2008'deki Engelliler Fuarında gördüm İDİS'İ....
Reyondaki bayan arkadaş Oticon Sumo'yu tanıtmıştı...
Tanıştıktan ve bilgilendirildikten sonra kartını aldım, %10 indirim kuponunu da alarak ayrıldım reyondan..
2009'un mart ayında karttaki adrese gittim Oticon Sumo almak için...
Aynı bayan arkadaş ve bir kaç kişi daha vardı...
Cihazı denedik, fiyata gelince 2000 TL dedi... İndirim kuponlarını verdim, kampanyanın süresinin dolduğunu ve indirim yapamayacaklarını söylediler.. Oysa kuponun üzerinde kampanya tarihi yoktu... "Neyse" dedim içimden, "bankamatikle tek ödeme yapacağım, indirim yapın"... Nakitte indirim yapabileceklerini ve banka komisyon aldığı için bankamatikten tek çekim fiyatlarının aynı olduğunu söyediler.... Ya sabır "parayı bankadan çekip geleyim, nakit ödeyeyim"... İçeri gitti birisiyle konuştu, geri geldi "nakit fiyatımız da 2000 liraymış" dedi... Yani her durumda cihazı 2000 TL'ye bana sattılar...
Neyse, gitmişken kalıbı da orada yaptırayım dedim.. Kalıp alırken, biopor kalıbı Taksim The Marmara Otelin Opera Pasajındaki Phonak'a yaptırdıklarını öğrendim... (!)
Sonraki aylarda hortum kulak kalıbından çıkınca, yeni bir hortum taktırmak için götürdüm... Daha önce yaptırdığım yerlerde çıkma olmaz ve olsa da ücret almazlardı... 2 TL hortum değiştirme ücreti talep ettiler.... Bu gülünç rakamı benden talep ettiklerine de tebessüm ettim ve verdim...
Birkaç ay önce yine hortum yapıştırma için gittiğimde deneyimsiz bir eleman hortumu yapıştırdı ve kalıbın ucunda kuruyan yapışkan bembeyaz halde hortumlu kalıp bana uzatıldı... "Bu arkadaş mı yapıyor yapıştırma işlemini" dedim, tebessüm ettim ve acelem olduğunu, tekrar uğrayacağımı söyleyip (ücret teklif etmeden) çıktım...
Şimdi bunları neden yazıyorum... Bazı arkadaşlarım çok memnun olduğunu söylüyorlar... Bense yaşadığım aksaklıkları yazayım dedim... Sonuçta herkes bu işi ticari amaçla yapıyor ve müşteri memnuniyeti ilk planda olması gerekirken bunu gözardı edebiliyorlar... İstanbul'da İDİS'in bir çok bayisi var, belki diğerleri müşteri memnuniyeti açısından daha iyidir...