Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolu enfeksiyonundan kurtuluş yok mu?

HANCER60

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar ben mayıs ayında idrar yolu darlııgndan amelıyat oldum çok şükür o dertden kurtuldum ama bu kez bende sık sık tekrarlayan idrar yolu enfeksıyonu olmaya başladı ayda 2 kez hastanede yatmaya başladım nerdeyse ateş ile başlıyor bende sorun şu bu illetden kesın kurtuluş yokmu kurtulan arkadaşlar bana yazarsa çok sevınırm herkeze selamlar

Omurilik felçlilerin hepsinde hemen hemen aynı sorun var bizde de oluyor enfeksiyon çünkü tak sonda kullanıyoruz elimiz değiyor veya başka bir şekil oluyor bakteri oluşuyor sonra antibiyotik ilaç ile atlatıyoruz enfeksiyonu bir zaman sonra bir daha idrar yolu enfeksiyonu oluşuyor maglesef geçmiş olsun diyorum.doktorunuzun verdiği ilaçlar düzeltecektir inşallah.

Bende omurilik felciyim 2 ayda bir tekrarlıyor idrar yolları enfeksiyonu doğal yollardan şunu yap bende fayda etti karnı baharı ortadan ikiye böl böldüğün parçayıda elinle 6-7 parçaya ayır 1 litre kaynamış klorsuz suyun içinde 10 dk haşla sabah akşam yap içerken birazda limon suyu koy bardağına ibrahim saraçoğlunun tavsiyesi idi bende fayda etti inş sendede eder kardeşim.

Ben 10 yıldır enfeksiyon sorunu yaşamadım. Arada bir (özellikle mevsim döngülerinde) hafif yoklar, o esnada ekstra önlem alırım ve bulaşmadan kurtulurum. Bunun bana özel bir nedeni olmasa gerek. Yaptıklarım:

1- 4-5 saatte bir mutlaka TAK yaparım. Dünya yerinden oynasa bundan taviz vermem. Eğer gündelik koşturmacadan dolayı bunu yapamayacaksam, eve geldiğimde (ya da müsait olduğum herhangi bir yerde) yüklenirim suya ve gerekirse 2 saatte bir TAK yapar, günde 6 defaya tamamlarım. Günde 6 TAK yoksa enfeksiyon kaçınılmazdır.
2- Her takımda 400-600cc idrar gelecek şekilde bol su içerim. Her TAK'da idrar renginin açık ve kokusuz olduğunu görürüm. Eğer idrar miktarı az ya da rengi koyu ise, hemen suya yüklenir, bir sonraki TAK'tan itibaren idrarın açık ve kokusuz olabileceği şekilde su içerim. Birkaç gün koyu idrar demek yüzde yüz enfeksiyon demektir. Buna asla izin vermem. Gerekirse gece 2-3 defa TAK'a kalkacak şekilde su içerim, gerekirse günde 7-8 defa TAK yaparım, ama o idrarın rengini açarım! Gerekirse akşamları yatmadan önce bir adet piyeloseptyl alırım.
3- Haftada 1-2 defa C vitamini içerim (özellikle Solgar'ın şu versiyonunu)
4- Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemi bocalıyor mu nedir, çok daha zorlu oluyor enfeksiyondan korunmak. Bu dönemde günde 7-8 TAK yapmak, sabah-akşam bir tane Piyeloseptyl içmek gibi ekstra önlemlerim olur.
5- Her şeye rağmen bunalırsam, bir şekilde mesaneyi sakinleştiremiyorsam, günde birkaç defa 1-2 saatliğine sabit sonda takarım (daha doğrusu kullandığım kendinden jelli sondayı içerde bırakırım birkaç saat. Ben standart üretradan değil de göbeğimin altındaki delikten TAK yaptığım için. u bekletme kateterin içerde kuruması gibi bir soruna yol açmıyor. Normal yolla TAK yapan arkadaşlar kendinden jelli sondayı içerde bekletecekse mutlaka dikkatli olmalılar. Yoksa içerde kurur kalır, çıkartırken üretrayı tahriş eder.)
6- Tabii ki TAK yaparken asla elim katetere değmez. Her TAK'da nemli temiz bir bezle kateterin gireceği yeri güzelce silerim. Haftada 2-3 defa mutlaka üretral bölgeyi sabunla yıkar güzelce kurulayıp kremlerim.

