Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolu ve mesanemdeki ağrılar hakkında..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben 2 yıldır daimi sonda kullanıyorum idrar yollarım ve mesanemde çok deişik ve çok rahatsız edici yanmalar oluyo bazı zamanlar uyutmacak şekilde yanıyo..tecrübesi ve bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim...tesekkürler

İdrar yolu enfeksiyonu geçiyor olabilirsiniz.İdrar kültürü yaptırmanızı ve çıkacak sonuca antibiyotik tedavisine başlamanızı öneriyorum. Sakın doktor önerisi olmadan kendi kafanıza göre eczaneden herhangi bir antibiyotik alıp içmeyin.

enfeksiyon olabilir ayrıca daimi soda kullanıyorsan gece gündüz deme bol bol su iç

Üroloji doktoruna başvursanız iyi olur, hem gerekli tahliller hemde ultrasonda ,mesane içinde taş vb. şeyler varmıdır diye bakılsın.Mesane içine giren daimi sonda kullananlarda sonda taşı oluşabiliyor.Mevsim yaz mevsimi, suyu her zamankinden daha cok içmelisiniz, oruç tutuyorsanız diğer saatlerde sıvı alımını fazla yapınız.Geçmiş olsun.

Keçi sütü şekerli olarak içilirse idrar yanmasını keser.yine limon suyu idrar yolu enfeksiyonunda iyi bi koruyucudur maydanoz yemek veya demleyip suyunu içmek de idrarı söktürür yanmayı yavaş yavaş keser.ilaç ise mutlaka doktor tavsiyeli olmalı yoksa idrar yolundaki iltihaplanma böbrek yetmezliğine bile yol açabilir

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok tesekkürler maydonoz suyunu 5 gündür içiyom biraz faydası oldu gibi...birde yanmaların çok artmasından dolayı 1 haftadır prezervatif sonda kullanıyom

Veli, mesane enfeksiyonu ilk akla gelen şey. Bol bol su içip enfeksiyondan kurtulmaya çalış. Olmazsa, o zaman Kültür Testi yaptırıp sonucuna göre antibiyotik kullanman şart.

Yalnız, böbreklere idrar kaçmadığından, böbreklerin sağlıklı olduğundan emin ol ne olur. Bir üroloğa gidip bunu öğrenmelisin...

idrar yolunda ve o bölgedeki aşırı yamam oluyo ne yapmalıyım

slm arkadaslar

08 08 2009 da ateşli silah yaralanması sonucu omurilik felçlisi oldum yaklaşık 1 yıldır idrar yolu ve o bölgelerde aşırı yanmalar oluyo 4 aydırda tak yapıyorum...defalarca ürolaga gittim idrar tahlili ve kültür takhlili yaptırdım temiz çıktı ama bi türlü yanmaların çaresini bulamadılar...benim gibi yanma sorunu yaşayan yada bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum...dayanamıyorum artık...şimdiden teşellürler...

peki aşırı su içmek; mesela ortalama günde 5-6 litre su içmek böbreklere zarar verir mi?

SeDaT3;

evet böbrekleri yorduğunu söylüyor birçok hekim siz normal olanı tam olarak uygulayın derim 2, 3 litre kafi örnek düşünki bir ilaçtan bitane içilmesi gerekirken aynı anda bi kaç tane içtiğimizde ya komalık oluruz yada yan etkisinin vücutta fazla etki göstermesine neden olabilir böyle düşünün....

Daimi sondadan kurtul bence tak a gec ,sıkılmadınmı iki senedir .vucud kabul etmiyor işte devamlı içinde olmuyor.

Sondanı ne kadar zaman aralıgında degıstırıyorsun velı 15 gunden fazla kalırsa enfeksıyonu tetıkler

Enteresan... Enfeksiyon olmamasına rağmen yanmaların olması aklıma acaba üretrada darlık mı var sorusunu getiriyor. TAK yaparken zorlanma ya da küçük kanamalar oluyor mu? TAK için kullandığınız sondayı başka bir marka ile değiştirmeyi denediniz mi?

faruk kardeşim

yaklasık 5 aydır TAK kullanıyorum

bülent bey

ilk zamanlar TAK yaparken zorlanma oluyordu arada da kan geliyordu şimdi oluyor ama okadar deil özellikle TAK dan sonra oluyo şimdi dahada arttı dayanacak gücüm kalmadı neyapacagımı şaşırmış durumdayım...

bülen bey

üretrada darlık oldugunu nasıl anlarız film falanmı çektirmemiz gerek yaedımcı olurmusunuz

Bu yanma TAK yaptıktan hemen sonra mı ortaya çıkıyor?

Kullandığınız TAK markasını değiştirip başka bir sonda ile denediniz mi? Ya da TAK yaparken Catajel ya da FURACİN vb. kayganlığı arttırıcı bir şeyler kullanarak dener misin lütfen.

Bakalım yanmanın nedeni TAK yapmak mı...

bülent bey

yanmalar herzaman oluyo ama genelde TAK dan sonra daha fazla oluyo...2 defa TAK ı deiştirdim şimdi hi slep kullanıyorum söylemiş oldugun herseyi deneyecem buradan size bigi veririm...

herşey için çok saol

Benimde bu günlerde kaçak ve ağrılı idrar şikayetlerim var .. 2 gü önce kültür verdim hiç bişey yok dedi doktor .. böbreklerde genişleme var dedi 2 ay sonrası kontrole çağırdı .. tak sayısını arttırmalısın diyo .. günlük c vitamini antiseptik falanda alıyorum ama yok yine oluyo.. bugünlerde kurutulmuş yaban mersini araştırıyorum kullananlarınız varmı ? böbreklere meseaneye iyi geldiği söyleniyor.. bıktırdı bu meret .. olmadı mazota başlıcam alkol haram ama yapıcak bişey yok ..

bülent bey

söylemiş oldugun kayganlaştırıcıyı adımda bunun kullanması nasıl??
daimi sondaya uyguladıgımız gibimi??

Evet. TAK yaparken öncesinde furacin merhemi TAK'ın gireceği yere bolca sürün, sonra katateri iterken o merhem içeriye doğru taşınsın...

Yahut da katajeli penisten içeri sıkın biraz, 30 saniye kadar elinizle sıkıştırıp dışarı taşmasını engelleyin, sonra TAK yapın.

Deneyin, en pratik yolu kendiniz bulursunuz zaten...

Üst Alt