıp nefes vermeye çalıştığımda sol kulağımdan pısst diye ses geliyordu ve kulağım açılıyordu. Yani çok çok net duyuyordum. Belki de orta kulağa tüp yerleştirebilir doktor. İki sene önce kulak zarım delinmişti ve baya iltihap akmıştı. Bu iltihapta orta kulakta biriken ve dışarı çıkamayan iltihaptı. Denizde takla vs derken basınçla patladı zar ve dışarıya çıktı sıvı. Vallahi eğer böyle ise iç kulak ameliyatı bile olmayabilirim ama açık bakılacak dendi. Belki anlattıklarım ameliyatın seyrini değiştirebilir. İnşallah.

Bir kaç gün içerisine ameliyat olacağım. Karar verdim arkadaşlar.

İç Kulak Ameliyatı Oldum! (Kemikler arası kopukluk varmış!)

Merhaba,

Arkadaşlar foruma konu açmıştım yalnız bazı arkadaşlar olmamam konusunda ısrar etmiştiler. Onlar da kendine göre haklıydılar. Gerek çevreden duyduğu şeyler, gerek kendi operasyonları. Yalnız şunu unutmayalım, herkesin bünyesi farklı ve hastalığı başka olabiliyor. Mesela 2,3 doktor otoskleroz demişti, gittiğim son 3 doktor ise kulağı açıp bakmamız gerek dedi.. Forumdan arkadaşlar tamamen işitme kaybı oluşacağı ihtimalini de söylemişlerdi.

Şimdi şöyle;

MR'da kemikler vs. tam görünmemişti doktor açıp bakmamız gerek dedi diğer 2 doktor gibi. Herneyse, dün sabah 09:00 gibi ameliyata girdim öğlen 12'de çıktım. Sürekli ağrı kesici, antibiyotik yapıldı yalnız öyle aman aman, ağlayacak derecede bir ağrı yapmadı. Hatta diş ağrısı sızlaması gibi. Bu arada tahmin ettiğim gibi kulak zarımda da yırtık çıktı. Daha önce de yırtılmıştı denizde yüzerken oradan anlamıştım.. Doktor kıkırdak ile yama yapmış.

Bu arada odasındaki resimde gösterdi.

kulak.jpg

Çekiç/örs kemiğini gösterdi yanlış hatırlamıyorsam. Bu kemiklerde kopukluk varmış. Çimento ile yapıştırdığını söyledi. Mâlum çok küçük olduğu için kemik ve kulak içi zor olduğunu söyledi. Zamana bırakacağız artık durumu.. Tecrübe olması amacıyla yazdım arkadaşlar. Aynaya baktığımda yüzümün yarısında alnımdan dolandırılarak düğüm yapılmış koca bandaj vardı. :) Daha sonra doktor onu ve altındaki sargı bezini çıkardı. Geriye bir tek kulak deliğimdeki bez kaldı onu 6 gün sonra alacak. Yani ameliyattan sonraki 1 gün dahil 1 hafta sonra çıkmış olacak.. Şu an birinci gün olmasına rağmen bilgisayar başındayım hareketlerime, adımlarıma dâhi dikkat ediyorum. Yemek rahat yiyorsunuz yalnız daha birinci gün olduğu için çenenin eklem kısmı hani şu tam kulak memenizin altında oluyor arkadaşlar ağızınızı açıp kapatırken orada oynama oluyor. Yemek yerken hafiften sızlamayı tetikliyor. Sonra geçiyor tabii.. Hele esneme gelirse düşünemiyorum halimi herhalde acıdan bayılırım.

Arkadaşlar yazdıklarımı örnek alarak kesinlikle aa bende de bu ağrıdan var, bu teşhisten var kesin benim de böyle diye düşünmeyin. Sadece ameliyat hakkında tecrübemi paylaştım. Çünkü herkesin ameliyatı, başına gelen travmaya göre değişebilir. Kesinlikle örnek almayın yazdıklarımı.

Kesinlikle geciktirmeyin derim sağlık konusunu.

Not: Daha önce foruma açtığım konu;

http://www.engelliler.biz/forum/saglik-genel/103236-ic-kulak-ameliyati-geciren-var-mi-1.html

gecmis olsun ligoros insallah artik saglam duyarsiniz
valla dun ameliyat ol bugun klavye basina gec tam tafsilat boyle yazi yaz browaa hangi arada cikardi seni hastaneden doktor:) genel anestezide bir gun muhakkak hastanede yatmak zorundasiniz agriyi bosver sen anesteziden kafa kalmiyo insanda sersem sepet bikac gun geciririm ben her kulak ameliyatindan sonra
benimde sozde duyan kulagimda zar delik galiba doktorum iyice biktiki zari yamayalim demedi simdiki doktoruma cok guvenirim sagolsun onun takibi altindayim ne derse her dedigini yapiyorum sayesinde menenjit olmaktan kurtuldum sagolsun LEVENT SENNAROGLU doktorum turkiyede 1 numara doktorumun uzerine doktor tanimam ondan onceki doktorlarta gitmeden levent beyi daha once tanisaydim ben boyle sagirmi olurdum:(

