Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kaçırmayı önlemek için ne yapmalıyım? [Soru]

polatH

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yaklaşık 8 yıldır omurilik felçlisiyim tak sonda kulanıyorum ama yinede idrar kacırmalarım oluyor idrar kacırmaması iin ne yapmalıyım tercubesi olan arkadaşlardan öneriler bekliyorum

Üropan, Detrusitol ya da Spasmex kullanıyor musun?
Kullanıyorsan, günde kaç adet kaç mg?

Mesane kapasiten kaç?

mesane kapasitesi 300
doktorlar bugüne kadar idrar kaçırmasını önlemek için herhangi bir ilaç tavsiye etmediler

Üropan, Detrusitol ya da Spasmex'den birini mutlaka kullanmalısın. Bu ilaçlar, mesane iç basıncını azaltmak için kullanılır. Günde iki defa alınmalıdır.
Üropan için: sabah akşam 5 mg (yetmezse öğlen de alınabilir)
Detrusitol: sabah akşam 1 mg (yetmezse 2 mg'lıklardan)
Spasmex: Kullanmadığım için bilmiyorum. Ama o da sabah akşamdır.

Özellikle bir organ yetmezliği ya da sorunu yoksa, doktora sormadan kullanabilirsin. Çünkü bu ilaçlar omurilik felçliler için olmazsa olmazlardır.

Ben spamex kullanıyorum.Kacaklarımı %80 oranında azalttı tavsiye ederim..

BENDE KAZADAN BUGÜNE KADAR HEP SPASMEX KULLANDIM. SABAH 1 ADET AKŞAM YARIM ADET KULLANIYORUM. ANCAK KAÇAKLARIM HALA DEVAM EDİYORUM. AKLIMA TAKILAN SORUN BU İLAÇLARIN BİRBİRİNDEN FARKI NE HANGİSİ DAHA ETKİLİ VE DOKTORLAR NEYE GÖRE İLAÇ TERCİHLERİNİ YAPIYOR ACABA...

Hepsi aynı işe yarıyor. Doktolar, kendileriyle çalışan ilaç firması kimse, onun ilacını öneriyor :)
Biz kullanıcılar için en doğru yöntem deneme-yanılma. Eğer birinden fayda görmüyorsanız, diğerini deneyin. En doğru kararı kendiniz verin.

Not: İlaç konusunda böyle ifadeler yazmak yanlış aslında. Ama bu ilaçlar bizler için o kadar rutin ki, ve dahası birçok doktor bu konuda o kadar bilgisiz ki...

sayın oturanboğa önerileriniz için teşekürler ilk önce Üropan la başlayalım

ßen UROPAN KuLLanıyorum ama qenede kaçakLarım oLuyor.
ÖzeLLikLe sıcak içecekLerden uzak durmanı tavsiye ederim.
Nescafe Çay qißi.
ßen uzak duramıyorum ama :D

itiraf ediyorumm bende üropan bağımlısıyım:) Detrusitol bunu çok az kullandım. ama ömür boyu üropan içeceksin dediler. birde iltihap kurutucu olarak bactrim diye bir ilacım var sürekli içmem gereken bilmem biliyor musunuz

Hayır o iLacı ßiLmiyorum ßen.
Hiç kuLLanmadım ne aLaka iLtihap kurutucu.
KuLLanıLması faydaLımı yoksa her hastaya uyqun deqiLmi.
Yani T.A.K kuLLanan kaçakLarı oLan hastaLar için faydaLımı yoksa iLtihap oLduqundamı aLınıyor sadece.
SürekLi içiyorum dedin ondan soruyorum.
MaaLesef ßazı doktorLar aydınLatıcı ve tanıcı oLamıyor.
Ne varsa öqreniLecek kendi aramızda öqrenecez.

Bu ilaç konusunda doktorumla hiç görüşmedim ve kullanmadım. Prospektüste şöyle diyor:

[size=4]Endikasyonları
Bactrim sadece, hekim tarafından, elde edilecek yararın muhtemel risklerden daha fazla olduğunun düşünüldüğü durumlarda uygulanmalı ve etkili tek bir antibakteriyelin kullanımı değerlendirilmelidir. Bakterilerin in vitro duyarlılıkları coğrafi bölgeye göre ve zamanla değiştiğinden antibiyotik tedavisi seçilirken yerel durum gözönünde bulundurulmalıdır.

