Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrarın rengi, kokusu, kapasitesi ve kaçaklar..?

gelgit

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar idrarda 2-3 aydır koku ve kaçaklar var.ancak gün icinde bazı taklarda renk normal koku normal cıkıyor bazı taklarda ise bulanık ve agır kokulu oluyor ..iki kez kültür yapıldı üreme yok çıktı.. dr ilaç vermedi . böyle bir durum yaşayan oldumu ? nedendir acaba ne yapmak gerek sasırdım kaldım

gelgit

Başka bir hastanede/laboratuarda kültür testi yaptır bence.

Aklıma gelenler şunlar:

Yoğun bir kabızlık olabilir (gerekirse barsakları tam temizlemek için yardımcı bitki çayı kullan bir defaya mahsus)

Yeteri kadar ve yeteri sıklıkta su içmiyor olabilirsin (4-5 saatte bir, yani günde 6 defa tak yapmalısın ve her takta 400-500 cc idrar çıkmalı. sıvı tüketimini bu ritmi tutturacak şekilde yapmalısın)

Alkol tüketip az su içiyor olabilirsin (alkolden sonra bol su içmelisin)

bülent abi farklı hastanelerde tahlil yaptırdım sonuc aynı.zaten fark ne olur ki.
kabızlık idrar kokusunu rengini etkilermi ki ? cünkü daha önceleri de büyük abdest gec cıksa bile böyle olmuyordu..

tak ı desen 6 kez yaparım. suyu ise aksine bu dediğim durumda daha cok iciyorum öncesinde bukadar icmezdim..

alkol olayında da söyle tuhaf bi durum oluyor abi. alkol aldıgım zaman renk de koku da az oluyor.ayrıca tuhaftır alkol aldıgım zaman normalde kaçak 300 cc den baslıyorsa alkolde 500-600 tutuyor ? anlayamadım abi ya

gelgit
Ben bir laboratuvar teknisyeni olarak söyle izah edeyim gün başı sabah idrar inin rengi koyu olabilir ve bu gün içinde aynı koyulukda devam ediyorsa şu miktarında azalma ve su yetersizliği vardır sen ve kullanılan ilaç Varsa bunlarda etkiler kefir ve ayran tavsiye edebilirim enfeksiyon yoksa endişelenme günde 3 litreye yakın şu için

gelgit

Renk koyu ve kokulu olduğunda idrar da az çıkıyor ama, değil mi? Yani bence öyle ya da böyle o tak öncesinde yeterli su içmemiş oluyorsun. Ben öyle anlıyorum.

Kabızlık vücudun su tutmasına neden olur. Bu da idrarın kokulu ve koyu çıkması demek.

Bir de, pancar turşusu vb. doğrudan idrarın rengine ve kokusuna yansıyan bir şeyler yiyor olabilir misin? :)

abi dediğin gibi de oluyor bazen de renk normal sarı ama koku oldugu da oluyor.yeme içmeden değil abi öle olsa farklı sey yediginde bi kac sefer olur gecer.kabızlık desen simdiye kadar hep4-5 bazen haftada cıkarım ama böle olmazdı. birde kültür sonucunca kimyasal analiz kısmında eritrosit lökosit neg. mesela ama mikroskobik analiz kısımda her sahada 2-3 lökosit 1-2 eritrosit , orta yogunlukta bakteri ve kalsiyum oksalat kristali görüldü yazıyor bunda anlamadım. sonucta ise üreme olmadı...dr temiz ilaç gerekmez dedi. kalsiyum kristali herkeste olur dedi. bide kaçak sırasında şeffaf renk silikon gibi yumasak kücük parçalar cıkıyor.

suyu artırdım oysa.sabah koyu normal zaten. benimlki gün icinde bulanık cıkyor.yesilimsi vari. ha acık sarı cıktıgıda oluyor.anlayamadım.simdiye kadar kullandııgm ilaçlar hep olmazdı öle.enfeksiyon olunca olurdu gecerdi.

bülent abi tekrardan tahlil yaptırmadım dr un birisine yazdım durumu.fosfomisin iç haftada bir dedi. monurol içtim bitane düzeldi.anlamadıgım kültür negatif cıkıyor.monurol düzeltiyor ama. sonucta antibiyotik oda .enfeksiyon icin.acaba enfeksiyondan baska bisey vardıda onumu temizledi

Aynı durum benim oğlumda var. Mikrop uremiyor. Lökosit fazla. Kabızlık had safhada. Bunun idrarın bulanık olmasıyla bir ilgisi varmıdır.

Üst Alt