Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kaçakları için Üropan, Detritisol, Emselex, ara sonda seçenekleri..?

mahmut

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Biz OF'luların en büyük sorunu idrar kaçırma problemi. Ben hastalığımın ilk evresinde daimi sonda kullandım. Sonra üropan aldım. Mesane kapasiten arttı dediler. Daha sonra bir süre ara sonda kullandım. Şimdi sabah akşam üropan kullanıyorum. Gündüz iyiyim. Akşam sabah kalkarken problem oluyor. Hangi ilaçı kullanmalıyım?
Akşam ara sonda kullansam, mevcut kendi kendine yapma yeteneğimi kaybeder miyim?
Mesane kapasitem 400 ml (l2,l3 kırığım var)

Her ilaç her hastada farklı sonuçlar gösterebiliyor. Ben Mictonorm kullanıyorum. Detrusitol kullanıp memnun olan da var, Spasmex kullanıp memnun olan da... Denemek lazım.

Kendi kendine işeyebiliyorsun anladığım kadarıyla? Hayır, geceleri bir defa TAK yapmanın bu kazanımına bir zararı olmaz. Ki zaten deneyerek öğrenmek en iyisidir. Dene ve kendin için en doğru olanı öğren. Sana senden daha doğru yanıtı kimse ama kimse veremez.

ben prezervatif sonda kullanıyorum,senelerce uropan kullandırmıslardı, azar azar baslıyo yetmedikçe artırıyorsunuz.. seneler oldu uropanı bırakalı kaçarsada bacagımda torbaya kacıyor.. daha onceleri daha kaliteli prezervatif sondalar varken cok cok daha iyi idi.. ama genede idare ediyorum hamdolsun!

bildiğim kadarıyla bu ilaçlar sadece kaçırma sorunuyla ilgili değil mesanenein kapasitesinide belirliyor yani eğer bu ilaçları kulanmasak ileride daha başka sorunlar yaşayabiliriz mesanenin küçülmesi ve idrarın böbreklere zarar vermesi gibi.

bulent abi abi bu yazıylailgili bişe de strese girdim.doğrumu gerçekten
bildiğim kadarıyla bu ilaçlar sadece kaçırma sorunuyla ilgili değil mesanenein kapasitesinide belirliyor yani eğer bu ilaçları kulanmasak ileride daha başka sorunlar yaşayabiliriz mesanenin küçülmesi ve idrarın böbreklere zarar vermesi gibi.

Teşekkürler Bülent Bey TAK'ı akşamları deneyeceğim.İki ay önce ürodinami testi yaptım.Kapasiten iyi dediler.Böbrekle ilgili problemde yokmuş.Detritusol bana iyi gelmedi.Üropan ilk kullandığım yıllarda mesane kapasitem arttı.Ama buna bu kesin bu ilaç sebep oldu diyemem.Belki bazı şeyler iyileşme sonucu geri gelmiştir.
Ama arkadaşları TAK kullanıp kendi kendilerine idrar yapmayı denemelerini tavsiye ederim. Üropanın uyuşukluk ve gözlerde yanma etkisi var. Soğuk havalarda etkisi olmuyor. Bu ilacı uzun süre kullandığında yan etkileri nelerdir, bilmiyorum?

Mesane iç basıncını düşürücü ilaçların uzun süre kullanımda bir yan etkisi yok diye biliyorum. Yani tabii ki vardır da, kullanmayınca oluşacak hasarla kıyaslandığında çok önemli olmasa gerek. Malum, böbrekler çok önemli...

Ben uzun süre Üropan, sonra Detrusitol kullandım. Sabah akşam... Sonra Mictonorm'a başladım. Önce bunu da sabah akşam kullandım, ama sonra günde bir taneye düştüm. Şimdi öğleleri bir tane alıyorum. Çok da memnunum. Mesane kapasitem 500-600 arasında sabitlendi uzun zamandır. Sızıntı da hiç olmuyor gibi birşey.
Her ilaç her bünyede farklı etki yapabilir. Şahsen deneyimleyerek karar vermek en iyisi...

Mictonorm'un yan etkisi varmı? Sabah akşam dozu kaç mg. Üroloji doktoru kaşesimi gerekli?Teşekkürler.

Bülent, Mictonorm ağızda kuruluk yapıyor mu?Ben üropan kullanıyorum.Ağızda kuruluk yapıyor.Günde 1 defa kullanım kendi kararın mı yoksa doktorun mu karar verdi?

Üst Alt