Solunum yolu enfeksiyonları: Haemophilus influenzae veya Streptococcus pneumoniae’nin duyarlı suşlarının neden olduğu Kronik bronşitin akut alevlenmelerinde, TMP-SMZ’nin bir tek antibiyotiğe tercih edilmesini gerektirecek iyi bir neden olduğunda çocuklardaki Haemophilus influenzae veya Streptococcus pneumoniae’nin duyarlı suşlarının neden olduğu otitis media, erişkin ve çocuklarda Pneumocystis carinii pnömonisinin tedavi ve profilaksisinde (primer ve sekonder).

Ürogenital enfeksiyonlar: Duyarlı E. coli, Klebsiella ve Enterobacter türleri, Morganella morganii, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris suşlarının neden olduğu idrar yolu enfeksiyonları ve şankroid.

Gastrointestinal sistem enfeksiyonları: Tifo ve paratifo, basilli dizanteri (Shigella flexneri ve Shigella sonnei ‘nin duyarlı suşlarında, antibakteriyel tedavi endike olduğunda), enterotoksijenik Escherichia coli’nin etken olduğu yolculuk ishallerinde, kolera (sıvı ve elektrolit tedavisine ek olarak).

Diğer bakteriyel enfeksiyonlar: Çeşitli bakterilerin etken olduğu enfeksiyonlarda (muhtemelen diğer antibiyotiklerle kombine tedavi) örn. bruselloz, akut ve kronik osteomiyelit, nokardiozis, aktinomiçetom, toksoplazmoz, Güney Amerika blastomikozu ve septisemide endikedir.

Kontrendikasyonları
Bactrim, sülfonamidler veya ilacın içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda, belirgin karaciğer parenkim hasarı olan hastalarda, plazma konsantrasyonları izlenemediğinde ağır böbrek yetersizliği olan hastalarda, porfiriada, folat eksikliğinden kaynaklanan megaloblastik anemide kontrendikedir.
Bactrim bebeklere yaşamlarının ilk 8 haftasında verilmemelidir. Gebelikte kontrendikedir.

Uyarılar
Deri döküntüsü ya da herhangi bir ciddi advers reaksiyonun ilk belirtisinde tedavi derhal kesilmelidir. Alerji ve bronşiyal astım öyküsü olan hastalarda Bactrim dikkatle uygulanmalıdır. Yaşlı hastalarda veya komplike olabilecek durumlar varsa ağır yan etkilerin riski artar; böyle durumlar arasında böbrek ve/veya karaciğer fonksiyon bozukluğu, birlikte başka ilaçların kullanılması (risk tedavinin dozu ve süresi ile ilgili olabilir) sayılabilir. Nadiren de olsa, kan diskrazileri, majör eksüdatif erythema multiforme (Stevens‑Johnson sendromu), toksik epidermal nekroz (Lyell’s sendromu) ve fulminan karaciğer nekrozu gibi yan etkilere bağlı ölüm bildirilmiştir. İstenmeyen reaksiyonların riskini en aza indirebilmek için, özellikle yaşlı hastalarda, Bactrim ile tedavi süresi mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır. Böbrek yetmezliği durumunda doz, Özel Doz Talimatları ile uygun olacak şekilde ayarlanmalıdır. Eğer Bactrim ile uzun bir süre tedavi yapılıyorsa, düzenli kan sayımları gerekir. Eğer herhangi bir şekilde kan elemanlarının sayısında anlamlı bir azalma saptanıyorsa, Bactrim kesilmelidir. İstisnai durumların dışında, Bactrim ciddi hematolojik rahatsızlıkları olan hastalara verilmemelidir. TMP ve metotreksat kombinasyonu alan hastalarda pansitopeni vakaları bildirilmiştir (Bkz. İlaç Etkileşmeleri). Yaşlı hastalarda veya mevcut folik asit yetersizliği veya böbrek yetmezliği olan hastalarda folik asit yetersizliğine bağlı hematolojik değişiklikler olabilir. Bunlar folinik asit tedavisi ile düzelirler. Bactrim ile uzun dönem tedavi gören hastaların (özellikle böbrek yetmezliği olan hastalar) idrar tahlilleri ve böbrek fonksiyonu düzenli olarak izlenmelidir. Tedavi sırasında kristalüriyi önlemek açısından yeterli sıvı alınmasına ve üriner atılıma özen gösterilmelidir. Hemoliz olasılığı nedeniyle, Bactrim kesinlikle gerekli olmadıkça G6PD yetersizliği olan hastalara verilmemelidir veya verilecekse minimal dozlar uygulanmalıdır. TMP’nin fenilalanin metabolizmasını bozduğu farkedilmiş ise de uygun diyet kısıtlamasındaki fenilketonürik hastalarda bunun önemi yoktur. Sülfonamid içeren tüm ilaçlarla olduğu gibi porfiri ya da tiroid disfonksiyonu olan hastalarda dikkatli olunması önerilir. “Yavaş asetilatör” olan hastalar sülfonamidlere karşı idyosenkratik reaksiyon göstermeye daha eğilimli olabilirler.

