Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İcra borcu olan kardeşim nedeniyle benden para isterler mi? [Hukuk]

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evet icra borcu olan kardeşimin üstünden benden hak alabilirlermi yada şöyle sorayım benim kardeşim araba kiralamıştı iş için fakat işleri kötü gidince rent a cara ödeme yapamadı boş kağıda imza atmış 20 milyar liralık senetle borç yapmışlar ödeyemeyincede eski hasarlı bi aracına el koydular kardeşim 2 ay dır bende kalıo rahmetli babamdan ailemize kalan evde bu evde işte 7 kardeşinde hakkı var şimdi rent a carcılar kardeşimin bu evde hakkı olduğunu bahane edip eve el koyabilirmi ev tapu tahsis belgeli benim korkum evin elden gitmesi hacizciler adamın donuna kadar alıomuş hatta 3. dereceye kadar olan akrabalarından bile alabiliomuş diye duydum yani böyle bişey olabilirmi

evet olayı ayrıntılı anlatmak için biraz araştırma yaptım öncelikle öğrendiklerimi yazayım sonra sorumu sorarım 1. icra dairesinde kambiyo senetlerine (çek, poliçe ve emre muharrer senet) özgü haciz yolu ile yapılacak takipte ödeme emri başlıklı icra dairesinin yazısında 15.08.2012 tanzim tarihli senet 20.000.00 tl lik bono gözüküo kardeşimin üstünde bu borç 15.01.2013-01.09.2015 tarihleri arasında işlenmiş faiz yapılarak 7.225.34 tl eklenelerek 60.00 tl komisyonda eklenip toplamda 27.285.34 tl toplam alacak olarak belirtilmiş şimdi ilk olarak 10 gün süre verip ilgili hesaba para yatırılması istenmiş son olarak mal beyanında bulunulması istenmiş bu yapılmazsa hapis cezasıyla ihtar edilmiş bu belgeyi icradan ben gidip kardeşim adına aldım 02.09.2015 tarihli bu karardan bayağı süre geçmiş doğal olarak mal byanında bulunulmuş heralde bulunulmasa çünkü bizim kardeş tutuklanırdı die tahmin ediom şimdi şöyle bişeyde var bizim kardeşin başkasından aldığı ama üstünde olmayan araca el konulmuş karşı tarafın avukatıylada görüştüm aracı bizim kardeşin almasını ve karşı tarafla anlaşmasını falan söyledi tahminime göre araç üstünde olmadığı için alamadılar
biggrin.gif
ayrıca bu ev olayınıda sordum ortaklı gecekondu olan evi kardeşler istemese bile alacağını bahane edip evi satabiliolarmış ama bence saçma
biggrin.gif
çünkü benim ve diğer kardeşlerim evin satılmasını istemedikçe bu evi zorla sattıramazlar ha isterlerse iş değişir ama herkes satmasını isterlerse olur die biliom ben şimdi hukuku bilen arkadaşlardan öğrenmek istediğim bu olay ilerde nasıl sonuçlanır bizim kardeş çalışmıo ona öde dioz umursamıo zaten şu an ödücek durumdada değil yani hiç ödemez yada ödeyemez ise ilerde ne olur hapse girermi bizim kardeş acaba

Arkadaşım evin bir tapusu varsa ve kardeşiniz de bu tapuya hissedarsa evi sattırabilirler.

Böyle durumlarda ev izale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) denilen bir yöntemle satılır. O kişinin hissesine düşen paraya el konulur, kalan para da diğer hissedarlara verilir.

Yani ev sattırılmaz falan diye bir şey yok.

Kardeşinizin üstüne olmayan araca el konulması ise mümkün değil. Aracın esas sahibi duruma itiraz ederek aracı geri alabilir.

En iyisi, kardeşinizin bir şekilde avukatla anlaşması... Ev kolay kolay satılmaz, en az 2-3 yıl sürer ama azmederlerse sattırırlar.

açıklaman için saol arkadaş daha öncede dediğim gibi ev gecekondu tapusu yok ama tapu tahsis belgesi var bide ev hala rahmetli babama ait bide bugünde soruşturdum sadece kardeşimin hissesini satabiliolarmış oda bulurlarsa yani taahhüt etmedikten sonrada hapsede atamıolarmış ama işte öyle para borcu yükselip gidiomuş diye duydum yani bekleyip gelişen duruma bağlı olacak olaylar

Üst Alt