Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrarda Glikoz ++++ olması rapor açısından orana yansır mı?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
20 yıldır diyabetim.İlk on yıl hap son 10 yıldır da insülin+hap tedavisi görüyorum. Hba1c değeri 9 altına hiç düşmedi. ve her tahlilimde idrarda glikoz değeri ++++ çıkıyor ... İdrarda ++++ çıkmasının özür oranın cetvelinde bir yeri var mı ? Ayrıca IBS rahatsızlığım da eklendi..

İdrardaki glikoz değerinin pozitif çıkmasının sebebi başka bir rahatsızlık olabilir.. Doktorunuz bilgi vermedi mi size? Sakatlık oranı cetvelinde, idrarda glikoz değeri pozitif olursa şu şu oranda rapor verilir diye bir bilgi göremedim.. Başka bir rahatsızlıktan kaynaklanan bir durumsa önce bunun tanısının konması lazım, o zaman etkilenen organ için ek bir oran alınabilir belki.. Sizin elinizde şekerden alınmış sakatlık raporu var mı, varsa yüzde kaç oranında..?

IBS (Iritabl Bağırsak Sendromu) için belki sakatlık oranı cetvelinin sindirim sistemi bölümünden değerlendirilebilirsiniz..

Tablo3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri..Özofagus(Yemek Borusu), mide ve duodenum (Oniki Parmak Bağırsağı), incebağırsak, vepankreas..)

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcıbozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1:Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Veİstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2: Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygundiyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Veideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50

Üst sindirim kanalına ait semptom vebulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması veilaçtedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu VeyaÜstsindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75

Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayansemptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun % 20altında olma.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.. Bunu ben de araştırmış ve cetvelde bulamamıştım.O nedenle sordum.. Diyabet-hipertansiyon-psikiyatri den alınmış sürekli ömür -boyu ibareli % 46 oranında 3 tane sağlık kurulu raporum var. Her yıl bir kez alıyorum.. Her seferinde de aynı raporu veriyorlar.. Ankara maliye (merkez sağlık kurulu) her defasında kontrol şerhi koyuyor.. En son aldığım rapor 2012 ekim ayındaydı.. 20 yıldır da ilaç kullanım raporu alıyorum diyabetle ilgili.. İdrarda glikoz çıkmasını şöyle izah ediyorlar. Böbrek vücuttaki fazla şekeri idrar yolu ile dışarı atıyor. Yani değişik bir ifade ile kabul edilebilir sınırlar dışında şekerim var.. Baba tarafım olduğu gibi diyabet ve buna bağlı rahatsızlıklardan vefat ettiler.. IBS sorunumu söylememiştim doktora.. Eğer bahsettiğiniz gibi oranı varsa onu da söylerim gittiğimde..

seranko;

Abicim , abim ben 40 yaşındayım ve 22 yıldır Tip 1 diabet - hipertansiyon olarak hayatımı idame ettiriyorum.
Öncelikli olarak sana tavsiyem ve önerim .
1-- Psikiyariyi çıkarttırınca % 40 ve üzeri alabilir isen çıkart
SEBEB= Benim raporum Tip 1 , hipertansiyon ve yan takviyelerle % 46 psikiyatriyi de ekletseydim.% 25 biraz destekle % 60 alırdım.( teşekkürler KELEBEK ) Formda KELEBEK bana tioyu verdi bende danıştım doğru her yıl muayeneye çağırılırsın .
2--- Anlattığın gibi ise HA1C 9 !!!!!!!! (BUNE ABİ ) % 40 diabet % 10 hipertansiyon = % 46 rapor ve sürekli hiçuğraşmazsın garantin var ( Tip 1 diabet şartı ile)
3 -- LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN diyetine ve ilaçlarına dikkat et.Baba tarafım olduğu gibi diyabet ve buna bağlı rahatsızlıklardan vefat ettiler.
sende baba tarafı gibi diabetsin ama diabete bağlı rahatsızlıkları boğazımızı tutarak engelleriz.