İlacın tüm özelliklerini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz[/size]

spazmex kullanmanı öneririm günde iki tane yalnız hepsinin yan etkisi var

arkadaşlar her biriniz bir ilaç söylediniz yine kafam karıştı ne yapacagımı şaşırdım vallahi

şaşıracak bişey yok böyle bu işler deneyip göreceksin napalım kaderimiz bu

bactrim doktor kontrolünde ve muhakkak doktorun izin verdiği durumlarda kullanılmalı çünkü babamda birgün bu tür bir rahatsızlığı olmuştu benim bactrimden içti alerji oldu. Yan etkileri olan bir ilaç idrar yolları enfeksiyonu için ve bakterilere karşı verilmişti bana bir yan etki yapmadı hatta günde 800 mg içtiğimi bilirim ağır bir antibiyotik ama faydasını görüyorum dediğim gibi muhakkak doktora başvurmak gerek.

evet güçlü bir antibiyotik ama verilen dozu bitirmek lazım yarıda bırakmayın

Hayır Polat, kafa karıştıracak birşey yok. Detrusitol, Spazmex ya daÜropan kullanmalısın.

Bactrim ise konuyla alakasız bir ilaç. Sık enfeksiyon yaşayan kişiler için bir antibiyotik o. Bu başlıkla doğrudan alakalı değil yani. GuLeNKIZ sadece yeri gelmişken artı bir tecrübeini aktardı o kadar.

poLat UROPAN aLacaksın kardeş.
En etkiLi ßunu ßiLiyorum.
Günde 3 defa ama ßen ßazen 1 çok ayakta kaLıncada 2 aLıyorum.
KuLLandıkça kendin anLayacaksın zaten ne kadar kuLLanman qerektiqini.
Oturanßoqa açıkLama için saqoL.

üriner sistem enfeksiyonları

merhaba arkadaşlar.
anladığım kadarıyla hepimiz aynı dertten muzdaripiz.ben 1999 dan beni T8-9 komplet parapleji hastasıyım.ilk başlarda üropan kullandım etkisi kalmayınca detrusitole geçtim onunda etkisi kalmayınca spazmex denedim o mahvetti beni.bu arada başta TAK yapıyodum buna rağmen kaçaklarım devam ediyu ve sürekli enfeksiyon oluyodum(maximum hijyenik çalşıtığım halde).şimdi mecburen daimi sonda kullanıyorum ve son zamanlarda buna rağmen kaçaklarım olmaya başladı.yeni bi ürün keşfettim.doktorum kullanmaya başlamadan önce sistoskopiyle mesane içine baktı.tabiki mesane iç duvarında olması gereken kouyucu duvardan eser kalmamıştı buda kaçaklara sebep oluyodu.şimdi yeni ürünün ilk tedavisi bitmek üzere ve çok faydasını gördüm.son dozu uyguladıktan sonra tekrar mesane içine bakıp kontrol edicez.ve ararlıklarla tedaviyi tekrarlıycaz.zaten ilk tedaviden sonra vazgeçilmemeli tekrar denenmeli diyo.yani dednikçe yanıt alma oranı yükseliyo.ürünün adı CYTHYAL.googledan aratıp ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.denemenin zararı yok çünkü yanetki yok.

idrar kaçırma sorunumuz

herkese merhaba.tabiki bol su içmenin ve mesanenin temiz olması çok önemli ama ben bi türlü soruna tam bi çözüm bulamadım.benim şimdide stres inkontinans teşhisi kondu ve yakında bi enjeksiyon uygulaması deniycem.umarım bu sefer bi çözüm olurda burdan herekese müjde veririr.ALLAH hepimize yardımcı olsun

ben detrisitol kullanıyorum sıvıyı fazla almazsam iyi koruyor ama sıvıyı abartırsan kaçırmalarım oluyor.

