Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT refakatçili engelli seyahat kartlarını iptal etmiş!?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Hafta sonu AÖF sınavları vardır... İETT hiç açıklama ve duyuru yapmadan engelli seyahat kartlarının bir çoğunu kara listeye almış ve bu durum engellilerin bütün ulaşım araçların da madur olmasına sebep olmuştur... Yetkili kişilerin seyahat kartlarıyla ilgili bu sorun bir an önce çözüme kavuşturmasını bekliyoruz...

zaten makinaya okut geç sisteminde değil mi?
nasıl yani anlayamadım ben, makinaya okutunca okumuyor mu haftasonu??

31 martta (cumartesi) eşimle bindik otobüslere sorun yoktu..

benım de heyet raporunda %60 süreklı vardı ama iett seyahat kartımı iptal etmiş yeni rapor vermem gerektığı söylendi

istanbul kart mı iptal olan??
okut geç sistemindeki kart mı, başka kartlar mı?

İETT yaklaşık 13 bin engelli refekatli seyahat kartını kara listeye almış...
Neymiş raporda ne kadar oran yazarsa yazsın AĞIR engelli bölümünde EVET yazacakmış... Böyle bir saçmalık varmı yaaa...

Israrla Antioksidan'ın sorusuna cevap vermiyorsunuz? hayret birşey... Okut geç yani akıllı kartlarla ilgili bir sorun yok ki?

Normal kartalrla ilgili bir sıkıntı yok yani tek kişi yolculuk ettiğiniz engelli kartları iptal edilmemiş
sadece
özürlü (refakatçi) kartları iptal edilmiş ve düzenlemeye girmiş

Genel bir uygulama gibi algılanmasına sebep olunmuş.
Yazılarınıza ve sorunlarınıza daha duyarlı yaklaşınız.

Bana öğle bir şey yapsınlar o şöförün paçasını indiririm. O kafalarına göre uygulama. :)

Sorun yok arkadaşlar kartlarımızda,nereden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri ben biraz önce kullandım iett otobüsüne ücretsiz,lütfen konular hakkında daha duyarlı olalım

Mutlu10 böyle haberleri uyduruyoruz.. kafamıza göre canımız sıkıldıda...

Refakatli engelli kartı kullanan kişilerin kartlarını iptal etmişler ben yaşadım ve benim gibi bir çok kişi bu sıkıtıyı yaşamış yaşıyor...
kafaya göre düzenleme uygulama...
Lütfen araştırmadan yorum yapmayalım..
isteyen iett arasın cuma gününden itibaren bu konuyla ilgili arayan varmı diye

Ben size inanıyorum ve dava açın derim. Şayet yaşarsam dava açcağım zaten 10 tane davam var bu da 11. olur...

:):):)

Bu gidişle yakında avukat olacağım staj görüyorum resmen.

Aynı sorun kardeşimin başınada geldi arabaya bindiginde makina kartı okumadı kardeşimin kartı %80 özürlü yazıyordu şimdi degiştirdik fakat refakatli olarak vermediler

Değiştirirken yeni rapormu istediler yoksa eski tarihlimi ?

eski raporunu kaybetmişti fakat nüfüs cüzdanının arkasında özürlü ibaresi vardı kaymakamlıktan nüfüs kayıt örnegi istediler o olmasa yeni rapor istiyceklerdi eski raporla vermiyorlar yeni rapor istiyorlar

kardeşinin kimlliğinde yazan özürlü ibaresi özürlü kimlik kartı yerine geçmektedir.Ben Beyaz kartımı değiştirirken benden ya özürlü kimlik kartını ibraz edeceksin o da olmassa yeni rapor alacaksın denmişti.Hatta yanımda bi bayan değiştirecekti onun özürlü kimlik kartı yok dedi o zaman senden yeni rapor isteyeceğiz dediler

sanırım buda öyle bişey

anlamadığım olay su refakatli olan engelli kartlarımı kara listeye alınmış?

