Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolları enfeksiyonu için gümüş suyu deneyimim

Konular
18
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar iki yıl idrar yolları enfeksiyonu yaşadım. Mart ayı itibariyle sıkıntım yok çok şükür. Bir iki aydır aralıklı olarak Prostatit ve idrar yolları için gümüş suyu kullanıyor. Gümüş suyunu kendim yapıyorum. 5 gün önce 10 yaşında mesane genişletme ameliyatı olmuş bir kıza gönderdim. Bir çay kaşığı içerek idrarı temizlemiş. Benim yaptığım gümüş suyu 13-15 ppm kolloidal gümüş suyu hiç bir kimyasal yada ısıtma gibi yöntem kullanmıyorum. 8-10 saatte bir litre yapıyorum. Konya'da olan feclilere 200 ml şişe sini getirsin ücretsiz vereyim. İl dışı göndermem sıkıntı oluyor. Kargosunu almadimi double kargo ücreti yansıyor bana. Birilerine ücretsiz gönderdim almadı yada almayı unuttu 72 TL kargo parası ödedim. Kendisi yapmak isteyenlere yardımcı olurum. İstanbul'da benim döküm yaptırdığım ustaya benim potamda döküm yaptırabilir. 50 Gr gümüşten iki çift çubuk çıkar. Özelden yazın görüşelim.

Arkadaşlar tak yapmadan önce batikon ile kamışın ucuna sprey yapın kolonya yada ıslak mendil dezenfektan değil bunlar tespit edici diğer husus kakanizi yapınca anüs civarı ve kamış bölgesini ayrı ayrı sabunlu su ile yıkayın kurulayin. Yoksa hiç bir zaman idrar enfeksiyonundan kurulamazsiniz. Unutmayın engellilerin 1/5 i bu hastalık tan yaşamını yitiriyor.

duymuştum daha öncede gümüş suyunu...

İdrar yolları enfeksiyonunun en büyük sebebi cehalet. Benim gibi of lu hastalara sorduğum da kakasını yapıp ıslak mendille arkasını silince tertemiz olduğunu düşünüyor. Bu kesinlikle yanlış. Orası bir şekilde sabunlu su ile yıkanmalı olmadı dezenfektan ile aşağıdan yukarı temizlenip özel bir sabunlu eldiven ile sonkez idrar ve gaita bölgeleri silinmeli. ıslak mendil, kolonya, peçete, tuvalet kağıdı bunlar mikrop öldürücü değil. Buna dikkat etmediğiniz surece iyi olmak hatta hasta olmamak mümkün değil.

Tak sonda kullanarak yada daimi sonda kullanan arkadaşlar için idrar yolları enfeksiyonu için bir kaç önerim var. Uzun yıllar enfeksiyon ile ilaçsız mücadele etmek zorunda kaldım. İlaçsız çünkü hastane yatış süresince antibiyotik işini bitirmişler. Bütün ilaçlar dirençli. Bir yıldır kızılcık içmiyorum. İki şeye dikkat ediyorum. İdrarımi yapmadan önce penise batikon sıkıyorum. İdrar yaptıktan sonra ıslak mendil ile penisi sapından ucuna sivazlayarak içinde kalan sonda damlaya kadar boşaltiyorum. En son olarak o penis dahil o bölgeye gümüş suyu sıkıp dezenfekte ediyorum. Gümüş suyunu kendim yaptığım için bir maliyeti yok benim için. Ayrıca prostatit sebebiyle ıdrar enfeksiyonu ve prostatit enfeksiyonu olduğumda mesaneyi gümüş suyu bir fincan + serum fizyolojik+ na bikarbonat+ prednol 20mg ampul karıştırarak hazırladığım solüsyon ile 45 dk civarında mesanede bekleterek mesaneyi yıkadım ve bir gün içinde enfeksiyonu temizledim. Allah'a şükürler olsun çok iyi şuan durum. Yalnız benim omurilik bölgesinde bir kemik parçası unutulmuş o kemik 15-20 cm gezinip t12 ye 15-20 cm uzakta deriyi yararak çıktı. Enfeksiyon yaptı gezdiği bölgeyi üç aydır bununla uğraşıyorum.

Üst Alt