Antibiyotik kullanımına dikkat etmenizi öneririm...

Mesaneyi toparlayım derken böbreklere zarar verebilirsiniz...

Zaten mesane darlığından idrarın böbreklere doğru geri kaçma riski de var...

Ben böbreklerim çalışmadığı için 1996'dan beri hemodiyalize giriyorum... İdrar kaçırma gibi bir sorunum vardı... Hiç tutamıyordum... Hep bez kullanıldı... Sizin gibi "mesanen küçük, sonda kullan, üropan falan iç gibi" uyarılarda bulunan da olmadı...

1999'da İzmir'e gelip bir üroloğa mesanede ki enfeksiyon nedeniyle tedavi olduğumda bunlardan haberim oldu... Fakat iş işten çoktan geçmişti...

Ben size 6 ayda veya en geç 12 ayda bir böbrek kontrollerinizi yaptırmanızı tavsiye ederim...

merhaba arkadaşlar,
idrar kaçağı sorunu biraz kişisel. bende flask mesane var. rahatım . ama banyo yaptığımda akşamlaarı bir adet uropan yutarım, idrar temizleyici antibiyotikle beraber.yeterli olur. önerilerim. çaydan uzak durun, portakal türü yiyeceklerden uzak durun, soğukta fazla kalmayın, her banyo öncesi bir adet bactrim veya roxin tablet yutun,( çünkü enfeksiyon varsa kaçırma da olur, enfeksiyondan korunmak gerek) mesaneniz hırçınsa her akşam uropan almanın sakıncası yok ama ağız kuruluğu yapar, bir de kabızlık yapar. bu arada kabızlık varsa da idrar kaçırma artar. düzenli dışkı alma yapmalısınız. saırım anladınız. kalın bağırsak dolu ise mesane ile kavga eder:)) bu arada sondayı en geç altı saatte bir koyun, bu çok önemli. yoksa hem kaçak olur, hem enfeksiyon gelişir, hem de ileride böbrek sorunları çıkar....

çok zor bir olay yaa
ben detrusitol kullanıyorum , kaçaklarım cidden az oluyor ama detrusitol kullandığım zaman , mesanede doluluk ve sertleşme yani kasılma oluyor ama idrar kaçırma olmuyor tak dışında idrara çıkıldığında. idrarın tamamını boşaltamıyorsunuz, üropan da kullandım ,üropan içdiğimde kendimi rahat hissediorum , ama onuda uzun süre kullanınca kaçaklarda
artış oluyor ve idrarımı rahat yapıyorum spazmexi hiç denemedim bu nasıl bir ilaçdır , kaçakları engellior ve mesaneyi kasmıyorsa onuda kullanabilirim saygılar

bi ek bilgi..

mesane taşı olanlar ve mesanede enfeksiyon olanlar kesinlikle tak sonda kullanmasınlar derhal bi doktora başvursunlar.
mesane taşı olan birisi eger tak kullanıyorsa taş eger mesaneyi tıkarsa acil olarak göbek delinmek zorunda kalabilir..

mesane de enfeksiyon bulunanlarda kaçak çok fazla olur o yüzden mutlaka yine enfeksiyon tedavisi için doktora başvurulmalıdır.
bunlar (taş-enfeksiyon) eeger yoksa önlem için mutlaka bol su için kaçaklar için üropan günde 3 tane aşırı derecede önler ama agız bogaz ve dudaklarda aşırı kuruma olur içtiginiz su zaten sınırlı olacgından sıkıntı çekersiniz ben üropandan başkasını kullanmadım..
diger haplarda bu olay oluyormu bilmiyorum..

Üst Alt