Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İçe dönük ayak, pes ekinovarus ve polio sekeli ile ÖTV'siz araç almak!?

bssk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar;
Bugüne kadar rapor almayı düşünmediğim için açıkçası son gelişmeleri sormak istedim.
Doğuştan çarpık ayak(içe dönük) pes ekinovarus ve polio sekeli rahatsızlıklarım mevcut(2 ayakta da) şimdi gün geçtikçe bilek zayıf, çok hızlı yorgunluklar ve bana çıkarttığı sıkıntılar olmaya başladı. Tabii aracım olmadığı için OTV siz alma hakkım da olabileceği için bu durumu değerlendirmek istedim (Askerlikten muaf edildim bu arada 8 yıl önce)

Şimdi

1) öncelikle ehliyete mi başvurmalıyım, aile hekimime başvurup sonra mı Engelli Sağlık Kuruluna gitmeliyim yoksa önce engelli raporunu da alsam sonra ehliyet konusunu halletsem sorun olur mu ( Hali hazırda B sınıfı ehliyetim mevcut, yaklaşık 10 yıllık)

2) 2 ayağımda da bu sorun ve ameliyat durumu mevcut, sadece sol ayak için mi ısrarcı olsam? (2 ayakta sorun olduğu yazılırsa, vergi dairesi illa araca aparat takmalısınız diyebilir sanki, ben sadece otomatik araç alabilmek için, aparatsız için başvurmak isterim) Bu arada normal hayatımda erken yorgunluk, diz ve üst bacak ağrısı yapıyor.

3) Ankara'dayım, şehir hastanesi önerildi. Randevusuz gidilmiyormuş, Ankara için öneriniz ne olur?

4) Önce engelli raporunu da alabilirsiniz derseniz, bu raporda 'otomatik araç kullanır' ve 'tertibatlı araç kullanır' vs yanı sıra ''ötv indirimli tertibatlı araç kullanır'' vs mi yazmalı acaba rapor ekibine nasıl uyarı yapmalıyım?

Teşekkürler

Merhabalar, öncelikle bu yola girdikten sonra yani rapor alma aşamalarında sizin isteklerinize göre hareket edilmez, engelli olarak belirlenmiş bir kişinin uygun kodlara göre tertibatlandırdığı araç dışında bir aracı kullanması hem büyük para cezası hem de adli bir işlemin başlamasına neden olur yani rapor olaylarına ötvsiz araç (ki şu anda en kötü zamanlarını yaşıyor eskiden lüx suv bile alanlar varken artık fiat egea aldım diye sevinir olduk) alayım olarak bakmassanız daha iyi olur. Acizane tavsiyem...

Hangisine önce gideceğinizin önemi yok, ben olsam önce engelli kuruluna girerdim. ötvsiz araç için ikisi de gerekiyor. Önemli olan engelli raporu almak için başvuracağınızda ötvsiz araç için başvurduğunuzu baştan belirtmelisiniz, tabii engel durumunuz başka rahatsızlıklarla beraber %40 üzeri çıkarsa her türlü engelli hakkından da yararlanabilirsiniz. Engelli sağlık kurulu raporunda açıklama kısmında mutlaka "Hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresi olmalı, bu ifade yoksa ötv'siz araç alınamaz. itiraz edip ekletme yoluna gidilebilir ama uğraşmak gerekir. Kurula ilk girdiğinizde uygun bir şekilde bunu da belirtebilirsiniz. Aparatsız sadece otomatik için sol ayak olayı dediğim gibi size sorulmaz ki sağ ayak asıl işlevi gören ayak olduğu için kesin aparat olacaktır diye düşünüyorum.

Merhabalar;
Bugun sağ ve sol 26 + 26 oran verildiği söylendi. Rapor Pazartesi.. Sağ ayak 26, sol ayak 26; toplam kaç oranım olur? 40 üzeri olacağı ve araç ibaresi de eklendiği söylendi. Teşekkürler

Bu rapora göre ne yapmam gerekir?

Merhabalar,
2 Ayağımda da doğuştan ameliyatla süregelen pes eqinovarus rahatsızlıgım nedeniyle rapor aldım ve çıktı.

HASTANIN BİLATERAL AYAK BİLEĞİ OPERASYONA BAĞLI ANKİLOZE. SAĞ AYAK
BİLEĞİ: DORSOFLEKSİYON 10-19 DERECE KISITLI,PLANTAR FLEKSİYON 20-29
DERECE KISITLI , KİŞİ ÖZÜR ORANI: 26 SOL AYAK BİLEĞİ: DORSOFLEKSİYON 10-19
DERECE KISITLI,PLANTAR FLEKSİYON 20-29 DERECE KISITLI, KİŞİ ÖZÜR ORANI: 26
TOPLAM KİŞİ ÖZÜR ORANI %26+ %26 = %45

Yani oran %45

Sanırım engelli haklarından yararlanabiliyorum (vergiler, toplu taşıma vs.)

BAŞVURU NEDENİ ÖTV İNDİRİMİ VE DİĞER ENGELLİ BİREY HAKLARINDAN FAYDALANMAK.

HASTA TAŞIT KULLANIRKEN FREN, GAZ, DEBRİYAJ ARASINDAKİ GEÇİŞLERDE BİLEK HAREKETİNİ YAPAMAZ. SADECE HAREKET
ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR

Yani engelli haklarından yararlanabilirim ve de OTV indirimli araç hakkım da olur değil mi? Otomatik araç kullanmamda sorun olmuyor, yani OTOMATİK araç , OTV indirimli alabilirim gibi duruyor.

Tecrübeli arkadaşların yorumlarını beklerim

Bir de benim B sınıfı ehliyetim 15 yıldır var ve ben aktif olarak otomatik araç kullanıyorum. Şirket aracımda da öyle. Şimdi bu raporla aile hekimimin yönlendirmesiyle il sağlık tertibat gerekir derse ki dediğim gibi aktif kullanım yaptıgım için gerek yok, yeni alacağım araç için olmasa da şirket aracı için sorun olacaktır. İş durumum bile etkilenebilir. Lütfen bu konuda bana bilgi aktarır mısınız? Sadece 78, 47, 10.02 gibi kodlar benim zaten işimi görüyor ancak dediğim gibi, tertibat yazılır ise şirket aracı konusunda iş durumum bile etkilenir

bssk hocam, son durum nedir. Sizinle birebir aynı durumdayım ve özel tertibat olmasını istemiyorum sadece otomatik olsa işimi görüyor. Bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz. Bende heyete başvurmayı düşünüyorum yaşım 30

Üst Alt