Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT Beyaz Kart uygulaması neden başka kentlerde de olmuyor!?

osman77

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
istanbul belediyesi tarafından engelli vatandaslara verilen beyaz kart diger illerde diger belediyeler tarafından neden verilmiyor bu sadece istanbulda engelli ler oldugu diger illerde olmadıgı anlamına mı geliyor bu ayrımcılık ne zaman son bulacak......

Diğer illerde yaşayan engelliler bulundukları ilin en yüksek mülki amirliğine başvurmalılar, araya dernek ve bağlı oldukları federasyonların desteğinide sokarlarsa başarabileceklerine inanıyorum. İstanbulda beyazkart bir ara iptal edilmişti binlerce engelli sokaklara dökülmüştük, eee kolay değil o karta sahip olmak :D

ben beyaza siyaha karşıyım hani özürlü kimlik kartı her yerde geçerliydi cihazımı yaptırmak için istanbula gittim özürlü kimlik kartımı gösterdim geçersiz beyaz kart dedi nasıl yani dedim 1 hafta kalacağım yerde bide beyaz kart çıkartmak içinmi müracaat edeceğim ülkeler arası vize gibi sanki bence çok saçma ve ayrımcılık özürlü özürlüdür kimlik belğe gereksizzzzz işte enğellll dediğimiz engelll ayrımcalık dediğimiz ayrımcalık

rorla birlikte karaköy İETT ye basvuran 5 dk içinde BEYAZ KART a sahip olabiliyor önemli olan tüm illerde aynı uygulamanın yapılması buna nasıl son verebiliriz neler yapmalıyız

güzgülü iyide özürlü kimlik kartı kaç senedir çıkartılmıyor ki

nafiye hanım nasıl çıkartılmıyor ben daha yeni aldım özürlü kimlik kartını

bende güzgüllü hanıma katılıyorum. daha önce engelliye verilen başbakanlık özürlü kimlik kartı türkiyenin bütün illerinde geçerli iken,neden beyaz kart ile sadece bir ile bagımlı kalalım,hayatın ne getirecegi belli olmuyor,başka illere 1 haftalıgınada olsa işimiz çıkyor ola biliyor bazen,güzgüllü hanımın yaşadıgı gibi,bunada bir çzüm bulmak gerekir.

arkadaslar bu belediyeler kanununa dayalı olan bişey her belediye farklı uygulaama yapıyor o yzden böle sorunlar çıkıyor

Arkadaşlar bende Ankara da yaşıyorum. Bizdede böyle bir uygulama yok (beyaz kart) gibi. Yani arkdaşlarımızında dediği gibi yaşadığın ildeki büyükşehir belediyesinde bitiyo iş. Biz bindiğimiz otobüse ücretsiz binemiyoruz. Bizden de tıkır tıkır paralarımızı alıyorlar yani :)

özürlüler yasasına başbakanlık engelli kartının tüm türkiye toplu taşım araçlarında geçerli olabileceğine dair bir kanun eklenmesi gerek.

sanırım ankarada indirimli kart var sevinç hanım

ben kullağımdan engelli biriyim bende beyaz kart alabilirmiyim alırsam nasıl nerde alcamm bana bilgi verimisiniz batmanda kalıyorumm batmanda beyaz kart uygulamsı bu sene açıldıı öyle duydum ama nerden alındığını bilmiyorumm ve nasıl alcağımıı:)

arkadaşım sanırsam ulaşım için istiyorsun bu kartı.ben izmirde oturuyorum,geçen hafta kartımı aldım.büyükşehir belediyesi sınırları dahilinde belediye otobüsü,metro ve vapura ücretsiz biniyorum.fakat adı beyaz kart değil.izmir kent kart özürlü kartı.nasılmı aldım.belediyenin ulaşım kartları şubesine ,1 resim,1 ikametgah ve başbakanlık özürlü kartımın fotokopisi ile baş vurdum ve aldım.özürlü kartı yoksa enaz %40 raporunun fotokopisi ile başvuruluyor.diğer yerlerde aynımıdır bilemem.
güzgülü hanımefendinin değindiği konuya katılıyorum.başbakanlık özürlü kartının her yerde geçerli olması gerekir.diğer şehirlerdede bu kartı kullanabilmeliyiz.sonuçta hepimizin başbakanlığı aynı değilmi?ama bence her belediyenin güvenmediği bir şeyler varki.kendilerine özgü ayrı ayrı kart istiyorlar.ikametgah istemelerinin önemide burada belli oluyor..

