Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İçimden hiç birşey gelmiyor. Depresyonda mıyım?

Konular
18
Reaksiyonlar
122
Öncelikle hayırlı bayramlar. Bir konu danışacağım. Elbise dolabım ağzına kadar çakılı. Lakin çapulcu gibi giyiniyorum. İçimden giyinmek gelmiyor. Kendimi zorluyorum ama pek başarılı olamıyorum. Gidiyorum pasaklı gibi giyiniyorum. Bazen şeytanın bacağını kırıyorum. Bu sefer gerçekten çok hoş giyiniyorum. Misal bir iş yapıcam o işi yapmak istiyorum ama bir türlü ayağım gitmiyor. Bunu alamadım. Not : okb tanım var .
Acaba depresyonda mıyım . Deli miyim ne

Bir şeylerin değişeceğine dair inancının yitirildiğini ya da hayatta seni mutlu edecek ve sana o güzel kiyafetleri giydirmeni sağlayacak biri veya birilerinin eksikliğini yaşıyor olabilirsin.

@Artı_Noksan,
Kendimden örnek vericem bende ilk rahatsizlanmadan önce kişisel bakımı giyimimi tam yapmiyordum dışarı çıkmıyorum meğer rahatsizlanmadan once belirtilerdenmiş bı sariyo birakmiyo genelde ondan beridir hayatımı duzene sokamiyorum 3 gün yapiyom 4 gün yok yada yarım toparlamak zor geliyo günlük rutin yapmam gerekirken bence doktoruna Danış bisiler yapsin yada psikologa yönlendirsin kesin faydalı bisiler yaparlar senin için

okb de böyle sıkıntılar gözükür babamında bir dolap kıyafeti var ama gider en kötüsünü giyinir tekrar bi piskiyatriye görünmeni öneriirim.

Yorucu oluyormu babamda bazen çok kapıları kilitleri kontrol ederdi bazı şeylere kafayı takardı uyuyamazdi oda olabilir bilmiyorum diyodu amaç ilaç kullanamadı hiç belkide bana bak ben yapabiliyorum demek istemiş olabilir mücadele ruhu biraz yüksek onun belli olmaz

Gerçekten çok hoş kıyafetlerim var. Yok değil. Eskiyecek vs değil , biriktirme vs huyumda yoktur. Çok insana da hediye ederim. . Elim yüzimde düzgün hamd olsun. Ama bilmiyorum aynalara vs pek bakamıyorum. Giyindimmide o biçim giyiniyorum. Giyinmeyincede çingene gibi oluyorum. Anlayamadım, çıkamıyorum işiin içinden.

@Artı_Noksan,
Bende hastalanmadan önce kendime iyi bakardım hergun bakımımi yapardım sonra tembellik üşengeçlik isteksizlik bıkkınlık geldi mücadele etmeye çalışıyorum güzel giyinip kendime bakım yaptığım zamanlar iyi hissediyorum ama sosyal olmadığım için kim için yapiyosun falan diyorum bazen sonra bırakıyorum. Ondan sonra🤣 baştan bidaha normalde rutin olan birşeydir bakım işleri

Lise 2 de başladı. Şimdi o yıllara bakıyorum ne kadar rahatmışım. Arada milyon uçurum var . Şimdi titiz, kuralcı, mükemmeliyetçi, alıngan, titiz, değişik birşey olmuşuz :)

@Artı_Noksan,
Benim üniversitede ortalarında başladi sonrada bıraktim zaten ama şu var gene bakım yapmaya çalışıyorum ama insan hayatında biri olunca bu gibi seylrre daha dikkat edip özen gösteriyor sebepsiz taş yerinden oynamıyor ben genelde uşengeç diyorum kendime zaten ne geliyorsa başıma ondan geliyo o konuyu aşabilsem aktivitelere daha çok katılır ruh halimi duzeltirdim

Bende saç vs takıntısı oluyordu. Simetrik olacak herşey :) o yüzden ayna vs bakmazdım. Farz edelim baktım mutöaka birşeyler takardım. Muhtemel bununda etkisi var.dır.

Yorucu olmuyormu iyi dayanmişsin 🤣Bende hergun saçlarımı yikardim yapardim günlük kıyafet falan ıslak saçla cikmaktan yüz felci yaşadım 1hafta joker gibi geziyodum ortalıkta bugunlerin böyle olacağını bilsem geleceğimi planlardim hicbiriyle ugrasmazdim

@Artı_Noksan o.k.b takıntınız herşey düzenli olsun. Kimisi temizlik takıntılı sizinki tam olarak ne ? Öncelikle kendinizde düzgün giyinmediginizi ve bişey yapmak istemediginizi farkedebilmeniz degiştirmeyi istemeniz bu durumdan rahatsız olmanız iyi birşey bana göre. Rahat edebileginiz kıyafetleri giyiyorsunuz ev ortamında kötü birşey degil. Bir işi yapmak isteyipte yapamama konusunuda erteliyor olabilirsiniz. Yapacagınız şey çok zaman alacak birşey ise onu günlere bölerek yapın. Birazını 1 gün yapın kalanını ertesi gün yapın . Eger çok zaman almayacak birşey ise o şeyi yaptıktan sonra sevdiginiz birşeyle kendinizi ödüllendirin. Kendinize olumlu dil kullanın olumlu düşünün kendinizi cesaretlendirin. Spor yapın . İyi giyinmek istediginizi kendinize hatırlatın . Atıyorum yarın ki giyeceginiz kıyafetleri 1 gün önceden hazırlayıp ertesi gün mutlaka giyinin. Hastalıgınızdan kaynaklı oldugunu düşünüyorsanız doktorunuza sıkıntılarınızı anlatın

Hayat hikayemi anlatsam sabaha kadar bitmez. Okb su ile başladı. Defalarca El yıkamalar musluk bozmalar ( sıkmaktan) , saatlerce gusletmeler , kapı Ocak vs kontrolleri, saç baş takıntısı , 44 rakamına takıntı, her yazıyı okuma, mükemmelliyetçilik, sık sık beynin geviş getirmesi, anksiyete, kaygı, korku, sebepsiz ağlamalar, gülmeler, sorduğum sorularo tekrar tekrar sormalar, çalışmama, işlerimi hep takıntılar iptal etmem, kuralcı datik olmam, düzenli olmam, hayvanlara , dokunamam kapı kollarına dokunamama, rüyaları gerçekten ayıramama, hayal kursam bile takıntılar oluyordu vsvsvs. Bunlar ufak tefek şeyldr. Saygdığım şeyleri tekrar tekrar saymam, insanlara aşırı acıma duygusu bunlar gibi encay çeşit şeyler. Ne acayip İşler :):):

Mükemmelliyetçilik ve OKB var ve hastalıktır. Bir Psikiyatriste git sana antidepresan yazsın. 1 sene kullan kendine gelirsin.

OKB nin amaliyatı varmış, randevu alıp amaliyat olalım. 2 gram beynimiz kaldı onuda alsınlar. 😂

Cipralex benden bu olumsuz havayı alıyor
Uefa 2024 maçları ve internet dizilerine sardım evdeyken iyi vakit geçirtiyor

BIRŞEYI KAYBEDİNCE GERÇEKTEN DE DEĞERI ANLAŞILIYORMUŞ BEN ÇOK ŞÜKRETMEYE BAŞLADIM

Üst Alt