Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdari izindeyken sınıf dışı görevlendirme yapılabilir mi?

gul2011

Aktif Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
12
Merhaba arkadaşlar,
Ben Ömss ile yüzde 70 engelli olarak atandım.
Teknikerim ve is yerimde de teknik islere bakıyorum, sekreter olmadığı icin santral de bende. Tabii gelen giden vatandaslar oluyor onlarla da birebir ilgilenen benim hatta baska birim isi olsa bile benim ilgilenmem isteniyor. Yani sozun ozu sekreterlik de yapıyorum denebilir. Neyse yetisebildigim ölçüde ilgilenirim bunu sorun etmiyorum, elimden geldiğince yapıyorum.
Ama teknik islerin yaninda idari isler de bana veriliyor, mesela personel.isleri bende, simdi bir de döner sermaye sorumlulugu bana kitlenmis. Hic bilgim de yok, tecrübem de. Malumunuz idari izindeyiz, bugün maasimin eksik yattığını farkedip.memur arkadasi aradim o söyledi, kefalet ücreti kesilmiş. Giyabimda izinliyken görevlendirme yapilabilir mi?
Bildiğim kadarıyla memur, sınıfı dışında gorevlendirilemez ayrica engelli memura engelini arttirici iş verilemez.
Ben nakilliyim ve cabuk yoruluyorum. Is yerinde de herşeye kosturmak bazen beni yipratiyor. Eve geldiğimde yemek yemeye bile halim kalmiyor bazen. Bu is yerinde bir yildir calisiyorum ve bu süreçte ek hastaliklar çıktı. Agir kaldirmam.yasak.olmasina rağmen dosya/klasor tasimaktan boyun fıtığı teshisi kondu. Bunu amire ilettigimde tamam diyor ama.yine de is yüklüyor, yapamam dediğimde yapacaksın emrediyorum yoksa sorusturma acarim diyor.
Ben boyle bir durumda ne yapabilirim? Ayrica sorusturma açılsın, sicilime islensin istemiyorum. Hukuki olarak izlemem gereken yol.nedir?
Bu konuda araştırmalar yapmakla birlikte bir yerde tikaniyorum. Ne tavsiye edersiniz?

Ben de özelde çalışan 78% engel oranlı kronik böbrek yetmezliği hastasıyım. Görev tanımım dışında bir çok iş yüklendi ağır mı kaldırmadım, 66 tane koli hazırlayıp kamyona yükleyip tekrar indirip farklı yerde arşive koydum. 2 yıldan fazla süre hem ofis işimi yaptım hemde sahaya çıkıp ev ev gezip karda kışta doğal gaz tesisat kontrolü yaptım ve hepsi hiç gaz almamış onayımızla gaz verilecek bomboş daire ve de binalardı. Daha bir sürü iş kitlediler. Bir yerden sonra korkmamak gerektiğini dank etti kafama, niye iyi niyetimizi suistimal ettiriyoruz? Neden kendimizi kullandırıyoruz, hemde hastalığımız, engelimiz olmasına rağmen. Korona çıkmadan önce bir ay psikolojik baskı mobbing uyguladılar, korona çıkınca da ıskartaya çıkartır gibi iş yaptılar maaş almıyorum, bir avukatla görüştüm bu ayın sonunda ihtar çekeceğiz. Size tavsiyem önce bir avukata danışın, görüşün. Bana Korona öncesi avukatın dediği şirkete bir dilekçe yazmam olmuştu ama çekindim o dönem ve korktum açıkçası, görev tanımınız dışında herhangi bir iş yapmayacağınızı, ayrıca engeliniz olması hasebiyle ekstra yorucu vs iş verilemeyeceğini bunun yasal suç olduğunu aksi halde yasal yollara başvuracağınızı belirten bir dilekçe yazabilirsiniz. İdari izin denen olay ne özel ne de kamu için yasal bir şey değil esasen, hukukta yeri yok, sizi bir şekilde izine çıkartmışlarsa izinli gösteriyorlarsa da çalıştıramazlar zaten. Size herhangi bir şekilde izin verdiyse de yahut size bir iş yaptırmak istiyorsa bunu yazılı olarak tebliğ etmeli bunu unutmayın asla.

