Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İç kulak ameliyatı Teflon Piston hakkında bilgi..?
Arkadaşlar Doktorum iç kulakta kireçlenmeye bağlı TEFLON PİSTON ameliyatı önerdi bu ameliyatı olan çevresinde olan var mı? Paylaşımlarınızı sabırsızlık ile bekliyorum...
Merhabalar İlker bey, benimde sol kulakta kireçlenmeden dolayı işitme kaybı vardı, günlük hayatımda zorluklar yaşıyordum, İstanbul'da 2016 yılı Temmuz ayında ameliyat oldum, teflon piston kulağıma yerleştirdiler.
Ve bu gün şunu diyorum iyi ki bu ameliyatı olmuşum.
Not:Son 5 yıl boyunca her 6 aydı bir gerek devlet ve gerekse özel hastanelerde kontrole gidiyordum, bana söylenen söz şuydu hep aynı şey ameliyata geç kalmayın.
Hiç terettütlerin olmasın, çünkü doktorların bana söylediği söz şuydu kulağını açıp baktığımızda eyer ki kireçlenme çok ilerlemişse hiç bir şey yapamayız diyorlardı. Tabi ki her ameliyatta olduğu gibi hepimizin endişeleri oluyor, ayrıca ben İstanbul'da özel hastanede ve KBB bölümünde profesör beni ameliyat etti. Şimdi çok şükür iyi ki de bu ameliyatı oldum.
shukufe,
Sağ kulakta ileri derece işitme kaybı var onun için phonak naida kullandım uzun süre ama şu aşamada artık ondan da fayda görmez oldum. İmpalatı artık ciddi ciddi düşünür oldum ve ilk müracaatımı yaptım. Yapılan MR dan sonra DR un incelenmesi sonucu sağ kulak impalat SOL kulak için ise Teflon piston (kireçlenme) ameliyatı önerildi.
İlk önce kireçlenme ameliyatı daha sonra impalat önerildi. Kireçlenme ameliyatından fayda görür isem cihazlı veya cihazsız impalatı ötelerim..
cemocan33,
Hacettepe Levent SENNAROĞLU ve Demir BAJİN ikisine de muayene oldum. Hatta Filiz hanıma da muayene oldum. 3 doktor da önerdi ilk önce kireçlenme ameliyatı daha sonra impalat..
ama napcaksın gormezden gelıp ellerını opuyoruz buyuk bı vızıte parasına dert sagırlık olunca
onun dedıklerını yap bence doktor amelıyat vede teshıs konusunda cok ıyıdır bak.
ne guzel ıste bu teflon pıston amelıyatın ıse yararsa en azından bı on onbes sene gıder.koklear ımplantın daha gelısmıslerı cıkar ona kadar. belkıde omur boyu ıse yararda normal duymanın tadıyla yasarsın.
allah ıslerını rast getırsın ıyı duymalar.
Stapes cerrahisi ciddi bir ameliyattır ve tecrübeli bir doktor gerektirir. Levent Bey orta kulak ameliyatlarında oldukça başarılı bir doktordur.
Odyogramınızı gönderirseniz, daha geniş yorum yapabilirim.
Geçmiş olsun
Markina
Hiç düşünme ameliyat olmaya karar ver. Bende aynı tereddütü yaşadım ama şuan çok memnunum herkezin olmasını tavsiye ederim. Ama doktoru çok önemli. Ona dikkat edin