Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdari izinlerde ptt'de çalışan engelli personel çalışır mı?

ibrahim kaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba . Ben pttde 399 khk 'ye tabi sözleşmeli personel olarak çalışmaktayım. Allerjik, kronik astım hastalıgımdan dolayı %44 engel raporu ve tozlu ortamda çalıştırılamaz raporu aldım. Ancak henüz kuruma vermedim.
1- ptt de cumartesi günleri posta dağıtım servisinde nöbetleşe calışma var. Tozlu ortam beni çok rahatsız ediyor. Ancak amirim , mecbur nöbet tutacaksin diyor. Bu nöbet fazla çalışma ise engelli raporuma dayanarak nöbet tutmama hakkım var mı?
2-Dar, kapalı , havalandırma sisteminin olmadığı, çok fazla paraların sayıldığı veznede , istemediğim halde zorla çalıştırılıyorum. Para sayma makinasından çıkan tozlar nefesimin daralmasina ve sürekli ventolin inhaler adindaki acil nefes açıcı ilacı kullanmak zorunda kalıyorum. Ayrıca, memur arkadaşlar 5:30 ta işyerinden giderken , vezneden en erken 6:30 da işim bitiyor. Bazen kasada açık olursa saat 7:30 a kadar kaliyorum. Tekrar tekrar paralar sayılıyor. .. Yani veznede hem ortam şartları sağlığıma uygun değil hemde hergün fazla çalışma var. Artık engelli raporum olduğuna göre , müdür beni zorla çalıştırmaya devam edebilir mi?
3- Son sorum önümuzdeki idari kurban bayramı tatili ile ilgili. İdari kurban bayramı tatilinde ptt nöbetleşe çalışıyor.
Engelli personele izin hakkı var mı?
İlginize teşekkürler. Saygılarımla.

Bu konuda özel bir düzenleme olduğunu sanmıyorum. Bilen var mı arkadaşlar?

Üst Alt