Kenan bey öncelikle uzunca yazip bilgi verdiğiniz icin teşekkür ederim.
Ben idari izindeyken bana is yaptirmiyorlar zaten. Evden yapabileceğim bir sey varsa da ben elimden geldiğince tum.arkadaslarima yardim etmeye çalışıyorum bu durum.sorun yaratmıyor zaten telefondan hallediyoruz.
Muhtemelen benim görevlendirmemle ilgili yazılı bir teblig yapilmistir sistem üzerinden ama.ben telefondan göremiyorum bilgisiyardan sisteme girildigi zaman görülebiliyor (su an bilgisayarim bozuk o yuzden bilmiyorum gönderildi mi).
Şimdi ben de sizin gibi yeter artık moduna geldigim için susup alttan almak istemiyorum. Bugüne kadar idare etmemin sebebi de korkmaktan ziyade, aldigim maasi hak edeyim.devletin işi sonucta yapayım elime.mi yapisir mantiginda olmamdandi. Ki hala ayni düşüncedeyim, bos boş oturdugum yerden maas alayim dusuncesinde degilim ama sağlığım konusunda ödün vermek istemiyorum zaten saglik sorunlarıyla ugrasmak yeterince yipratici bir süreçken, hic bir sey icin sağlığımı riske sokamam.
Avukatı ben de düşündüm de is hukuku ile kamu hukuku biraz daha farklı. Devlette başka eleman yok denip görev dışı iş yuklenebiliyor ve yapmak zorundasın yoksa amir "verilen emri yerine getirmemekten" islem yapabilir, soruşturma açabilir. Ki ben haksiz yere sicilim kirlensin istemem.

gul2011 hanım rica ederim, bizim dışımızda da çok az kişi böyle düşünüyor çalıştığı kuruma ekstra emek vermek karakterle alakalı ama sağlığımız daha önemli sizin de dediğiniz gibi. Bence bundan sonra her adımınızda bir avukata danışarak hareket edin. Konuyu daha fazla meşgul etmeyeyim yardımcı olabilecek arkadaşlar buyursun.

Benim yorumum hukuki acıdan değil ancak şunu diyebilirim.
Engelli olun ya da olmayın bir işi vaktinden once yada dıger personellerden once bitirmeniz (zamanında) hayır diyememeniz durumu bu noktaya getirmiş.
Bir çok azimli çalışkan insan bu tarz muameleye maruz kalır.
Bundan sonraki süreçte lütfen vaktinden önce iş bitirmek için kendinizi yıpratmayın ve lütfen HAYIR demeyi unutmayın.

Ben zaten işi zamanindan once yapmıyorum bu konuda cok sorun da yasiyorum hemen yapılacak diye, eee benim bir suru isim var yetisemiyorum diyorum yapacaksin yoksa sorusturma açarım deniyor. Hayir dedigim.icin bu kadar is yükleniyor zaten. Evet çalışmayı severim ama gücümun yetmediği yerde de durmasini biliyorum. Bizimkisi daha cok ego savasina dönüyor.
Şu an hayir desem bile bu is konusunda görevlendirme yapıldıysa itiraz etme sansi bırakılmiyor varsa bir yolu bana bilgisi olanlar lütfen yazsin. Ben hem.meslegimle alakali değil hic bilgim olmayan bir sey hem de hizmet sınıfım dışında oldugu icin bu isle.ilgili calismak istemiyorum. Baska eleman yok denerek bana is kitleniyor ama var, lise mezunu insanlar da var onlara dokunulmuyor.
O yüzden hukuken gerekli neyse ben de o sekilde ilerlemek istiyorum.

Nerede görev yapıyorsunuz, ne teknikerisiniz yani okul mezuniyetiniz nedir

Nerede görev yapıyorsunuz, ne teknikerisiniz yani okul mezuniyetiniz nedir
bu kadar detay vermek istemem ifsa olurum zaten fazla seffaf davraniyorum

Teşekkür ederim cicikıs
O yazdığınız aciklamayi biliyorum zaten o yüzden konuyu actim linke de bakacagim.mutlaka
Sınıfı disi calistirilamaz ama genelde personel ihtiyacı sebebiyle devlette pek cok teknik personel idari islerde görevlendiriliyor

cicikıs verdiginiz linkteki haberi ve ona benzer bir cok yazı okudum. Daha once de okumustum.sanirim onu.
Açıkçası ben kesin çözüm ariyorum, dava aç vs ugrasmak istemiyorum. Zaten bir sürü saglik.sorunum var su an evde bile her isime yetisemiyorum.cabuk yoruluyorum.
Farz edelim.ki avukata gittim islemler devam.ederken verilen isi yapmakla yükümlü olunuyor iyi de ben zaten is yükünden sikayetciyim. Mesela.dilekce yazsam son gune kadar bekletilip olan is yükü ustume binecek. Dilekceye de red cevabi gelirse hadi dön basa, bir ust makamla mahkemeyle.ugras!

Üst Alt