Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kanalı tıkanıklığı ameliyatı oldum. Nüksetti. Tekrar ameliyat deniyor..?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi akşamlar ben haziran ayında iş kazası sonucu idrar kanalım kopmuş ameliyat oldum.
doktor önce kapalı ameliyat yapacağını söylemişti fakat kapalı olan yeri açamayınca açık ameliyata karar vermiş açık ameliyat oldum fakat yine tıkanma sorunu yaşıyorum bugün 8 frençlik nelaton sonda ile ancak girebildi.
bana tekrar operasyon yapacağını söyledi yine kapalı yönteme başvuracakmış belki stent takabilirim diyor

tecrübeli olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim bire yanlış anlamayın cinsel anlamda hiçbirşey hissetmiyorum bu kalıcımıdır

çotanak28

Geçmiş olsun. Stent hiç mi hiç önerilmeyen bi yöntem. Açık ameliyatla üretranın yeniden birbirine dikilmesi yöntemini uygulatmanı öneririm. Bu konuda çocuk üroloji uzmanına ameliyat olmak çok daha uygun olabiliyor. Hassas bir iş. İyi bir cerrah olmalı...

Teşekkürler Bülent abi inan psikolojik olarak çok kötüyüm daha önce yedi defa operasyon geçirdim hiçbirinde bir psikolojik olarak yorulmamıştım ama aynı pozisyondan ikinci bir operasyon geçireceğim.araştırdığım kadarıyla açık ameliyatlarda başarı oranı yüksek oluyormuş fakat ben hiç sondadan kurtulamadım maalesef birde herşey ALLAH tan kaderimiz.birde senden başka bir ricam özür oranı ile ilgili deneyimlerini paylaşırsan sevinirim bu forumda durumumu ilk konu başlığında açmıştım

çotanak28

Açık ameliyatla üretranın dikilmesi yöntemi iyi yapılırsa çok başarılı oluyor. İyi olacaktır, merak etmeyin.

Teşekkürler abi sağol

Bülent abi kolay gelsin pazartesi günü ikinci operasyona girdim doktor daralma olan yeri bıçaklan açtığını söyledi fakat benim yırtık mesaneye yakın bir noktadaymış çok ilerlersem idrarını tutamasa sorunun olabilir dedi unun için fazla ilerlememiş şimdilik yirmi frençlik sonda taktılar haftaya çarşamba alınacak birde bana kendi kendine sonda takma eğitimi vereceklermiş bir süre böyle devam edecekmişim tecrübelerini paylaşırsam sevinirim

Bülent abi tek taraflı kalça protezimle şuanki idrar yolları problemim özürlü rapor almama vesile olurum amacım % 40 ı geçip engelli memurluk sınavına girebilmek

çotanak28

Çok kolay değil kardeşim. Sürekli sonda kullanmak lazım, ve aynı şekilde kalça protezinin yürürken önemli bir aksamaya neden olması, baston kullanmanı gerektirmesi gerek.

teşekkürler abi sağol

Bülent abi engelli hesaplama cetvelinde tek taraflı proteze iyi sonuca % 19 veriyor yani bu puanları almak için baston kullanımı gerekiyormu

çotanak28

Ya odur, ya da yürüyüş düzeyine göre oran verilir:

Tablo_3.4.png

İnşallah benim gördüğümdür kusura bakma abi sende rahatsız ediyorum sürekli ama senin nezdinde benim durumum da olupta rapor alan arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim

Arkadaşlar doktor bana 14fr 16 fr 18 fr nelaton sonda takmamı söyledi ben 18 numaralı sondayı takamadım bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar lütfen yazsınlar birde idrar yapma hissi geldiğinde kendimi oturma odasından lavaboya atamıyorum hemen altımı ıslatmış oluyorum bu normalmidir

Üst Alt