Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İcra müdürlüğü sınavında özürlü alımı var mı? Bu sınava girmemiz engellenebilir mi?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar her yıl 200 civarında icra müdürü alımı oluyor. sınava adalet ve hukuk mezunları girebiliyor. herhangi bir bedensel şart yok, akıl sağlığı yerinde olanlar bu sınava girebiliyor. özürlü alımı nasıl yapılıyor bilmiyorum ama icra müdürleride nihayetinde memur olduğu için bu 200 kişinin içinde özürlü alımının da olması gerekmez mi? ya da bu şekilde özürlü alımı var mı?
bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Özellikle sakatlar için kadro açılmaması normal. Bence doğrusu da bu. İş ilanı verilir, o işi yapabilecek kişiler de (ister sakat, ister kadın, ister eşcinsel, ister Kürt, ister Alevi, ister ateist vs. fark etmeksizin) işe başvurur.
Ve, kurum kimseyi sen sakatsın ya da sen şusun-busun diyerek geri çeviremez. Yapamaz, çünkü bu ayrımcılık suçudur. Hapis cezası vardır!

Hasılı, herkes gibi siz de başvurun ilana...

evet öyle olması gerek. ve bunun neticesinde de mülakattan elenirsiniz. zaten onlar biz seni kürt olduğun için, sakat olduğun için vs olduğun için eledik demezler hatta sebep bile belirtmezler.sizde elenme sebebinizi kuruntu yaptığınız şeylere bağlarsınız.nihayetinde 3 dklık görüşme süresi neye ölçüt olabilirki bunların dışında neyi tespit edebilirler diye düşünürsünüz. neyse gecen yıl yazılı sınavı kazanıp, mülakattan elenip ve aynı stresle aynı sınava tekrar hazırlanınca böyle karamsar bir bakış açısına sahip oluyorsunuz:)aynı sınava tekrar hazırlanabildiğime göre tamamen umutsuz da görmüyorum kendimi. soruma yanıt verdiğiniz için çok sağolun

Ne söylenebilir bilemiyorum. Haklısınız tabii ki. Sözlü mülakat zaten tam da işte bu "çıkıntıları" bertaraf etmek için yapılır ya. Sakat diye değil de, işte, Taksim'deki heykelde soldan beşinci neferin adı nedir sorusunu bilmediği için eleyebilmek için.

Olası bir terslikte 7 gün içinde sözlü mülakat yapan komisyona itiraz etme hakkı* var. Komisyon 10 gün içinde size yazılı olarak yanıt vermek zorunda. Ve gerekçeyi gördükten sonra istenirse konu -yürütmeyi durdurma talebini de içerecek şekilde- idare mahkemesine taşınabilir.

İtiraz, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlü Ve Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliği'nin 13. maddesine atfen yapılmalı:
Sözlü sınav/mülakat sonuçlarına itiraz
MADDE 13 – (1) Sözlü sınav/mülakat sonuçlarının ilanından itibaren 7 gün içinde itiraz edilebilir. Sözlü sınav/mülakat sonuçlarına yapılan itirazlar, itirazın komisyona ulaştığı tarihten itibaren 10 gün içinde sınav komisyonunca değerlendirilerek sonuçlandırılır ve itiraz sahibine yazılı olarak bildirilir.

ya aslında özürlü alımından bahsediyorum ama ben özürlü statüsünde değilim.benim durumum biraz kuruntu galiba.sınavda adeletsizlik çok bariz.şimdi 200 memur alınacak onun için mülakata 400 kişi çağırılıyor ve torpil olayını azaltmak için yazılı sınavının yüzde %70i mülakatın ise % 30u alınıp hesaplama yapılacak deniliyor ama şöyle bir ibarede koyuyorlar mülakattan 70 den aşağı alanların puanları hesaplatılmayacak diye.bunlarda bu ibareyi çok iyi kullanıyorlar. normalde 400. kişi mülakattan 100 puanda alsa sınavı kazanamaz ama mülakattaki kişiler direk mülakata girenlerin 200 üne 70 aşağı puan verip 200 kişinin puanını hesaplattırmıyorlar. yani direk 200 kişinin 70 puan alması bir tesadüf olamaz.buna itiraz etmek istedim ama her yıl yapılan bu itirazlar sonuc getirmiyor sistemi değiştiriyorlar ama sonuc yine aynı burası türkiye denilcek cinsinden

Üst Alt