Sağolun size de geçmiş olsun. Bugün ikinci gün. İşte Ocak 21 saat 09:00 gibi ameliyata girip 11:55 gibi çıkmışım. Sonrasında o gün hastanede kaldım dün de 12 gibi çıktım geldim.. Yani hareket falan edebiliyorum ama çubuk kraker bile yerken kulağımı arada acıtıyor. Yumuşak yiyecekler yemeye özen gösteriyorum. O kulaktaki tampon tam olarak nerede acaba? Çıkarken acıtır mı yav düşünmeye başladım. Burun tamponu tecrübem var da daha önceden ehehe.. :) Sanırım tam zar içerisinde değil tampon ama bana öyle gibi geliyor sanki kulak zarıma değiyormuş hissi var. :)

Merhaba,

Bugün ameliyatın 9. günü ve 18. günümde ikinci tamponlar alınacak delikteki. Aspiratörle temizlenecek. Arkadaşlar kulağımızda bulunan 3 kemikten 2'si birbirinden ayrılmış. Çekiç ve üzengi yanılmıyorsam. Ben de internetten araştırdım vücudumuzun en küçük kemiği ve pirinç tanesi kadar olduğunu öğrendim. Doktorum İnşallah problem olmaz dedi. Çimento ile yapıştırmış. Şu an ne desem boş. Kulak zarım parçalandığı için kulağımdan alınan kıkırdak dokusu ile giderilmiş. Damla kullanıyorum. Minimum iki ay sonra kesin yorum yapabilirim diye düşünüyorum. Ortalama iyileşme süresi. Aspiratörle temizlenecek 18'inde. Şu an yapacağım yorum sağlıklı olmaz hele ki tamponlar kulak deliğimde iken. Ameliyat sonrası kulağınızın üstünüze yatmamanız lazım mâlum. Ağrı fazla olmuyor. Majezik ağrıyı geçirmeye yardımcı oluyor. Ameliyat sonrası 1. günde bilgisayara oturdum ama ağır kaldırmamaya ve basınç oluşturacak hareketlerden kaçınmaya dikkat ettim. Her türlü soruyu ister buradan, ister özel mesaj ile sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplarım.

trabzon tıp Profosor Dr. OSMAN BAHADIR tavsıye ederım bır numara desem yerı cunku ben ıkı ay once oldum cok da memnunum

Daha doktorumu tavsiye etmeyeceğim. Kendisine de sormadım zaten fakat şunu söylemeliyim, burun ve kulak ameliyatım olumlu yönde ilerliyor. :)

Arkadaşlar zarın iyileşme süreci yanılmıyorsam 2 ay sürüyor ortalama. Ben 18. günümdeyim şu an. Kulağımın içindeki tampon çıktığında içeriye giren hava sesini bile farkettim. Eskisinden daha iyi duyuyorum. :) Kulak içi de temizlendi. Fakat öyle sağ kulak gibi net duymuyorum. Daha çok yeni. Ortalama 2 ay olması için 42 gün daha var. :) O zaman net olarak anlayacağız durumu. Sağ kulağımı işaret parmağımla kapatıp klavyeden herhangi bir tuşa tık, tık, tık.. şeklinde bastığımda çok net duyabiliyorum. Açılma oldu yani eskisine oranla. Çok değişik bir his yahu.. :) Eskiden böyle net duyamıyordum. İnşallah 2 aylık süreçte bir sıkıntı olmadığı sürece iyileşirim. Geçmiş olsun arkadaşlar..

Benim hatırlarsanız iç kulağımdaki çekiç örs veya üzengi kemiklerimden biri kopmuştu. Çekiç veya örs olması lazım. Bir de zarım tamamen parçalanmış. Kulağımdan kıkırdak alınarak tamamlandı.

sag kulagimiparmakla tikayip kalavyenin tusuna bastigini duyuyorsun:)
senin o tikadigin kulak tam duyuyor naber:)neylede tikasan duyarsin:)benim cihaz 1 haftadir bozuk hicbisey duymuyorum desemde klavyenin dugmesini basinca parmak uclarimla duyuyorum hafif tik sesi CIHAZI YENI ALDIM :)simdi kafama iniyo sesler
olumlu yonden ilerledigine sevindim

shukufe;

Umarım memnunsunuzdur yeni cihazınızdan. Zamanında verdiğinzi tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Yahu diyorum anneme falan, sizin gibi kesin kapattığım kulak duyuyor diyorum. Annem ise yok yahu ameliyatlı kulak duyuyor diye ısrar ediyor. :) Fakat tampon var iken sağ kulağı parmağımla kapattığım halde hâlâ işitebiliyordum 3. kulağım olmadığı hâlde. :) Neyse, bir ara çok aktif duyuyordum sesleri. Şu an yara, sıvı gibi pislikler var. Zaman gösterecek. Şu an emin olmadığım için bir şey yazmıyorum ama geçirdiğim ameliyatı detaylı şekilde anlatacağım.

