Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İcra yoluyla alacağımı nasıl tahsil edebilirim? [Hukuk]
merhaba arkadaşlar,yapmış olduğunuz katkılar ve vermiş olduğunuz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
ilamlı icra takibi sonucunda alacağımızı icra dairesi aracılığı ile borçlu kişiye yönelttiğimizde bu kişi bu borcu maaşından 1/4 ü kesilmek suretiyle ödemekle yükümlüdür.ancak borçlu kişi borcunu ödeme yapmamak için çalıştığı kurumdan istifa ederse ben alacağımı nasıl tahsil ederim.hani sigortasız bir işte çalışıp maaşını elden de alabilir. bana borcu olan kişinin şuan itibariyle ne kadar maaşı olduğunu bilmediğimden hani giyimi kuşamı düzenli ama en az asgari ücret üzerinden yatırıldığını hesaplarsak ben her ay 300 lira anca alacağım.böyle 40 bin tl alacak biter mi yaa. ben zaten mağdur konumdayım böyle ne olacağım bilemiyorum.yaptığım araştırmada üzerine birşey olmadığını biliyorum.ev ,arac,yada bankada paraı vs olmadığını biliyorum. bu konuda desteğinize ihtiyacım var moralim çok bozuk
tv.lerde gecen gun izledim lakin sonuna yetiştim icra borcunu ödeyemenlere yada ödemek istemeyenlere yönelik akıl veren programlar oluyor.neden veriyorlar anlamış değilim .onlara sanki yol gösteriyor borcunu ödememeleri için.ben de sizlerden yardım talebınde bulunuyorum.selam ve dua ile.
arkadaşlar ben işyerinde bir arkadaşa kefil oldum bu arkadaş borcu ödemedi banka birinci kefil ben olduğum için sürekli beni aradı ve sonra icra ihtarı yolladı kefil olduğum kişi daha önce de icra dosyaları olduğu için sıraya girmeden bende kesinti yaptılar bu arada onun maaştan da kesinti yaptılar bir icra dosyasından iki kişiden birden kesinti yapabilirlermi
wiya,size bu konuda kimse yardım edemez,zaten siz anlatmışsınız olacakları,borçlu kötü niyetliyse ödememek için her yola başvurabilir,üstünde malı mülkü yoksa ancak maaşından bu şekilde kesilebilir,maaşından kesilen parada dogal olarak sizi tatmin etmez,bu şekilde borç verirken herşeyi düşünmek gerekiyor,allah yardımcınız olsun..
ada 34 aynı şey benimde başıma geldi,siz kefilseniz,birinci kefil ikinci kefil yada borçlu hiç farketmiyor,banka hepinizin maaşından kesinti yapabilir,yani alacagını tahsil etmek içiin kredide imzası olanların hepsine haciz koyabilir,zaten imzalanan sözleşmelerdede muhtemelen bunlar yazıyor,sonuçta okumadan bizde bunları imzalıyoruz,ben bu olayı yaşadıktan sonra kim olursa olsun kefil olmaya tövbe ettim allah yardımcınız olsun..
hakancan006 ya düşünmek dahi istemiyorum amma ömür biter borç bitmez gibi gelıyor bana.zaten insanın basına aksilik gelince hepsi arka arkya gelirmiş.bir daha mı tövbe.inanın başıma gelenlerden sonra kimseye su veresim dahi gelmiyor!!!aklıma takılan diğer soru ise ya bu kişi çakallık yaparda işten ayrılırsa,günümüzde en çok yapılan şeylerden bir taneside sigortaız olarak çalışmak.an itibariyle böyle çalışacak işçide işverende çok ama bana borcu olan kişi bu yolu tercih ederse nereye kadar devam edebilecek.hani ihtimalleri düşünüyoum onun adına hayatı kararacak sağlıkta olsun evlilikte olsun diğer işlerinde olsun hep başı agrayacak.o zamanda böyle sigortasız çalışarak olmuyor diyecek sigortalı işte çalışmaya karar verecek gibi geliyor.ondan sonra da adım adım paramı almaya devam edeceğim.ya neleri düşünüyorum şu halime baksanızaiyice paronayak oldum.ama ALLAH ta ondan hesapbını sorsun inş.
benim bilmediğim paramın son taksidini aldım diyelim atıyorum 30 yılda amaaaa param rezil oldu ya o sıra gecmıs yıllara ilişkin faiz alabilecekmiyim.onu da bir 20 yılda alırım herhalde( alışkanlık yaptı ya )
peki babasından ev kalsa o zaman o ev üzerinde benim tasarruf hakkım var mı .yani o ev miras kaldığında icrada benim alacağım sistemde gözükecekmi o evi satamaya kalktığında bana olan borcundan dolayı satma hakkı ortadan kalkar değil mi.
arkadaslar canım sıkkın böyle iki konu var canımı sıkan o nedenle baya arastıyorum aklıma takılanlarıda soruyorum.verdiğiniz cevaplar için çok tesekkur ederim .
ada_34 bu konuyyla ilgili kaç gündür okuyorum ama aynı anda iki kişiden alabileceğine dair hiö bir bilgiye rastlamadım fakat kefillerden istediğine gidebileceğini biliyorum.siz en iyisi önce bankanın avukatıyla görüşün sonrada kesintinin yapıldığı sehrin icra müdürlüğüne gidin
Arkadaşlar Merhaba, avukat olarak yardım etme amacıyla foruma üye oldum. Kişinin malvarlığı sorgularını yaptırmanız gerekiyor. Bunun için de icra müdürlüğünde icra takibi açmanız gerekiyor. Ben takip talebinin hazırlanması ve olayın nasıl takip edileceği hususunda yardımcı olurum. Maddi hiçbir talebim olmayacaktır. Lütfen çekinmeyin yazmaktan.
Saygılarımla
Yaşar Maral
Farklı veya detaylı sorusu olan arkadaş varsa, özel mesaj gönderebilir.