Güzgülü'ne tamamıyla katılıyorum.
Bu arada sadece İstanbul'da değil,bedava ulaşım birçok ilde mevcut,Ama gönül ister ki her ilde sadece kimlik kartıyla mümkün olsun bu.
Ben de İzmir'deyim.
Ve Kentkart uygulaması Beyazkarttan çok çok daha güzel.
Kartı şoförün muavinin gözüne sokmuyorsun,kendini bilmez insan paçavralarının insanlık dışı tavırlarına maruz kalmıyorsun.Kartı makinaya okutup geçiyorsun kimseye eyvallah demeden.
İstanbul çok geri bu konuda.

ben eskısehırdeyım burda var ben kullanıom ama sadece eskıserde gecerlı baska yerde gecerlı degılmıs..

izmirdeki kent kart uygulaması daha başarılı bende artık istanbulda yaşıyorum malesef beyaz kartta illa görevliye göstericen yada onun keyfini beklicen mlsf pratik değil umarım yakında bu olaya çözüm bulurlar(izmir kent kart örneği gibi)

Millet kartlara geçmiş ya Mersinde hala bilet olayı var normal birisi bilet olmadan otobüse binemez..
Özürlü kimlik kartı ile otobüslerden bedeva faydalanıyoruz öle siyah beyaz kent kart gerek olmadan

..........

Millet kartlara geçmiş ya Mersinde hala bilet olayı var normal birisi bilet olmadan otobüse binemez..
Özürlü kimlik kartı ile otobüslerden bedeva faydalanıyoruz öle siyah beyaz kent kart gerek olmadan

bilet kullanılıyor diyorsunuz ama hiç indirim uygulanmayan yerlerde var asıl sorun bu cifte standart dedikleri bu olsa gerek

erzurumda %40 özürlülere indirim yok % 44 den %80 e kadar olanlara öğrenci ücretinin yarısı %80den fazla olanlarda bedava ne kadar saçma bir uygulama

Ben İstanbul sınırlarında beyaz kartımı kullanıyorum. Başka şehre gittiğimde ise Ankaradan gelen Başbakanlığın kartını kullanıyorum. Kamu işletmeleri sorun yaratmıyorlar ama özellere göstermiyorum zaten, sorun yapacaları kesin...

Kocaeli'de Kent Kart var fakat Tekerlekli sandalyeli bir engellinin şehrin bir yerinden diğer bir yerine gidebileceği bir ulaşım aracı yok diyebilirim:) Olanıda servis olarak kullanılmakta yani Kent Kartınız olsada olmasada değişen bir şey olmuyor malasef..

ben bu devlete sakat olduğumu isbatlamak için aldığım raporlardan bıktım (özürlü raporu,cihaz için rapor,işe girmek için rapor ,verği indirimi için rapor,kimlik çıkartmak için rapor )ben özürlüysem ayagımı bastığım tüm il ve ilçelerdede özürlüyümdür özürlü hakları varsa ayagımı bastığım her il ve ilçede geçerli olmalıdır.sosyal belediye mevzuat beni ilğilendirmezz bana kimliği verip hava atanlar ilk ve son kart son özürlülük isbatı diyenlerin sorunu.
Devlet sorar
_Dilek gurban sen özürlümüsün?
_evettttt
_eeeee İSBATLAAAAAAAAAAA

Mezar taşımada özürlüydü rahmetli yazdırmak içinde rapor isterlermi sizce

tamamda güzel kardeşim bunun ayrımcılıkla alakası yok bu tamamen belediyenin hizmet intiyatisine bağlı olan bişey zaten istanbul izmir ankara dışında başka hangi illerde özürlü hizmeti varki omiyacakta başka illerin belediyeleri sadice kendi ceplerine çalışıyorlar

Üst Alt