Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kültür testi ile idrar testi arasında fark olduğunda ne yapmalıyız?

asi_m

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi gunler benım sorum olucaktı kardesım ın ıdrar yolu enfeksıyonu var dr gecen gun ıdrar kulturu istedı ve yaptırdık sonuc ureme olmadı yazıyor yanı ıyı dedı dr
kafamıza takılan sey sabah normal ıdrar testı yaptırdık lokasıt sevıyesı hıc dusmemıs ve antıbıyotık kullanıyor 5 gundur dr sasırdı

bu ıdrr kulturunu yanlıs yapmıs olalabılırler mı acaba kulturu bız ozel labratuvara yaptırdık drmuz normal ısrar tahlılını baska bır yerde yapmamızı onerdı
acaba sadece ıdara testımı hatalı olabılır yoksa kultur mu yanlıs yaptılar

cvbınızı beklıyorum

Belki de enfeksiyonun nedeni idrar yolu değil, başka bir şeydir. Kültür testinin hatalı olma olasılığı çok düşüktür...

cok saolun kanındada enfeksıyon var crp ve sedımıde yuksek ılac kullanıyoruz degerlerde dusme var crpde ve sedımde

pekı enfeksıyonun nedenıne olabılır bı fıkrınız varmı

Enfeksiyona neden olan şeye dair tahminde bulunmak mümkün değil. O kadar çok şey olaiblir ki... Vücutta platin var mı? Bazen platin bu tür bir enfeksiyona neden olabilir

OturanBoğa;

hayır vucudda platın yok romatojı dr gıdıyoruz bızden crp hemogram tit sedim testlerını yenılememızı onerdı crp ve sedımde yuksek cıktı ilac kulanırken tekrar yaptırdık dususe gectı 2 gunde 10 gıbı dusus oldu drda bısey demıyor artık dayamıyorum bugun arayıp sorucam dr neyı var dıye bıde bobreklerınde bır sorun olsa keratın gıbı mazı degerler anormal cıkmazmı yada sadece ıdrardamı bellı olur kardesımın sırt agrısı gıbı sıkayetlerı yok bı bılgınız varmı

Böbreklerle ilgili olsa başka sinyaller de verir. Bence başka bişey olmalı. Safra kesesinde taş olabilir dicem, ama o zaman sırtta-belde-böbrek üstlerinde ağrı yapar. Aynı şekilde apandist vs. de benzer şekilde ağrı ile kendisini belli eder. Ve aklıma başka bir şey gelmiyor. Farklı tahliller yaptırarak, değerlere göre nedeni bulmaya çalışmaktan başka bir yol yok sanırım.

Üst Alt