kartın tekrardan refakatli olması için raporunda agır özürlü ibaresini istiyorlar

hayati_islam;
uydurmakla bi ilgiisi yok ancak burda bir cok arkadasımızın yüreklerini ağızlarına getirdin.coğu arkadaslarımız ise suan iett yi arıyorlar bile .
en azından engelli seyahat kartları yerine REFAKATLİ ENGELLİ SEYAHAT KARTLARI KARA LİSTEYE ALINMIŞ DEMEN ÇOK AYDINLATICI olabilirdi

bdrttn.85;1
bilgilendirmeniz için çok tşkler

Ya arasınlar ne zararın var. Millet madur olmuş. Rapor oranları düşürüldü ve kazanılmış haklar geri alınıyor. hangi hakla yapılıyor. İlla ki üzülmek için refakatçi mi olmak lazım. Arayın arkadaşlar. Tepki koyun. Haksızlık bu! bu oyunlara gelmeyin

zehirliyaprak;

işte bu şekilde düşünenler olduğu için bütün sorunlar çıkıyor ya !!!! Refakatcisi olmayan bi engellinin orayı araması asıl magdur durumda olan kişilerin ulaşamamasına neden olur.buda sorunların çözümlenmesine değil daha çok sorunlarıda beraberinde getiriyor.

Mutlu10 böyle haberleri uyduruyoruz.. kafamıza göre canımız sıkıldıda...Refakatli engelli kartı kullanan kişilerin kartlarını iptal etmişler ben yaşadım ve benim gibi bir çok kişi bu sıkıtıyı yaşamış yaşıyor...kafaya göre düzenleme uygulama... Lütfen araştırmadan yorum yapmayalım..isteyen iett arasın cuma gününden itibaren bu konuyla ilgili arayan varmı diye

veda senden değiştirme için ücret istedimiler...

İett yeni rapor yeni kart yeni 10 TL para lazım... galiba

Degiştirmek için 10 tl aldılar...

Bir yanlış anlaşılma olmuş galiba ama şöyle bir durum var ağır özürlüdür ibaresi o adam yanında birisi olmadan asla hareket edemez anlamına geliyor e iett mecburen refakatçiyede kart vermek zorunda şimdi galiba ağır özürlüdür ibaresi olmayan engellilerin refakatçi kartları iptal olacak, mantıklı bir uygulama ama kime göre o biraz muamma.

İETT yaklaşık 13 bin engelli refekatli seyahat kartını kara listeye almış...
Neymiş raporda ne kadar oran yazarsa yazsın AĞIR engelli bölümünde EVET yazacakmış... Böyle bir saçmalık varmı yaaa...
Burada amaç, refakatçıya "gerçekten ihtiyacı olan" engellilere bu imkanı vermek.
Refakatçısı olmadan çok rahat otobüse binenlere vermemek.
İzmir bunu 2 sene önce yaptı.
Misal adam işitme engelli, otobüse binerken refakatçıya ne ihtiyacı var?
Yada hafif bir aksaması var, otobüse de rahat biniyor. Bunlar ayıklanmak isteniyor.
Ha, kalkmasa iyi olur tamam, ama bir düşünün lütfen, kaç engellinin otobüse binerken "gerçekten" refakatçıya ihtiyacı var?

Evet arkadaşımın %80 raporu var sağ kolu yok sağ ayak diz altından yok bir yere tutunması veya birisi onu tutması gerekiyor.. araporunda ağır özürlü yazmıyor ama %80 raporu var ve birisine ihtiyacı oluyor. eee şimdi iett bunu nasıl değerlendirecek haa bu rapora AĞIR yazmıyor bu ağır değil ama vucudunun yarısı yok... Allah bunlara akıl versin...

İşte bu bahsettiğin şey heyetin hatası heyet bu adama nasıl olurda ağır yazmaz oda tartısılır.

bende aynen öyle kanun var uygulama yok.onun için suç duyurusunda bulunuyorum.

ağır değilse ağır yazmaz okadar basit

Üst Alt