22 yıllık tip 1 diabet olarak kardeşin,abin ya da bir dostun olarak Ha1c = 6 AKŞ= 80 TKŞ= 125 biri olarak diyeceğim budur.Yapma kendine ve çevrene zulüm......

mstfdincer;

İlgine çok teşekkür ediyorum .. Ben de 45 yaşındayım :) Bana teşhis konalı 20 yıl oluyor.. Bir gün tıp fakültesinde bir tahlil için gitmiştim orada çıkmıştı.. Hem de ne çıkmak.. AKŞ :480.. Doktor inanmadı.. Yemin etmiştim açım dün akşamdan beri yemedim demiştim. Sabah yine gittim. Bu kez de AKŞ:470 çıkmıştı.. Aletler mi bozuk demişti. ertesi gün tekrar çağırmış ve yine ölçmüşlerdi.

Bu kez de AKŞ:480 civarında çıkmıştı. Hemen tedaviye başladılar. Hapla başladık ancak 10 yıl kadar hap içtim yeterli olmadı. İnsülin+hap devam ediyorum son 10 yıldır. Prim ödeme gün sayım ve yılım doluydu sadece YAŞ'ı bekliyordum. Bir akrabam akıl vermişti. Özürlü raporu ile YAŞ'ı beklemeden emekli olabilirsin diye.. Ben de hemen müracaat ettim. İlk sağlık kurulu raporum % 30 diyabet (tip II) + Hipertansiyon % 10 + psikiyatri % 25 .. Sürekli ömür boyu rapor aldım. Rapor ankara merkez sağlık kurulu tarafından % 46 ya düşürüldü ve 1 yıl sonra kontrol şerhi eklendi.. İşin ilginç yanı ise hiçbie doktorum söylediği birbirini tutmuyor. Ne TİP I ne de TİP II sin diyorlar.. Ortadaymışım.. Ben geçen yıl emekli olmuştum.

1 yıl sonra tekrar gittim.Sürekli gittiğim doktorum istifa etmiş. Ben de başka bir doktora gittim. O da tahlil yaptırdı ve rapor verdi.. Tip II % 20 + HT % 10 + psikiyatri %25 toplam % 46.. Heyete girdim. Heyet kabul etmedi.. Sen TİP I sin dedi.. Doğrusunu yazsın doktor dediler.. İyi de dedim Ankara kabul etmiyor dedim. Bizim rapor geçerlidir dediler.. Doktora gittim.. Anlattım. Olmaz dedi.. Heyete geri gittim olmaz diyor dedim. Endokronoloji doktoruna sevk ettiler. Ona gittim. Anlattım raporları ve tahlilleri gösterdim. Sen TİP II sin dedi. Peki dedim.. Heyete gittim anlattım.. olmaz dedilerse de zorla ite kaka kabul ettirdim.. Yoksa imza atmayacaklardı. Birbirleri ile tartışmaya başladılar kendi içlerinde.. Biri diyor TipI diğeri olmaz Tip II diyor.. Sürekli ömür boyu % 46 aldım ve ankaraya gitti. Ankara yine 1 yıl sonra kontrol şerhi koymuş. Sinir oluyorum.. Ağustos 2013 de tekrar kontrol var.. İlaç raporum bittiği için yeniletmek üzere hastaneye aynı doktora gitmiştim. Kan ve idrar tahlillerine baktı. İyi değil dedi. Hastaneye yatırdı. 1 hafta yattım dün çıktım. hastanede gün içinde değişik zamanlarda günde 8 kez yapılan ölçümler sonucu ortalama AKŞ ve TKŞ değerleri ortalama 220 (Bazen 300 bazen 180 vs) civarında çıktı. Kiii hastanede yemek yemedim..Bunu doktora da söyledim. 3 kilo vermişim 1 haftada.. Sana şimdi ilaç raporu yazmıyorum. çünkü hastane ortamı ile ev ortamı farklı dedi.. 1 ay boyunca evde tahlillerini yap getir.. Son bir kez genel tahlil yapalım ona göre ilaç yazacağım dedi. Bu arada hastanede yatarken denemek için insülini kesmişti.. İnsülüni kestiğinde yazdığım değerler oluştu. Sadece hap veriyordu.Aç karnına iç hapı yat aşağı.. Yatarken yapılan tahlilde İdrarda glikoz yine ++++ çıkmıştı. Benim en büyük korkum deneme tahtası mı oldum ? Çünkü insülinlere devam ettiren ve dozunu ayarlayan doktorda bu kişiydi geçen yıl.... Vereceği ilaç raporuna göre sağlık kuruluna gireceğim ağustos ayında.. Hipertansiyon ilacı vermezse % 10 gidecek .. Diyabetten % 20 veriyor,psikiyatri % 25 toplam % 40 yapıyor. Tam sınırdayım.. psikiyatriyi devreden çıkarıp nasıl bir yöntem bulmam lazım çok düşünüyorum. Göz diplerinde kanlanma da var.. Yatarlen göz anjiyosu da yaptılar.. Nörolojik sorunlarım da var ancak doktor birşeyin yok diyor.. Unutkanlık başta olmak üzere sol elim zaman zaman tutmuyor. EMG de çektiler.. evet sinirler zayıflamış dediler. Sağ el de başlamış dediler. Özür oranı yok dediler.. İBS rahatsızlığım da var 2 yıldır. Onu söylememiştim.. Ağustos ayını şimdiden düşünmeye başladım.. Bana bir tiyo verirseniz memnun olurum.. Zira her yıl aynı sorunu yaşamak beni kahrediyor.. SGK bizi mahkemeye ver diyor.. Zira yüksek yargının bu konuda kararı var. Hastanenin raporunu hiçbir kurum bozamaz diye.. En sonunda bunu yapacağım sanırım.. Teşekkürler arkadaşlar..