Akıntı oldu kulağımda fakat dün vazelinli pamuk yapmıştım (ilk defa) Bu yüzden arkalı önlü bolca hatta kulağıma resmen vazelinle sıva yaptım. :) Bu yüzden vazelin kuru yaraları yumuşattı ayrıca kulağıma damla damlatıyorum iki günde bir defa. Sanıyorum ki bunlar akıyor. İltihap olsa herhalde az çok ağrı olurdu. Yarın kontrole gideceğim tekrar (10 günde bir)

iyi olmaniza sevindim ama akinti
bu cok onemli yarin doktora gideceksiniz nasilsa lutfen her seyden onemli olan isiniz o olsun ihmal etmeyin gitmeyi ne kadar ileri geri konussakta doktor olmadan halimiz harap bi kere
genede iciniz rahat olsun doktor cabuk anlar iltihap varsa birde vazelin yaptiginiza gore banyo icin olmali su kacirdiysaniz eyvah:( cunku yaralar daha tam iyilesmemis olabilir bu su kacirma isine cok dikkat etmeli eger kulakta sorun varsa benim kapali koklear cikarilan kulak ara ara akar az da olsa panikle doktorumu arar kosarim sagolsun temizler tavsiyelerini verir kurtulurum bu dertten
cihaz isi pek hos olmuyor alicam diye ayarlama oturmayi hic sevmesemde butun sesler gidince oyle sevine sevine katlaniyor cihazi takinca dunyalar benim oluyor konusmalari iyi anlamasamda ses duymak dunyalara bedel
hersey gonlunuzce olsun insallah iyi saglikli sekilde duyarsiniz

shukufe;

Çok teşekkürler. İnşallah siz de dahil tüm arkadaşların sorunu sona erer. Baksanıza yüz nakli bile yapılıyor pilot olarak sınırlı. Tabii ki daha iyi şeyler olacağına eminim teknolojinin de gelişmesiyle TIP alanında bir çok şey olacak. Daha yapılmadan önce bile bir sürü test yapılıyor. İnşallah kısa sürede başarılır. Benim de daha belli değil. Fakat telefonu sol kulağıma tuttum, sesleri az çok duyabildim.

-----------------

Arkadaşlar dün ayın 18'i, kontrol günümdü. (her 10 günde bir gidiyorum) Bu sadece kontrol. Kulak içine su kaçmaması gerektiği için kulak temizliği vb. şeyler yapılmadı. Kulağımın içindeki yaralar aynı şekilde duruyor. Zar kontrol edildi ve damla bazı iyileşmiş yara dokularını yumuşatıyor onlar temizlendi. Zara baktı doktor herşey normal dedi. Sol kulağıma telefonu tuttuğumda duyabildim sesleri az çok ayırt edebildim. Bahsettiğim gibi arkadaşlar kulak zarım parçalandığı için benden kıkırdak alındı oraya yama yapıldı. Çekiç, örs ve üzengi üç kemikten birinin arasında kopukluk vardı hangisi hatırlamıyorum. Zar ve kemik ameliyatı olduğu için kesin sonuç minimum 3 ay sonra belli olacakmış. Daha öncek kulak zarımda delik vardı iltihap akmıştı. O bile 2 ay gibi bir sürede kapanmıştı tam olarak. Sormak istediğiniz sorular varsa elimden geldiğince yardımcı olurum. Bu arada beni örnek olarak hastalığım bu diye teşhis koymayın arkadaşlar. Çok farklı oluyor çünkü hastalık. Aynı gibi görünse de farklı şeyler çıkıyor. 10 gün sonra tekrar kontrole gideceğim. Bir süre sonra odyometri işitme testi yapılacak. Herhalde kulak tam iyileştikten sonra.

iç kulakta ameliyat diye bir şey yok.. sadece kreç olur.. banada aynısnı dedi o kadar dr gittim yapacak bir şey yok herşey temiz yerinde dediler.. en son gaziantepde bir doçdr gittim. oda dediki kardeşim bir açıp bakayım bir inceleyim dedi.. ben tamam olur dedim.. açtı kulgımı incelemiş dediki, iç kulak büyüme yapmış ve tüyler ölü .. yapacak bir şey yok. ama birşeyde kaybetmedim ameliyatla...

ama burundan kemik aldı benden, işitmem %20 geri geldi.. ve hava basıncı yapip çok çınlama oluyordu burun kanalı açıldı çınlamadan büyük ölçüde kurtuldum!! çok şükür

Muzo;

Darısı diğer arkadaşların başına. Bakalım daha yaralar var benim de zaman gösterecek.

Üst Alt