Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulamıyorum. Ne yapmalıyım?

nedenben

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben de sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyor ilac iğne kullanıyorum geciyor ama 3 5 ğün sonra tekrar yeniliyor ilc kullanmaktan bıktım artık ne yapmalıym fikir verin bana

Sonda vs. kullanıyorsanız temizlik kurallarına had safhada özen göstermelisiniz.

Enfeksiyonlar doğru tedavi edilmezse tam iyileşmeden yeniden canlanır. O yüzden doğru dürüst detavi olduğunuzdan emin olun.

Bunlara rağmen enfeksiyon yaşanıyorsa profilaktik (koruyucu) antibiyotik kullanmanız lazım. Bu da genellikle düşük doz baktrim'dir. Üroloji veya nefrolojiye başvurursanız koruyucu tedaviye başlarlar.

Ayrıca Purinol veya piyeloseptil gibi üriner sistem antiseptiğide kullanabilirsiniz.

ılk zmnlarda aynı sıkıntıyı bende cekıyordum...enfeksıyondan ılac kulanmadan kurtuldum cok sukur..6 ayda bır tahlıl yaparım genelıkle temız cıkar.
BOL BOL SU ICMEK...

Forumda bununla ilgili öneriler var araştır biraz.. bende burda okuduktan sonra kullanmaya başladım solgar c vitamini 1000mg lık.. akşamları yatarken al bitane .. bir aydırda buna ek olarak yaban mersini kullanmaya başladım .. şimdilik hiçbi sorunum yok çok şükr..

Selam aleykum. Ben ilac kullanmiyorum enfeksiyon icin. Bu forumda okumusdum, bir arkadas yazmisdi, sarimsak ve limon karisigi yediyini. Enfeksion hiss edince hemen 1 buyuk koy sarimsagi ve bir limon suyunda dograyib yiyiyorum, 2-3 yapinca hemen bakteri rahatsizligi keciyor. Denekde fayda var, hem doal bi sey. Allah her kese sefa versin

Benim önerilerim aşağıdaki gibi....

Ben olsam, 5 gün sabit sonda kullanırım ve o arada bol bol bol su içerim. En çok 2-3 saatte bir torbanın mandalını açıp mesaneyi boşaltırım. Bu arada 5 gün boyunca her gün 1000 mg C vitamini içerim.
Ayrıca her gün bol bol Yaban Mersini tüketirim. Çay şeklinde de olabilir, kapsül şeklinde de...
  • Her TAK öncesi antibakteryel sıvı sabunla ellerinizi yıkayın (Lifebuoy Antibakteriyel Sıvı Sabun öneririm).
  • Kateterin girdiği yeri TAK öncesinde sabunlu bezle temizleyin, bu mümkün değilse Antibakteriyel Vücut Temizlik Bezi vb. ürünlerle temizliği sağlayın.
  • Haftada 3-4 defa duş alın ve genital bölgenin temiz olmasına özen gösterin. Eğer duş alma olanağı yoksa, bol sabunlu bir bezle genital bölgenizi sabunlayıp, güzelce durulayın. Penis eğer aşağıya düşüp anal bölgeye değiyorsa, bu da oradan bakteri bulaşmasına neden olur. O teması önleyecek bir yol bulun mutlaka.
  • TAK için hi-slip plus vb. su kitli kateter kullanın.
  • TAK yaparken katetere asla asla asla asla el değmeyin; bir an bile değmişse kateteri çöpe atıp yenisini kullanın. Kateteri ambalajının arasına sıkıştırın ve ambalaj yardımıyla tutup itin/çekin.
  • Üşütmeyin. Üşütmek enfeksiyonu tetikler
  • 4 saatte bir TAK yapın. Daha uzun süre mesaneden idrar kalması bakteri üremesini arttırır. Asla ama asla (gece dahil) iki TAK arasında 5 saati aşan bir süre olmasın.
  • Kendi başınıza -mesane üstüne tık-tık küçük vuruşlar yaparak- TAK yapmadan işeyebiliyorsanız, her seferinde TAK yapmayabilirsiniz. Kendi başınıza işeyin, günde birkaç sefer de TAK yapın (Tabii işediğinizde mesanede ne kadar idrar kaldığına bağlı bu önerim)
  • Kesinlikle günde 2-3 litre su için.
  • Enfeksiyondan şüphelendiğiniz zaman haftada 3-4 defa Solgar 1000 mg'lık C vitamini için. Ya da şurada andığım ürünlerden birini de özellikle enfeksiyonun oluşmaya başladığını hissettiğinizde günde bir adet olmak üzere için: http://www.engelliler.biz/forum/sag...nlemek-icin-100-bitkisel-icerikli-haplar.html
  • Bakteri ürediğinde kültür testi yaptırmadan asla antibiyotik kullanmayın! Doktor verse bile kullanmayın! Kültür testi yaptırın ve onun sonucuna göre doğru antibiyotiği doğru süre kullanın. Dirençli bakteri söz konusu ise 21 gün antibiyotik kullanmanızı öneririm. Asla kafanıza göre geniş spektrumlu antibiyotikler kullanmayın! Kullanırsanız bakteriler dirençli hale gelir.
  • Mesane iç basıncını azaltıcı Mictonorm vb. bi ilaç kullanın.
  • Enfeksiyon ağırsa, 3-5 gün sabit sonda kullanılabilir. Bu sayede sıvı tüketimi arttırılabilir ve mesanenin temizlenmesi sağlanabilir. Ama, idrarın sürekli torbaya akışını engelleyen mandallı sonda kullanın.

