Ben 10 yıldır enfeksiyon sorunu yaşamadım. Arada bir (özellikle mevsim döngülerinde) hafif yoklar, o esnada ekstra önlem alırım ve bulaşmadan kurtulurum. Bunun bana özel bir nedeni olmasa gerek. Yaptıklarım:
1- 4-5 saatte bir mutlaka TAK yaparım. Dünya yerinden oynasa bundan taviz vermem. Eğer gündelik koşturmacadan dolayı bunu yapamayacaksam, eve geldiğimde (ya da müsait olduğum herhangi bir yerde) yüklenirim suya ve gerekirse 2 saatte bir TAK yapar, günde 6 defaya tamamlarım. Günde 6 TAK yoksa enfeksiyon kaçınılmazdır.
2- Her takımda 400-600cc idrar gelecek şekilde bol su içerim. Her TAK'da idrar renginin açık ve kokusuz olduğunu görürüm. Eğer idrar miktarı az ya da rengi koyu ise, hemen suya yüklenir, bir sonraki TAK'tan itibaren idrarın açık ve kokusuz olabileceği şekilde su içerim. Birkaç gün koyu idrar demek yüzde yüz enfeksiyon demektir. Buna asla izin vermem. Gerekirse gece 2-3 defa TAK'a kalkacak şekilde su içerim, gerekirse günde 7-8 defa TAK yaparım, ama o idrarın rengini açarım! Gerekirse akşamları yatmadan önce bir adet piyeloseptyl alırım.
3- Haftada 1-2 defa C vitamini içerim (
özellikle Solgar'ın şu versiyonunu)
4- Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemi bocalıyor mu nedir, çok daha zorlu oluyor enfeksiyondan korunmak. Bu dönemde günde 7-8 TAK yapmak, sabah-akşam bir tane
Piyeloseptyl içmek gibi ekstra önlemlerim olur.
5- Her şeye rağmen bunalırsam, bir şekilde mesaneyi sakinleştiremiyorsam, günde birkaç defa 1-2 saatliğine sabit sonda takarım (daha doğrusu kullandığım kendinden jelli sondayı içerde bırakırım birkaç saat. Ben standart üretradan değil de göbeğimin altındaki delikten TAK yaptığım için. u bekletme kateterin içerde kuruması gibi bir soruna yol açmıyor. Normal yolla TAK yapan arkadaşlar kendinden jelli sondayı içerde bekletecekse mutlaka dikkatli olmalılar. Yoksa içerde kurur kalır, çıkartırken üretrayı tahriş eder.)
6- Tabii ki TAK yaparken asla elim katetere değmez. Her TAK'da nemli temiz bir bezle kateterin gireceği yeri güzelce silerim. Haftada 2-3 defa mutlaka üretral bölgeyi sabunla yıkar güzelce kurulayıp kremlerim.
Dediğim gibi,bunları yaparak 10 yıldır enfeksiyondan korunurum.