Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kaçırma sorunu olanlar için uygulan yapay Sfinkter hakkında bilgisi olan var mı

k.bacanak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
idrarını tutamayan ve devamlı alt bezi kullanan arkadaşkar bu konu hakkında bilgisi olan yada araştırma yapanlar varmı?

bende daimi sonda var her idrar gelişinde dışından da geliyor bez kullanıyorum daha çok dışından kaçak yapıyor sondadan az geliyor bu dediğiniz şey sonda harici için midir

cevapları merakla bekliyorum 4 ncü yıla girdim hala çözemedim malesef günde 6 sonda 5 kacak oluyor belki 1 tanesinde kaçmıyor, yürümeyi vazgeçtim nerdeyse şu işi halledebilsem....

benim ilk yılımda başlamıştı kaçaklar, enfeksiyon yüzünden ve yıllardır (8 yıldır) çekiyorum bu sıkıntıyı. ama daha azaldı son 2-3 yıldır en azından. günde 4 defa sondalamaya alıştırsanız yine daha iyi oluyor, ne kadar sık boşalırsa o kadar mesane kapasitesi küçülüyor. bir de kesin doktorlar varmiştir, üropan, detrusitol gibi ilaçlar var. ben şimdi vasicare kullanıyorum, günde 1 tane. dediğim gibi tamamen geçiremedi ama genelde azaldı. neden olduğunu da tam çözemedim. tek bildiğim, stres, sıkıntı gibi durumlarda artıyor kaçaklar.

hani balon suyla doldurulur da sıkarsanız onu sızdırır ya, onun gibi düşünün. en azından bendeki öyle, mesane kasılmasından oluyor hep. sfenklerde sorun yok galiba ki bazen çok fazla idrarı tutabiliyorlar.

kökten bir çözüm bulunsa keşke de... benim bildiğim bu kadar, umarım işe yarar.

Selam ben bu konuyu yıllar önce yazmıştım çok uğraştım bez takarsın asitden pişik olur takmazsın rezil olursun yara açar tahriş olur özelede devletede gittim yok ilaçlar değiştirdim çözemedim 13 yıldır engelliyim 2 yıldır şunu uyguladım tak sonda kullanıyordum 4 saatde 1 boşaltıyorsun mesaneyi ama çözüm olmadı birgün bıktım taktım çıkarmadım artık tak balonsuz olan sondaları tek kullanımlık olarak takıyorum atıyorum günde 5 kez yapıyorum yanımda torba taşınıyor haliyle ama kaçırmaktan kurtuldum ben faydasını görmedim çare bulamadım uropan ilacı gözlerimi bozdu bıktım artık ilaçtan şimdi ilaçsız kaçırma yok kafam rahat yaram yok pişik yok mutluyum

bir arkadaşımında idrar kaçamakları oluyordu ama onun sadece çok sıvı tüketiği anlarda hapşırdığı öksürdüğü anlarda kaçamakları oluyordu e tabi bezede sıcak bakmıyodu en azından dışarda toplum içindeyken bu durumu engelleyebilecek bir çözüm üretelim dedik ve en azından lawaboya geçene kadar yani mesanesini boşaltmasını halledene dek pantolonuna idrar deymesini engellmek için prezervatifi akıl ettik ve uyguladı şükür şuanda çok memnun olduğunu ve hemen hemen dışarıdayken idrarın pontolona geçmesini 0 indirdiğini söylemişti bana erkek ler tabiğ bunu uygulayabilirler en azından işte sadece idrar için bez bağlamak istemeyen arkadaşlar bu şekilde yapabilirler

Bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan var mı arkadaşlar?

arkadaşlar basettiğiiz sorunu ben tam 15 yıl çektim..ben hem bez takıyordum hemde tak yapıyordum fakat bir türlü kaçaklardan kurtulamamıştım. bu kaçırma sorununun tek ve kesin çözümü mesane genişletme ameliyatıdır ki ben bu sayede kaçırmalarımı en az yüzde 95 oranında azalttım. inanın bez taktığım halde günde bir kez ki bazen iki kez bile oluyordu kaçırmaöyle ki bezden bile dısarı çıkıyordu idrar... enfeksiyon ve tahrişleri,yaraları saymıyorum bile.. ben altı ay kadar önce bu ameliyatı oldum. kış aylarında olmamıza rağmen hiç enfeksiyon olmadı. bu anlamda ne kadar rahatladımı kelimelere ifade edemiyorum ve rabbime binlerce kez şükrediyorum. inanın yürüyememek ne adar zor ise altına kaçırmak en az abartsız söylüyorum yüz kat daha zordur. bu forumda daha öncede bahsetmiştim yine söylüyorum tabi bu bendeki etkisi bunuda belirterek sizlere çok net bir sekilde bu ameliyatı tavseye ediyorum.Allah yardımcınız olsun.

Üst Alt