Dediğim gibi,bunları yaparak 10 yıldır enfeksiyondan korunurum.

Arkadaşlar ben de 15 aylık OF lu (t12) kardeşinizim. idrar yolları enfeksiyonundan korunmak için ve tedavisi için önerilerim şunlardır. şuan yine enfeksiyon oldum. kullanabileceğim oral veya iğne olarak hiç bir ilaç yok bütün ilaçlar dirençli.
1- Büyük abdestinizi yaptığınızda mutlaka idrar bölgesini ve kaka bölgesini sabunlu suyla yıkayın.
2- Mesanenizi bir litre suya 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu ile hazırlayacağınız suyla ayda iki kez yıkayın. Bunu üç dört kez de yapabilirsiniz.
3- Maydonoz sapını kaynatıp sabah akşam için.
4- Monurol şase yi bir bardak suda eritip mesaneyi boşalttıktan sonra gece yatmadan önce için bunu on günde bir iki ay boyunca yapın. Bunu ürolog tavsiye etti.
5- Bir bardak suya 10 damla elma sirkesi günlük için.
6- İdrarırınızı mutlaka 4 saat maksimum 5 saat içinde yapın. İdrar mesanede beklediğinde bulunan taşlardan da etkilenebilir ve bakteri üreterek enfeksiyona sebep olabilir. Sağlıkçı olmama rağmen 3 ayda 4 kez enfeksiyon oldum ve bu şekilde enfeksiyonu temizledim. Şuan en enfeksiyon olmama en büyük sebep gece yattıktan sonra 8 saat idrar yapmamam olarak tahmin ediyorum. Eğer anlamadığınız bir şey olursa iletişim için telefonum 05074036900 Rabbim hepimize şifa ve sağlık huzur versin.

Idrar yolu iltihabi icin doktorlar onerirler.antibiyotik hap mavi veya sari renkde al kullan gecer

OturanBoğa bülent bey ben tak yapmaya başladığımdan beri kontrollerde kültürüm hiç temiz çıkmadı. antibiyotikler bittikten 3 gün sonrası temiz genelde ama 1-2 hafta veya 1 ay sonra verdiğim idrarlarda hep e.coli çıkıyor. antibiyotikleri bıraktıktan hemen sonra lökosit olduğunu düşündüğüm beyaz partiküller idrarı basmaya başlıyor zaten idrarı. bu sarı bulanıklığın illa ki enfeksiyon demek olmadığını söylemişti doktor. 1 ay sonra görüşelim demişti. bu bir aylık süreçte yüksek ateş, halsizlik, iştahsızlık, koyu renk idrar sorunları yaşamamıştım. sevinmiştim enfeksiyon olmadı diye. ancak 1 ayın sonunda kültür verdiğimde e.coli olduğunu görünce şaşırıp kaldım. akşamları 1 piyeloseptyl içerek denedim. 10 gün sonra yine kültür verdim yine e.coli var. bendeki e.coli nitrofurantoine karşı dirençli, büyük 128 diyor. sanırım bu yüzden etkili değil piyeloseptyl. temizliğime riayet ediyorum, günde 2 litre su içmeye çalışıyorum. ama sonuç hep hüsran. sizin soylediklerinizden farklı sadece günde 4 tak yapıyorum. 4 tak yeterli demiştir doktor. tak saatlerim 7-12.5-17.5-23.5. her tak arasında 500 ml su içiyorum. sudan başka pek bir şey içmiyorum genel olarak. iş yerinde tak yapmayı hijyen açısından istemediğim için böyle ayarlamıştım saatleri. tak ı 5 e çıkarmayı denedim bir ara. ama illaki gece alarm kurup kalmak gerekiyor. en az yarım saatlik bir iş tak yapma işlemi. bu da tekrar uyuyamama veya uykuyu alamama sorunlarına yol açıyor. bir de sanırım uyurken böbrekte faaliyet azalıyor. çünkü benim sabah yaptığım taktan sonra idrar az, öğle takında ise normalden fazla geliyor. (gece yatmadan önce içtiğim su yeni ekleniyor.) o yüzden gece kalkıp tak yapıp su içince sabaha pek bir şey çıkmayacağını düşünerek vazgeçmiştim. mesanemde taş yok. kabızlık var eskiden beri. yazdıklarıma göre bana verebileceğiniz herhangi bir tavsiye var mı. vücudum çok hassas da o yüzden mi böyle oluyor acaba. takı bırakıp daimi sonda mı kullanmalıyım istemesem de. ya da başka ne sebep olabilir bu kadar sık enfeksiyona. fikirleriniz, tecrübeleriniz benim için önemli.