kardeş yazdıklarını okudum. eğer yüksek rapor istiyorsan ve tansiyonla şeker varsa kalbinede bakıt derim. ordan da mutlaka bir şeyler koparırsın

BODO;

selam..
Benim isteğim yüksek oranda rapor değil ... Yıllardır (20 yıldır) hastayım da birden bire mi iyileştim.. (Allah'ın mucizelerine boynumuz kıldan ince o ayrı konu) Kalbim çok şükür sağlam baktırdım.. Kızdığım nokta normal şekilde doktora gidiyorsun sağını solunu gösteriyorsun hemen hepsi de birşeyler yazıp çiziyor tahlil,BT,emar vs istiyor ilaç yazıyor vs.. Aynı doktorlara özür raporu için gittiğinde yan çiziyorlar.. Bunu anlamak mümkün değil..

seranko;

İBS ile İBH ayri seylerdir. İrritable Bagirsak Sendormu ile İltihabi Bagirsak hastaliklari farklidir. Bacibey'in verdgii oran cetveli IBH icin verilen oranlar. Yani; Crohn- Ulseratif Kolit vb. IBS icin oran verilmiyor cunki tam kur tedavisi mumkun. IBH hastaliklarin tam kur tedavisi yok ve komplikasyonlari cok fazla.

sesene;

teşekkürler sesene. Yazdığın bilgiler iyi oldu..

İdrarda glikoz un ++++ deger cıkması bu kısının seker hastası oldugunu gosterır.(Bazı ıstısnalar hariç)
Kanda şeker oranı 180 mg(bobrek esık degeri) uzerine cıkarsa artık bobrekler seker tutmaz ve idrara gecer.Bazı ınsanların bobrek esık degerlerı farklı oldugu ıcın bazen ıdrara seker gecmeyebılır.
Özetle idrarda seker cıkması seker hastalıgının nıhai bır sonucudur.O nedenle şeker hastalıgının oranı neyse o kadar bır orana tabı tutulursun.

Üst Alt