maydanozda kullandım sarımsakta soganda kiraz sapıda işe ya ra ma dı yine üredi yine üredi yine üredi . . .kafayı yicem artık bıktım yaaaa . . .

maydanozda kullandım sarımsakta soganda kiraz sapıda işe ya ra ma dı yine üredi yine üredi yine üredi . . .kafayı yicem artık bıktım yaaaa . . .

bendede aynı sorun vardı ürologlar hep 2 haftalık antibiyotik tedavisi uygulayıp gönderiyorlar 1 hafta sonra yine enfeksiyon oluyordu sonra bi dahiliye uzmanı koruyucu antibiyotik tedavisi önerdi 3 yıldır onu uyguluyorum 4-5 günde bir antibiyotik içiyorum yinede enfeksiyon oluyor ama çok az o zamanda 3-4 gün devamlı içiyorum geçiyor oda 5-6 ayda bir yoksa baş edilmez bu enfeksiyonla herkes kendince bir çare buluyor benimkini kötü yanı ilacın yan etkileri 4-5 ayda bir antibiyotiğin değiştirilmesi lazım yoksa kaşıntı ve kabarma yapıyor deride sende sor istiyorsan doktora bu koruyucu tedaviyi sendeki enfeksiyona göre antibiyotik yazsın 15 gün kullan sonra 2 hafta ara ver devamında aynı antibiyotiği 4-5 günde bir 1 tane kullan alerji yaptığında da gidip ilacı değiştirteceksin sonda kullanan hekesde oluyor bu enfeksiyon doktor ne yaparsan yap hep enfeksiyon riski var dedi sonda kullandığın müddetçe ve de bol su içeceksin ama o zamanda kaçaklar artıyor işte böyle bir şekilde alışıyorsun... bende ki üreyen bakteri e.coli büyük ihtimalle sendekide odur genelde bu bakteri ürüyor idrar kültürü testinde yazar
geçmiş olsun inşallah faydası olur.

ismail çok teşekkür ederim yazdıkların için bende de e.coli üredi yine 100.000 olarak çıktı . . . sen benden daha şanslısın ben daha hastanede ilacı kullanırken ılac reaksıyon gosterebılıyor ve entübe olmaya kadar gidiyorum . . .en son fransadan bı ılac getırttık . . . bugun yıne agrılarım ıstıfralarım artınca dr a gıttık kultur vs yaptı sonuclarını beklıyoruz . . . bu arada da foley takılı . . . benım durumum ıdrar yolu enfeksıyonu degıl ama piyelonefrit dıye bır sey bobreklerde enfeksıyon olusmus . . . o yuzden bu kadar rahatsız edıyormus benı: /

rica ederim ne diyeyim Allah yardımcın olsun o ağrıların nasıl olduğunu bilirim her şey in bir çaresi vardır ta ki biz buluncaya kadar inşallah sende bulursun...

ben çözümü suda buldum. günde en az 3 litre su

fikri;

su iyide fikri kaçaklar ne alemde bende çok içiyorum ama çok da kaçak oluyor

Sudan daha koruyucu ve temizleyici hiç bir şey yok! Ben bazen enfeksiyon var gibi hissetiğimde, normalde günde 5-6 defa tak yaparken, su tüketimini bi arttırıyorum, günde 10 defa TAK yapar duruma geliyorum. Bu sayede bakteri varsa da çoğalamayıp idrarla birlikte mesaneden kapı dışarı ediliyor! :) 3-5 gün böyle devam ettiğimde ne bakteri kalıyor mesanede ne başka bişey!

arkadaslar yıne hastaneye yattım cıktım sıkıldım artık bu durumdan . . . bır sey sorucam sızlerınde bu pıyonefrıt ve norojen mesane yuzunden bacaklarınızda agrı üşüme oluyormuydu . . . benım ara ara berbat derecede agrım oluyor ve kımı zmn ustune dahı basamıyorum : /

