Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdari izin hakkından kimler yararlanabilir?

ozmuşlu

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
91
s.a arkadaşlar mağlum kış ayındayız kar nedeniyle kamuda çalışan engelliler ve hamileler idari izinli sayılıyor .
Şimdi ben KYK da temizlik personeli olarak çalışıyorum ama kadrolu değilim. İŞKUR dan mevsimlik olarak girdim yaşadığım ilde kar nedeniyle 2 gündür hatta yarında okullar tatil engelliler e idari izinli acaba bu durum beni de kapsıyor mu ? bugün 2 tane arkadaşım mesaj attı sen idari izinlisin gitme işe diye başımdaki sorumluya sordum. bilmiyorum dedi üstündeki kişiye soracağını söyledi bir daha da ses çıkmadı sizce bu durumda ne yapmak lazım çalıştığım yer çok uzak ve ulaşımı sıkıntı mahrumiyet bölgesi denilecek yer

Kesin bir bilgim yok. Bulunduğunuz ilin valiliğine sorun telefonla.
Çünkü bu idari izin kararları il bazında valiliklerce alınıyor.

Kamuda çalışmakla özel sektörde çalışmak arasında çok fark var .eğer işveren isterse size gelmeyin dinlenin diyebilir.ama normal şartlarda calisirsiniz

Siz kamu personeli olarak mi gozukuyorsunuz yoksa özel sektörde mi o önemli

@Mustafa 1972,
vallahi bende anlamadım ?? başımızdaki sorumlu kişilerden ses seda çıkmadı. bende bugün valiliği aradım onlarda birşey bilmiyor o ona bağlatıyor o öbürüne bağlatıyor en sonunda kızdım kapattım. ama şu var 3 sene önce valiliğe bağlı şirkette çalıştım aynı olay ordada oldu ama orası kamuya bağlı özel şirket diye geçiyordu. insan kaynaklarındaki kız bana bu tarz durumlarda insiyatf müdür beyde dedi o isterse izin verir dedi. bende her kar yağdığında onun karşısına çıkıp izin mi isteyecem. yani lafın kısası başıdaki sorumlu amir müdür insan evladı olmadıktan sonra olmuyor işte usta ..

Şimdi 3 Aralık dünya engelliler günü olması nedeniyle kamuda çalışanlar örneğin idari izinli olurlar.mesela engelller haftası ise 10-16 mayistir.Mayisin 10 ise yine idari izinli sayilirlar

Ama bu söylediğim kamuda engelli personeli olarak çalışanlar içindir.ozel sektörü bilemem

@Mustafa 1972,
tamam iyi güzel diyorsunuz bende kamudayım ama kadrolu değilim. mevsimlik işçiyiz acaba bu izin olayı kadrolu personeli mi kapsıyor ??

Üst Alt