Belki derdinize care olur.

Idrar yolu enfeksiyonuna karşı doğal antibiyotik

Icerik:
Maydonoz kökü — 250 gram
Limon kabugu— 250 gram
Doğal bal — 250 gram
Zeytin yağı -200 ml

Yapılışı:
Iyice yikadiginiz maydanoz kökünü ince ince dograyin ve blendere koyun.
Limon kabugunu, zeytin yagini ve bali katın.
Iyice eriyene kadar blenderda karistirin.
Elde ettiğiniz karışımı buzdolabına koyun.

Bu karışımdan her sabah bir yemek kaşığı alın.

Benimde arada uyguladığım 1 su bardağı su içine yarım limon ve 1 şeker kaşığı sirke yatmadan önce içiyorum iyi geliyor enfeksiyon için. Mide sorunu olan arkadaşlar yapmak isterse dikkatli olsun.

unforgiwen

Bence öncelikli neden 4 tak yapıyor olmak. 6'ya çıkartın. Gün içinde tak yapacak mekan sorunu varsa akşamdan sonra daha çok su içip gece de tak yaparak günlük tak sayısını 6'ya çıkartın. Bu bence en en önemli detay

TAK'ı idrar torbasına mı yapıyorsunuz?
Sondaların son kullanma tarihi geçmiş olabilir mi? Ya da saklanma koşulları bulunduğu yerde bakteri üremesine neden olacak şartlara sahip olabilir mi?

Her gün üşenmeyip genital bölgeyi ılık sabunlu bezle silip güzelce durulayın.

Her tak öncesinde Batikon ile kateter giriş bölgesini boyayıp öyle tak yapın. tak sonrasında da güzelce temizleyin.

aklıma gelenler bunlar

@OturanBoğa Takı iş yerinde idrar torbasına evde ise üst tarafını kestiğim 5 lt.lik su şişesine boşaltıyorum. takların son kullanma tarihine uzun bir süre var ve oda sıcaklığında duruyorlar. Aslına bakarsanız şu günlerde olay benim için iyice sarpa sardı.

şöyle ki ben uzun süre bez kullanmıştım. aralarda ultrasonla böbrekleri kontrol ettiriyordum. iyi durumdalardı. yaklaşık 3 yıllık kontrole gitmediğim dönem oldu. o dönemde ne olduysa olmuş sağ böbrek reflüden oldukça kötü durumda, sol böbrek de hidronefrozun grade 3 seviyesinde diyor ultrasonda. bunu görür görmez fakülteye gittim(mesai dışı bakan bir üroloji doçentine).başka hiçbir tetkik yapılmadan tak yapmam gerektiği söylendi. ama tak yaptığım 3-4 aylık bu dönemde idrar kültürü-enfeksiyon-antibiyotik döngüsünden kurtulamadım. en son bu doç.dr. böbrek reflüsü konusunda yan odadaki arkadaşının daha iyi olduğunu söyleyerek beni ona devretti. bu geç verilmiş bilgi bende bir güvensizlik yaşattı ve internetten yaptığım araştırma sonucu özelde bir üroloji prof.'una gittim. özeldeki bu prof. beni sol böbreğin götürdüğünü, onun da risk altında bulunduğunu, ne kadar tak yapsam da tak aralarında yine reflü olabileceğini, bu riski almamam gerektiğini ve bundan sonra daimi sonda kullanmam gerektiğini söyledi.

bir de fakültedeki böbrek reflüsü konusunda daha bilgili doç.dr. ne diyecek merak ettim ve ona da gittim. bana genç yaşlarda daimi sonda kullanmayı tavsiye etmediklerini, sondada daha fazla enfeksiyon riski olduğunu, taka devam etmem gerektiğini, kısa süre sonra mesanem daralacağı için sondanın kenarlarından kaçaklar başlayacağını, bu kez bağırsaktan mesaneye ekleme yapılması gerekeceğini söyledi. Konuyu enfeksiyona getirdiğimde sondalı ve tak yapan hastalarda kültürde enfeksiyon çıksa bile yüksek ateş gibi belirtiler olmadığı sürece tedaviye gerek olmadığını, özellikle sondalı hastalarda tedaviye çalıştıkça direnç gelişeceğini söyledi.