Bende bu dertle başım belada.. Enfeksiyondan bıktım. Yürüyememek dahi bu kadar ağır gelmedi. Tak uygulaması yaparken çok dikatli davranırım, hijyene çok önem veririm ama bir türlü bu dertten kurtulamadım. Özellikle kış aylarında daha fazla oluyor. Şimdi yine doktorum 10 iğne verdi amikozit adında bir iğne ve yanında piyeloseptyl ilacı kullanıyorum.Ayrıca bitkisel tedavide kendimce ek tedavi yöntemi olarak kullanıyorum. Kuşburnu, adaçayı vb.. Bakalım iğnler bitsin tekrar kültür yaptıracağım o zaman her sahada bol lokosit yazısını sonuçta tekrar görmek istemiyorum:( Azalma olsada kurtulma şansı çok düşük oluyor enfeksiyon denen dertten:(

bende de oluyor idrar yolu enfenksiyonu tak ve daimi sonda kullanmıyorum yani normal idrarımı yapıyorum yinede oluyor ama ben çok dikkat ettim üşüttüğüm zaman oluyor bende

Bol bol bol su içip, iki tak arasındaki sürenin 4 saati geçmemesine dikkat etmek bence en temel korunma yolu. Mesanede uzun süre kalan idrar bakteri üremesi için bulunmaz bir ortam sağlar. Onun için, ne yapın edin, 4 (hadi bilemediniz 5) saatte bir tak yapın.

Ayrıca, bir şekilde enfeksiyondan şüpheleniyorsam, içtiğim su miktarını daha da arttırıp, 2-3 saatte bir TAK yapmaya başlıyorum. 2-3 gün bu şekilde dikkat ettiğimde, olası bir enfeksiyonun riski daha en baştan ortadan kalkmış oluyor.

sayın oturanboga
ben 4 saatte bir tak yapıyorum, tahlildede bir şey çıkmadı ama hala günde 6 tak yapıyorum 4-5 tanesinde kaçıyor . gelende 100-250 cc arası buna rağmen . ben ne yapmalıyım . doktor her gittiğimde ilacı değiştiriyor . başka önerisi olan va rmı ?

ben 2 sene daimi sonda kulandım 5 sene de tak bende o zamanlar çok oluyordu ama fark ettiğimde 1 hafta daimi sonda takıyordum ve 4 5 litre su içiyordum + ilaç geçiyordu 1 ay 1 buçuk ay dayanıyordum tekrar daimi takıyordum

antibiyotik kullanırken dikkat etmek lazım.Enfeksiyon kalmadı iyileştim dediğin zaman ilacını tedavini bıraktığında tekrar başlıyor.Hiçbirşey kalmasa bile bir müddet devam etmek lazım.Mikroplar pusuya yatıp uygun zamanı kolluyorlar.Tedavi devam edince bir müddet sonra gerçekten yok oluyorlar.Doktorun dediği en doğrusu.Kulanma diyene kadar devam.

Sizi hep okuyoruz ama araniza yeni katıldık. Oğlum spina bifidali. 40 yaşına kadar ilaçla kas kontrolü sağlandı.Zaman zaman sorunlar olsa da idare ettik. Fakat artık olmuyor. Lökosit fazla çıktı yine. Mikrop uremiyor ama. Dr antibiyotik alma bol Su iç cuma günü gel dedi. Antibiyotik almak zorunda kaldı çünkü genel durumu bozuluyor. Sonda takılmıştı. 2 ay kadar durdu.Sonda çıktıktan sonraki 2 hafta idrar çok güzel çıkıyordu 15 gün sonra tekrar bozuldu.Ne yapıc ağımızı şaşırdık. Sizinle paylaşmak istedim. Çok bilgili ve tecrübeli siniz çalışmalarıniz için teşekkür ediyoruz.

Mikrop uremiyor. Idrar bulanik 10 gündür antibiyotik iyi gelmedi. Sabit sonda takılı 2 gündür.neden neden idrar bulanik????

Arkadaslar bugun uroloji doktoruna gittim idrar yollari enfeksiyonu icin; arkadaslar idrariniz bulanik ciktiginda yapacaginiz yani enfeksiyon icin 500 cc serum fizyolijik icine bir adet genta 80 mg ampul, 1 adet 40 mg prednol 4 adet sodyum karbonat ampulu sterillgini bozmayacak sekide koyun caljalatarak karistirin 50 cc lik steril enjektor ile tak sonrasi sondayi cikarmadan 100- 250 cc aasi mikrarda verin 10 - 15 dk bekletin sonra bosaltin bunu mesane enfeksiyonlarda yikamak icin gunairi olmak kaydiyla bir kac kez kullanabilirsiniz.

Arkadaslar idrar yollari enfeksiyonunda dikkat edeceginiz hususlar maydonoz sapi cayini cok fazla kullanmayin karaciger yetmezligine goturuyormus. Limon tuzu ile kesinlikle mesane yikamagin bana geri zekali doktor soylemisti limon tuzu mesaneyi tahris ediyor. Gunluk yatmadan once pryosptil 50 mg alabilrsiniz gunluk olarak. Birde monurol sase mesane bosaltildak sonra icilebilr. Bu ilac mesanede en az 4 saat kalmali.

Bu sizin bulduğunuz bir yöntemmi yoksa tavsiyemidir
Ben günlük pyoleseptly 50mg kullanıyorum küçük enfeksiyon riski olunca 2 çıkarıyorum bir kaç gün sonra normal oluyor

Üst Alt