Şu an kafam çok karışık, bir doktor böbreği korumak için daimi sonda kullanmam gerektiğini söylerken, diğeri daimi sondanın sakıncalarını ön plana çıkarıp taka devamı salık veriyor. normal şartlar altında takın, daimi sonda kullanmaktan daha iyi bir yöntem olduğunu biliyorum ancak böbreklerimin bu durumunda hangi yöntemi seçmek benim için daha doğru olur bilemiyorum. Böbreklerimin durumunu değerlendirerek yöntem konusundaki bu ikilemi giderecek öncelikle Bursa'da veya İstanbul'da işinin ehli doktor tavsiyesi olan var mı?

ben bu idrar gelmesinden dolayı çarşıya gidemiyorum gitsemde hemen idrar geliyor iki üç kere lavobaya gidiyorum

İdrar yolu enfeksiyonunda en iyi tedavi yöntemi nedir?

Merhaba Arkadaşlar idrar yolu enfeksiyonu en iyi tedavi yöntemi nedir.

unforgiwen

TAK'a geç. Ama şuna dikkat et:

Sıkıştığını ne kadar hissediyorsun? Diyelim ki 400cc'de "sıkıştım" diyorsun, o zaman senin 300 ss'de TAK yapman gerek. Böylece mesane iç basıncı artmadan mesaneyi boşaltmış olursun. Bu ritmi tutturduğun sürece, yani sıkışmadan, mesane iç basıncını arttırmadan TAK yaparsan hiç bir sorun olmaz.
Mesane iç basıncını azaltıcı ilaç kullanıyor musun?

Selamlar

Her bünye farklıdır, kendinizi tanıyın.

Tak yapıyorsanız enfksiyon riski yüksektir.

Enfeksiyona yakalandıysanız pyeloseptil en etkili tedavi yöntemidir.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa idrara sıkıştığımı malesef hissetmiyorum. (bu vesile ile gün içinde suyu kaçar saat aralıklarla ve ne miktarda içtiğinizi, su dışında bir içecek içip içmediğinizi yazarsanız karşılaştırma yapabilmemiz için yararlı olabilir.) ürodinami yapıldı yeni. mesane kapasitem yeterli görüldü tak için. sizin ve doç. dr.'un görüşüne uyacağım. yani taka devam etmeyi düşünüyorum. voiding çekimini bekliyorum. voiding çekiminde idrarın böbreğe kaçışı teyit edilirse hoca üretere enjeksiyon yapmayı düşünüyor. sonrasında taka devam edilecek ve sadece ateşlendiğimde antibiyotik tedavisine başvurulacak. planlaması bu yönde yanlış anlamadıysam. dostempati idrar kültürü verdiğimde e.coli malesef pyeloseptilin etken maddesi olan nitrofurantoin'e dirençli çıkmıştı. önce gittiğim doktor bu sebeple pyeloseptili bıraktırmıştı. hiç pyeloseptil kullandığımı hatırlamıyorum geçmişte oysa ki.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa Sonunda idrar kültürüm temiz çıktı ve voiding çekimim yapılabildi. reflünün varlığı da kanıtlanmış oldu. hocanın bana yapmayı düşündüğü ameliyatın adı sting ameliyatı. Bu ameliyat sayesinde reflünün azaltılması ve buna bağlı olarak mesanede bulunan enfeksiyonlu idrarın böbreklere kaçarak ateşlenmelere sebebiyet verişinin azamiye indirilmesi amaçlanıyor. şuan korona salgını nedeniyle henüz olmadım ameliyatı. bahsettim sting ameliyatını olan var mı? olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi rica etsem?

Üst Alt